Monday, 31 January 2011

Surat Cinta Sadis

assalamualaikum...

aku ada terbaca article tentang surat cinta dari seorang lelaki kepada 'ayang' beliau...hehehehe kelakar habis, tapi memang sadis loe...1st aku baca kat majalah REMAJA huaaaa kesian laki tu...so korang, selamat membaca okay!!


 Valentine hari tu ayang tanya tang mane kiter sayang kat ayang. Time tu kiter tak dapat nak jawab. Semalam ayang merajuk dengan kiter, kiter dah penat nak layan. Ayang call kiter, kite malas nak jawab. Tang mane erk kiter sayang kat ayang? Semalaman kiter duk pk soalan tu. Pernah ke? Maybe tak sedalam cinta Titanic atau Taj Mahal. Sayang kiter kat ayang sangatlah kerdil. Sebab tu lah ayang selalu merajuk erk? Tak tahulah, setahu kiter:

1. Sebelum kiter kenal kat ayang, setiap sem kiter dapat Anugerah Dekan. Bila dah kenal dengan ayang, setiap sem kiter repeat paper. Sebelum kenal dengan ayang kiter belajar pakai duit biasiswa, lepas kenal dengan ayang, keluar makan lagi nak mintak duit dengan mak kite.

2. Kalau ade 1 buah epal, kiter bagi jer kat ayang. Kalau ade 2 buah epal, kiter bagi yang besar kat ayang.

3. Kalau kiter makan ikan, ayang makan tang badan ikan tu, kiter plak makan tang kepale ikan tu jer.

4. Ayang ni tak ler cun sangat. Tapi kiter tak pernah kutuk ayang tak cun. Tapi kiter yang hensem ni ayang lagi nak kutuk ngan member depan kiter, kate kiter ttak hensem langsung. Era Fazira lalu depan mata, kiter diam jer. Takut kalau puji kang ayang marah. Tapi mat Indon yang duk depan Sogo ayang gi ngorat time kiter gi tandas. Siap mintak nombor tepon depan kiter lagi.

5. Kalau keluar ngan ayang, ayang slumber nak makan Starbucks, kiter tipu kiter dah kenyang. Padahal bile dah sampai kat rumah kiter makan mi meggi jer.

6. Sebelum kenal ngan ayang, kiter tak pernah ade girlfriend. Selepas ayang kenal ngan kiter, genaplah koleksi ayang ade 20 boyfriends kesemuanya. Kiter tak pernah marah ayang playgirl, dah tu ayang kate kiter cam sami buddha.

7. Kalau ayang rase nak cium kiter, ayang cium terus tak pernah tanye pun. Tapi bile kiter rase nak cium ayang, lepas tanye lagi nak kene reject.

8. Ayang selalu pukul dada kiter, tampar muke kiter, cubit peha kiter, kiter tak pernah sekalipun tengking ayang, apatah lagi nak cubit, nak tampar, nak pukul?

9. Pernah ayang tanye kalau ayang jatuh cinta ngan laki lain, kiter nak buat ape. Kiter kate kiter nak bunuh laki tu. Tapi kalau kiter tanye kiter jatuh cinta kat pompuan lain, ayang nak buat ape. Ayang kate ayang nak bunuh kiter, ayah kiter, mak kiter, ngan nenek kiter.

10. Kiter beli mask Clinique kat ayang harga RM300 kiter kate harga RM30. Ayang beli jam tangan kat kiter harga RM30 ayang kate harga RM300.

11. Setiap kali jumpa kiter bagi hadiah kat ayang, tapi setiap tahun birthday kiter ayang kate dah lupe.

12. Kiter rosakkan headphone walkman ayang, kiter ganti satu discman baru. Ayang rosakkan kete kiter ayang buat derk jer.

13. Sekali ayang demam, kiter kene diet 2kg sebab jage ayang. Sekali kiter demam ayang tambah berat 2kg sebab habiskan makanan kiter.

