Sunday, 10 October 2010

We Are BFF No Matter What

Assalamualaikum !

Akhirnya persahabatan antara aku , Capie , Azlan , Amiri , Aina , Nana , Hisyam dan jugak Zainol hancur berkecai .. Jujur , aku dah tak sanggup nak teruskan persahabatan ni . Aku dapat rasa yang aku ni sebenarnya tak diperlukan pun ... Yelah , aku sedar siapa aku . Aku tak macam korang pun kan ? Korang yang sentiasa up-to-date , korang yang sentiasa stylo , and what so ever ..

Aku ambil keputusan untuk undurkan diri . Ini pun demi kebauikan semua orang jugak . Aku rela takde kawan kat sekolah tu dari ada kawan yang tak boleh terima cara aku .  Aku tak paksa korang untuk ikut cara aku pun . Aku tau , setiap orang ada cara masing-masing . Tapi cubalah respect cara aku ? Itu je yang aku minta . Aku pun tak boleh sentiasa ikut cara korang . Harap sangat korang akan faham kenapa aku ambil keputusan ni .

Kita semua dah nak SPM kan ? So kalau boleh , aku tak nak benda macam ni ganggu fikiran kita . Kita buktikan yang terbaik dalam SPM ni dan kalau kita ditakdirkan sebagai BEST.FRIEND.FOR.EVER aku yakin kita akan kembali bersatu jugak suatu hari nanti . Hanay itu je yang mampu aku katakan buat masa ni . Sekarang mungkin kita belum cukup matang untuk tentukan apa yang terbaik untuk friendship kita ni . Aku berdoa supaya suatu hari nanti kita akan berkawan semula , macam dulu-dulu .

Tak pernah pun terlintas di fikiran aku untuk membenci korang . Jangan lah korang fikir aku ambil keputusan ni sebab aku benci korang . No , aku sayang korang . Kita membesar bersama-sama kan , apa-apa masalah pun kita sama-sama cuba atasi , takkanlah aku sanggup nak benci orang yang sudi jadi sahabat aku walaupun tau aku ni jenis yang macam mana kan . Tapi aku takut , korang yang akan benci aku . Korang benci aku ke ? Hurmmm . Mungkin aku tak cukup sempurna dan tak cukup baik untuk jadi sahabat korang . Tapi satu hal yang perlu korang tahu , aku sayang korang lebih dari aku sayang nyawa aku sendiri . Ingat lagi tak , kita selalu ponteng kelas semata-mata nak have fun sesama kita kan ? Aku takkan pernah lupakan semua kenangan kita .

Aku sayang korang gila-gila !
Capie - Aina - Zainol - Amiri
Capie - Aina - Zainol - Nana - Amiri
Aina - Zainol
Amiri - Nana
Aina - Ecah
Aina - Capie

No comments: