Sunday, 26 December 2010

atok aki, we'll miss you...


assalamualaikum...

atok aki baru je meninggal semalam.. kalau aku tak pergi hospital teman mama noor mesti aku tak kan taw yang atok masuk hospital.. dalam icu plak tu.. sedih giler doe.. gara2 gaduh dengan baba aku hampir hilang contact dengan sedara-sedara terdekat.. mungkin Allah nak pertemukan kami, aku terserempak dengan mak ngah kat depan lobby HSA.. taw2 atok aki ada kat icu..

gugur jantung ney.. setahu aku lepas arwah atok aki balik dari mekah dy sehat je. boleh menyapu lagi kat umah tu. tapi kenapa sampai teruk mcm tu. herm.. dengar cite atok terjatuh depan tv.. lepas tu angkat dy msuk bilik suruh berehat. kita suruh dy pergi hospital tapi dy tamao. terpaksa la ikutkan kehendak dy...nak wat camne...org2 tua smemangnye dgil mngalahkan bdak2 kalau dsuruh ke hspital...kankankan? HAH! ney laaa akibat nyer lau tak dgar ckp org...huishh atok2,

tapi dsebabkan kesakitan yg dtanggung tak dpt mnenangkan aty pkck mkck aku, maka dgn izin-NYA atok dibawak ke HSA.. yeahh!! tapi, OTW ke HSA, ambulance yg atok naek uhh ter-accdnt! butoh la teksi yg lggar ambulance yg bwk atok aku toe, mmg celake...ha aku tatao la pmandu tksi tu mintak maaf ke tak, bg aku dy bersalah yg teramat sgt! nape laa pengetahuan am dy cetek sgt? dah taw ade bnyik neno3 uh ketepi jex laa sial! bkn nye susa mane, dasar pemandu tak berhemah!

fuhhh teremosional plakk... tapi kowg tak ley nak salah kan aku 100% gak bile tetibe aku emo mcm ney, kalau terjadi kat salah sorg family members kowg msti kowang pun macam aku gak an? haa, tak yah nak deny kan ape2...hoho.. okay back to main story [aku tatao laaa nape aku slalu terkeluar topic, hisyhh..!], emma yg ade skali dgn atok kat dlm van ambulance uh citer kat aku, mase accident uh atok mcm tercari-cari sesuatu..mybe dy rase terkejut and takut yg dy sorang2 dlm van tuh..kalau aku pun huh msti lagi truk!! terang-terang aku admit kat kowg ahaha :((

emma pun cube tok mententeramkan atok aki yg dah cuak tuh...naseb baik emma ade dgn atok aki mse tu...lau tak mesti atok aki lagi teruk an...hurmmmm....aku rase atok mengalami kejutan yg teramat sgt dgn berlaku nyer accident trsebut! shock hbis! tu yg keadaan dy main teruk tu...alahai teksi drebar yg tak berhemah, kalau aku jumpe kao mmg nahas laaaa kao!! eeeeee!!

smpai kat hspital, atuk msuk icu...erm actually aku tatao citr sbnar or ori pnye story huhu...yg aku taw ato aki msuk icu lpas doc bg dy ubat tytow spaye atok tak rase sakit sgt kat bdn dy tu...tp da beberape ktika atok tetap tak sdar2..mak ndak tnye doc, atok msih tytow ataw coma? well, doc kate ato spatut nye dah sdar...mgkin atok coma skg...ade ke ptot seorg doc kate mcm tu? hhmmm sumpa aku tak prcayekan doc hspital or mane2 doc skali pun...kalau aku skit pun aku akn pastikan cume aku sorg je yg taw....

jumaat mlm ttu mybe atok dmasukkan ke icu...aku pegy hspital pagy christmas..and mlm christmas aka 25hb 2010 atok aki mninggal...pkul 11.05..tapi mak ndak syak y atok aki dah pergy lbey awal...erm myb around 10.50pm...mase tu aku, mak ngah, mok teh, nabila, iqa, kak long, pok teh, aus, bibik, adik aku, emma, n rmai lagi pegy mkn jap kat kdai pok teh, dkat2 tepi laut gak....erm nope, aku rase dkat2 dataran...alah! same je kan? hahh mengong dah otak ney....mase kitorg tga mkn tu la pak ngah gtaw yg atok aki dah mninggal...mngucap pnjg aku dlm hati..tak sngke....aku syg atok taw...sape yg tak syg atok? hmm...innalillah~

kowg, tlg sdekahkan al-fatihah utk arwah atok aki aku ye...kalau korg tak kenal pun, sdekahkan la sbgai tanggungjawab kite sesame muslim...sesame saudare islam kite...tengs...

♥ atok aki a.k.a ISMAIL BIN ABDUL JALIL~

Thursday, 23 December 2010

Dikala Bosan

video

Dikala kebosanan datang menyapa , inilah dia hahahaha .

Thursday, 9 December 2010

bad-day

Assalamualaikum...

Pagi-pagi dah bukak blog. Hari ni ada exam paper Account. Malasnya nak pergi sekolah. After 1 week nanti ada paper Economy pulak. Then baru la merdeka. Hurmm. Today aku rasa sedih sangat. Why? Because Dom dah nak balik rumah dia la. Tak puas la tengok muka dia even dah 5 hari berturut-turut. Haha. I'll miss him so damn much. Hopefully apa yang berlaku dua tiga hari ni tak kan ubah apa-apa. Kalau hati dah mula sayang, susah la kan. Susah sangat nak lepaskan dia. Lagi susah kalau terpaksa lepaskan dia untuk orang lain. Siapa yang sanggup? Hmm.

 and you loves who?
But for sure, sebagai seorag perempuan, aku sanggup. Tu pun if that girl mampu nak bahagiakan dia :/ Mood memang sangat-sangat sedih ~