14. Kiter tak pernah kate ayang pendek. Ayang marah kiter tinggi sangat, member ayang ketawakan ayang.

15. Ayang datang rumah kiter, kiter tidur kat sofa. Kiter datang rumah ayang, kiter gak yang tidur kat sofa.

16. Mak kiter belikan rantai Tiffany kat ayang. Mak ayang tak pernah ajak kiter makan kat rumah ayang walau sekalipun.

17. Kucing kat rumah kiter bersalin, kiter bagi anak kucing yang paling cute kat ayang. 2 hari jer ayang bela, kucing tu dah mati. Ayang bagi ikan emas yang dah nak mati kat kiter, 2 hari kiter bela dah mati. Ayang kate nak bunuh semua anak kucing kiter.

18. Ayang kalau nak pakai duit kiter, terus ambik tak yah gitaw, 30 ker 80 ker seratus ker selagi wallet kiter ade duit. Hari tu kiter nak pinjam 10 ringgit sebab terlupe bawak wallet, ayang kate kiter kedekut.

19. Birthday ayang kiter tak pernah terlupe. Birthday kiter ariney ayang tak pernah nak ingat.

Sunday, 30 January 2011

mimpi mainan tidur atau ??

assalamualaikum...

haha aku baru bangun ni...pagi tadi tidur pukul 7 am...mau tak mengantuk....mak ngah bising hahahahaha nak buat macam mana...aku ni memang ada masalah kalau nak tidur on time...weeee...apa lagi bangun on time wawawawa....padan la muka aku....hmm sakit kepala mula la menyerang, kalau ye pun nak berperang tunggu la lepas aku makan dulu ke...kan? kan? kan? wakakakaw....


hmm aku dapat mimpi, korang nak tahu ke mimpi apa? mimpi ni menyebabkan AKU TAKUT NAK AMBIL RESULT SPM! rasa macam....."biar betul? takde satu pun yang credit?!" HUWAAAAAA menangis airmata darah aku dibuatnya...aku mimpi, result sucked! takde satu pun yang melayakkan aku untuk sambung belajar kecuali sambung form 6..tapi nak diingatkan di sini, aku tak nak sambung form 6 atas nasihat baba..baba pun tak galakkan aku sambung form 6 kalau aku tak mampu...

aku balik rumah atok dengan muka suram gila...hahahaha...semua orang dah tertunggu-tunggu nak tahu tentang result aku....tapi aku terus blah masuk bilik dan menangis...weeee! sumpah aku kecewa...huhu....then aku tertidur....atok mak kejut, tapi aku tak bangun....then dia bising....aku pelik nape suara atok mak lain sangat....tengah syok-syok tidur, aku perasan yang tu bukan suara atok mak....tu suara mak ngah....wawawawawa.....

aku bangun, duduk....raup muka slow-slow....and pandang kiri kanan.....lepas tuh, "fuhh...mimpi je...nasib baik..." wakakaka....sungguh aku tak dapat bayangkan kalau result aku betul-betul suck macam tu....hmmmm...orang kata mimpi macam ni aa petanda....tapi apa ya? entah-entah mimpi ni nak tunjuk yang aku akan dapat result yang teruk....tersangat teruk so aku dapat bersedia lebih awal...tak pun sebaliknya...entah la...aku dah cuak habis ni...

okay cuma tu je yang aku nak story untuk entry petang yang sejuk diiringi hujan lebat selebat-lebatnya ni...kalau korang dapat mimpi macam ni, gtaw aku...mana tahu nasib kita sama nanti ahaha...sama ada baik atau buruk terima je degan redha k...kita dah berusaha, tinggal bertawakal aje sekarang..

Insyaallah, May God Bless Us....


ye, aku bunuh diri dengan rela kalau aku gagal wakakaka
ni target kita kan? so, pastikan target ni tercapai!
good luck sayang-sayang ku!




Saturday, 29 January 2011

Kenapa Aku Giler Music ?

assalamualaikum...

hah3! korang boleh jawab ker solan kat title post aku ni? hehe...im very sure mesti ramai kawan-kawan kat luar sana yang giler music...macam aku, kan? hakhak...hm giler music takpe ok jangan giler ke lain sudah weeee!

antara sebab-musabab aku giler music adalah :


Music Angel

  • dapat KURANGKAN STRESS. haaa ney sebab utama...hehe...orang yang selalu stress and emotion yang tak stabil macam aku ni akan mudah tenang kalau dengar lagu...tak percaya? kalau korang stress, cuba lah bagi halwa telinga korang tu dengar lagu-lagu fav korang...
  • ada BANYAK GENRE music kat dunia music ni so aku pun tentu lah ada banyak pilihan rite? nak classic ke, rock ke, jazz ke, balada ke, well...macam-macam ada. weeee!
  • SENANG CARI lagi-lagi di zaman serba moden ni...korang cakap jer nak lagu apa...tinggal click sana sini then dah dapat...boleh download plak tu...free lagi! hah tak cukup bagus ke tu? hehe...
  • part yang ni tak kurang pentingnya jugak ok...MEANINGFUL LYRICS...pentingkan? kan? kan? nak dengar lagu kita tengok lirik dia dulu...kalau mood sedih aku bukak la lagu sedih....kalau happy lagu happy yang jadi mangsa...ikut mood jugak la...
  • sejak aku kecil umur tak cukup 7 tahun lagi dah berangan nak jadi penyanyi hahahahhahaah NORMAL KAN? korang pun macam tu jugak...elehh jangan nak kalis plak! weeee!
hmmm banyak lagi nak tulis ni...tapi  perut dah lapar...pe kata aku sambung tahun depan? weee! pape pun aku tak pernah bosan dengar music...juta3 kali ulang pun tetap layannn hehe.....

terlukakah aku?

ya aku terluka. tapi aku gembira. kenapa? kerana kau bahagia.
assalamualaikum...

ehem-ehem...today aku nak story tentang apa yang aku rasa...eh? hehe...poyo jex aku...lalalalala....

tadi masa tengah online mopetz, tetibe aku tergerak hati nak ushar BOTS...why? ntah...aku dah lama tak bukak BOTS tu...hehe...aku try bukak jer cuz id tak renew lagi..aku pun click profile iz....mungkin sebab aku rindu dy kot...yelah, korang bayangkan sendiri, dah dekat dua minggu dy tak contact aku...so normal la kalau aku rindu kan dy kan? weeee...

tapi satu ayat yang terpampang bawah profile pix dy buat aku sedih...tersentak...haha...nak taw apa status yang dy buat? "Lyssa said; I miss you Lucy" WHAT ON EARTH? apa Lyssa? sape dy? nak cover ka? weeee....sayangs, u underestimate me huh? kao mao curangs, aku pun boleh....

huh tetibe ayat cilakak keluar hahahah....nasib baik aku tak renew lagi....nasib baik aku tak leh comment...pehh...and sape lucy? okayy aku mengaku...lucy lawa kan? she's so pretty...unlike me...SO WHAT?

U, for only one reason...i want u to let me go...please dear? u never pick my call, never reply my message...not even once dalam masa dua minggu ni! well...i bukan nak sangat post benda-benda macam ni...tapi u...u yang buat i buat semua ni....u dah ada LUCY....AFIQAH....AMIE....then let me go la....im not going to argue with u anymore...u ada hidup sendiri and i tak boleh nak kongkong hidup u...its your life....okay...then what about my life??? tak pernah terfikir kan pasal tu ke?

look, i memang tak penting bagi u kan....tolong lah....angkat call i...paling tak pun reply msg tu and ckp "KITA PUTUS.." tu je yang i nak dengar dari u...susah sangat ke? i tak nak terus mengharapkan u...rindu i, cinta i semua pada u yang tak sudi ni....ahahah....tapi tu semua tak bermakna langsung dalam hidup u kan...i tan nak teruskan hubungan cinta palsu ni sayang...

imy, iwy, iny, ily...tapi.... :) maybe aku patut lupakan perasaan ni...yup...better macam tu...kan?

weeeeeeeeeee !!


MOOD : blingbing..tak sure AKA berkecamuk

Friday, 28 January 2011

Sahabat Aku Dari Kecikk

assalamualaikum...

okay, entry kali nep aku nak share tntg sahabat baik aku dari kecik...hehehe...bukan nak kate dari baby tapi sejak aku darjah 6...kire kecik la kan? weee.... :)

mase tu aku sekolah kat SKTPW...class 6 Baiduri...haha, aku perasan tentang dia masa dalam perjalanan balik sekolah...walaupun aku naik bas tapi kadang-kadang tu ada jugak tertinggal bas...haha kenangan :) bila dah tertinggal bas apa lagi, jalan kaki la...weee! seronok sangat...aku mula perasan tentang kawan aku ni bila aku start semput-semput and cepat penat serta breathlessness...sape kawan aku tu ye?

dia tu bukan manusia macam kita, tapi dia lah yang temani aku ke mana jua...kadang-kadang beri aku kelebihan kadang-kadang buat aku susah...haa korang tertanya-tanya ke tentang dia? weee~ tapi mase tu aku buat bodoh je kat dia...tak ambil berat langsung pasal dia...sebab bagi aku dia tu benda remeh, tak penting pun...

naik tingkatan dua, aku ikut kem sekolah kat Kem Kaizen, Pontian...seronok gila...dengan suasana hutan yang permai, abang-abang and kakak-kakak faci yang baik and sporting....memang aku tak leh lupa...lagi satu, sebab aku pergi kem ni lah aku mula terfikir tentang kawan aku ni...sape dia? sape dia aishah? kenapalah lambat sangat nak bagitaw...huishh...

time redah hutan, danau, bukit yang ada sepanjang perjalanan ke air terjun kat situ, cikgu kelas aku, Cikgu
Syuhada perasan tentang perubahan dalam diri aku...Syafiq senior aku pun perasan...dia tegur aku lepas tarik aku ke tengah, "wei kenapa kau jalan terhuyung-hayang ni? Jalan betul-betul la doe...tepi kau tu gaung...kang jatuh kitorang yang susah..." aku tak dapat tangkap apa kata dia...sebab aku dah rasa semput sangat...otot-otot kaki and badan aku dah tak mampu nak stabil kan badan ni haha...penat gila...badan aku pun menggeletar...aku tak cukup oxygen weee~

aku terkejut jugak tetiba je Syafiq tarik tangan aku....dalam hati dah fikir macam-macam hahaha...lepas dia cakap macam tu baru aku sedar...ye, sikit lagi aku akan jatuh dalam gaung yang curam tu...thanks Syafiq...Cikgu Jai plak suruh Syafiq bawak kan beg aku...kesian kat aku agaknya...tapi Syafiq mestilah tak nak kan...last-last Cikgu Syuhada yang bawak kan...thanks Cikgu...sebab sudi bantu saya yang tengah sakit mase tu... :)

dua minggu lepas balik dari kem, mama bawak aku pergi check kat Klinik Ihsan & Surgeri kat Bandar Tiram...Dr. Yazid memang baik...mama mengadu kat Dr. Yazid tentang apa yang Cikgu Syuhada bagitaw kat dia...tentang muka aku yang pucat and biru...(betul ke? aku pun tak pasti)...tentang badan aku yang selalu menggeletar...tentang kesukaran aku untuk bernafas...tentang aku cepat penat...tentang aku yang tak fokus and selalu sangat terlepas pegang apa-apa barang yang ada kat tangan aku...bagi aku, "mama terlalu risau...mira okay je..cuba jangan over worried about me mama..." tapi mama degil haha...nak jugak bawa aku jumpa doctor...

Dr. Yazid check heartbeat aku...melebihi 120 dalam masa seminit...aku rasa 150 kot...tak normal ke? haha...mama terkejut...aku lagi la terkejut...weee~ than, Dr pegang tangan aku....dia kata, "aishah, awak takut sesuatu ke? Menggeletar tangan awak ni...hahaha." Aku gelak je..."hahaha takdelah Dr...memang saya macam ni...tak kira masa tak kira tempat, menggeletar satu badan..." Lepas tu Dr. Yazid minta kebenaran mama nak buat blood test...mama setuju...

If i'm not mistaken, lepas dua minggu aku and mama pergi klinik tu balik...result tentang blood test aku dah keluar...hopefully takde apa-apa....tapi, tetiba Dr. Yazid tanya, "Puan Lela, ada tak dalam keluarga puan yang sakit thyroid? Maybe, mak ke? Suami puan ke?" Mama jawab, "Atok Aishah belah baba dia ada thyroid Dr...Kenapa? Aishah ada thyroid juga ke?" Aku tak faham langsung apa yang diorang duk berbincang tu...weee~

Sebenarnya, aku ada buat blood test kat klinik berhampiran rumah, result dia sama...thyroid...mama tak puas hati...so dia bawa aku pergi klinik kat Bandar Tiram...bila dua-dua result sama, mama macam tak percaya...cuma dia tak unjuk depan aku la...tapi aku dapat rasa semua tu :)

bila Dr. Yazid buat research yang lebih mendalam, aku disahkan menghidap Hyperthyroidism....yup, aku tak tau langsung apa tu hyperthyroidism...lepas Dr. Yazid and mama terangkan, barulah aku taw kenapa selama ni aku selalu sesak nafas, menggeletar satu badan, cepat penat, susah nak tidur aka insomnia, nervousness, rasa panas jer and cepat berpeluh, and yang paling ketara, leher aku membesar...macam ada ketumbuhan..hikhik...

maybe bagi korang penyakit ni tak bahaya...dulu aku pun fikir macam tu jugak...aku selalu cakap, "ala mira bukannya dapat cancer sampai kena makan ubat banyak macam ni....its only a thyroid okay...it won't get worse..." tapi lama-lama, aku dapat rasa kesan dia...paling tak boleh elak sampai sekarang, emosi aku tak dapat dikawal...aku cepat marah, kadang-kadang cepat terasa and menangis...macam orang gila pun ada...

susah untuk aku kawal emosi ni bila terlalu banyak masalah datang...aku jadi hypertension...sampai satu tahap, aku overdose dengan sengaja aka telan ubat dalam kuantiti yang banyak....tapi pelik nya, takde apa-apa yang berlaku pun...hahahaha...niat di hati nak bunuh diri, cewahh...tapi alhamdulillah umurku masih panjang...

aku terus makan ubat...dalam masa setahun aku berhenti...aku rasa takde perubahan pun, so better aku berhenti...dari membazir beli ubat yang tak beri apa-apa kesan positif langsung...kan? tapi kemudian, mama dapat taw, dia marah...aku plak terus pertahankan pendapat aku dengan cakap macam ni, "Mama...mira makan ubat tu takde kesan apa-apa pun ma...baik berhenti ambil ubat tu...membazir je taw tak..."

masa mama mula sakit, stock ubat aku masih ada separuh...tapi aku berhenti makan tanpa pengetahuan mama...mama plak mungkin terlupa tentang hal tu...asyik keluar masuk hospital....aku pun lama-lama langsung terlupa tentang ubat ayng aku sorokkan dalam bilik...hehe....keadaan tu berterusan sampai mama meninggal dunia...setengah tahun lepas tu, aku mengadu kat baba, "ba, mira rasa semput balik la....heartbeat pun tak normal..laju sangat, nanti baba tolong amik ubat boleh?" aku mula perasan yang aku sebenarnya perlukan ubat tu...

ku cuma makan ubat tu setengah tahun je...lepas tu berhenti balik...tak tahu kenapa...hakhak...then pelbagai masalah timbul...aku plak langsung tak ambil berat dengan keadaan badan aku yang lemah ni...sampai lah sekarang...semput, menggigil, rapid heartbeat, insomnia, muscle weakness, trembling hands and fingers...and macam-macam lah...


musnahkan hidup aku!

kalau nak taw dengan lebih lanjut mengenai penyakit ney korang boleh try link ney..


Wednesday, 26 January 2011

jb ~ adakah satu pilihan yang tepat ?

assalamualaikum...

okay, rasa berkobar-kobar sikit sebab dah nak balik jb..hehe...rindu kat kampung, kat cs, wawawa....tak lah, aku rindu semua orang...bilik aku toe, apa khabar la agak nye kan? hahahaha...im very sure someone will take care of it...takpe lah, aku tak harap yang aku akan kembali ke rumah tue balik...

tadi mase makan malam, mak ngah cakap tentang sesuatu yang membuat aku agak tersentak sikit....well, obviously mak ngah menyebut tentang "BALIK RUMAH"...aku sebenarnya tak suka mak ngah dengan pak ngah membangkitkan perkara tersebut di depan aku...bukan apa, aku cuma tak nak stress macam dulu balik...

iqah bagitaw mak ngah yang balik rumah atuk nanti aku tak dapat online selalu...hahaha memang betul pun sebab kat rumah atuk takde laptop ataw desktop yang aku boleh guna...kalau ada pun laptop dekda, aku bukan boleh guna selalu...harta orang, nanti rosak aku jugak yang salah :) mak ngah terus cakap nanti dia akan suruh baba pasang internet kat rumah biar aku tak payah susah-susah nak online...mak ngah jugak akan bagitaw baba yang dia nak baba sambung balik hantar aku pergi kat tempat ambil lesen tu...

aku tak nak semua tu, aku bukan nak kan benda-benda macam tu...aku cuma nak baba sayang aku, thats all...i don't need his money, the internet, or whatever that mak ngah told me before...i just want him to love me as his daughter...HIS ONLY DAUGHTER!


tapi tu lah...diorang fikir dengan cara tu aku akan balik ke rumah...hmm, its not that easy okay...aku tak nak pisang berbuah dua kali...biar lah aku takde kat rumah tu...aku rela...orang nak kata aku lari rumah? silakan...aku dah tak nak cakap pasal hal ney lagi...tapi orang tak faham...they keep talking about this...

aku penat lah....please, don't force me to do something bad...aku nak hidup tenang...benda-benda lepas semua aku dah lupakan...sengketa dengan kawan-kawan, dengan adik-beradik, dengan saudara-mara, dengan iz yang curang tu pun aku dah tak kisah sangat...semua aku dah lupakan....aku tak nak benda ni berpanjangan...let it over....benda ni semua makan diri aku...aku dah tak sanggup nak meratap setiap hari, bersedih setiap hari...biarlah...

aku boleh lupakan tapi ia mengambil masa yang lama....terlalu lama....mungkin untuk aku kembali tersenyum macam dulu merupakan sesuatu yang tak kan boleh diulang kembali...ye, aku gelak ketawa dengan sepupu-sepupu aku, dengan kawan-kawan aku, tapi hakikatnya, diorang tak kan tahu...hati aku perih...semua yang berlaku seolah-olah ingin menghukum aku...

ye aku sedar aku bukan manusia yang sempurna, baik pun tak, tapi aku berusaha untuk jadi yang terbaik, berusaha sedaya yang termampu...aku harap diorang faham, harap sangat-sangat...aku tak perlukan segala harta dan kesenangan kalau aku perlu kehilangan orang yang aku sayang demi untuk mendapatkannya...aku sedar, hidup kat dunia milik-NYA penuh dengan dugaan...cabaran demi cabaran datang dan kadangkala aku hampir menyerah kalah...

namun, suara-suara mereka yang mengambil berat dan sentiasa memberi semangat kepada ku membuatkan aku mampu berdiri semula...walaupun antara suara-suara tu tak satu pun milik baba...aku redha dengan apa yang berlaku...perjalanan hidup aku masih jauh...aku terlalu muda untuk menilai segala yang berlaku...tapi pengalamanlah yang mematangkan aku....

mama dah takde, aku  terima kenyataan tu walaupun perit untuk aku terima kata-kata baba tentang punca baba tak dapat berada di sisi mama sewaktu akhir hayat mama...aku pasrah..yes, memang semua tu berpunca dari aku...tapi baba tak tahu ke, segala yang terjadi ni dah ditetapkan oleh Allah...? Aku sendiri rasa terpukul dengan pemergian mama, bukan baba seorang...bukan juga cuma aku, tapi atuk, kakak abang dan adik mama turut rasa semua tu...

aku sendiri pernah menyalahkan diri sendiri di atas semua ni...tapi mak ngah menyedarkan aku...kita tak boleh menyalahkan diri sendiri, apatah lagi menyalahkan takdir...aku dah jauh tersasar...kerana sedikit ujian yang Allah berikan aku dah musnahkan masa depan aku...kalau lah masa boleh diputar kembali, kalau lah aku boleh mengubah takdir, hidup aku tak kan macam ni...

orang yang memahami penderitaan orang lain hanyalah orang yang pernah melaluinya...aku setuju...kalau tengok kat rumah anak-anak yatim, atau pun golongan-golongan OKU, aku rasa aku lebih bertuah dari mereka kan? kenapa manusia tak pernah bersyukur? :) dan KENAPA AKU SENDIRI TAK PERNAH BERSYUKUR?


SO, sekarang ney aku ta tahu sama ada pilihan aku untuk balik JB adalah satu pilihan yang tepat buat masa ni...tinggal kat Shah Alam bosan, Iqah pergi sekolah...Edin dah kerja, Kak Long pun kerja, tengah practical...aku plak duduk kat rumah online memanjang, pastu makan minum tidur...haha teruk betul! Balik JB plak belum tentu dapat kerja, duduk kat rumah atuk mak pun bosan jugak...hmm, takpe lah...maybe keputusan aku ney tepat...

aku tetap akan balik JB...apa-apa hal yang bakal berlaku au akan tanggung sendiri...aku dah tak nak menyusahkan orang lain lagi, especially keluarga pak ngah...insyaallah...~

Saturday, 22 January 2011

PERUBAHAN ?

assalamalaikum...

entry kali ney nak cakap pasal ap ye? aku agak tersentak dgn komen seorang kawan kat fb...btul ke aku yg brubah? mgkin btul...aku dah brubah...brubah sgt...HAHA...pndpt korang plak? haiz...

aku tatao nak ckp macam mane lg....kite mgkin tak sdar ap yg kite buat n mcm mane prangai kite sblum ney...org luar yg akan prasan smue tu...ye, org luar...bukan diri kite sndiri...aku akui tu...tp yg buatkn aku trkejut, org yg ckp mcm tu sbnr nye org yg tak rapat dgn aku...atau sng citer, org yg tak pnah tegur aku lgsg...mmg trkejut aka shock hbis...

aku brubah krna da ad bf? btul ke mcm tu? so mkne nye aku tak ptt ad bf la kn...ala, aku bukan menang kn sgt bf aku tu...cume aku tatao nape tak rmai yg suke kami couple...hal remeh je tu kot...tp myb rmai yg anggap hal tu hal pnting... ape punce sume ney brlaku?

AARRGGHHHH~!! aku pening sudaaa....tlg la kmbali kn diri aku yg sbnr....aku bukan mcm ney...aku bukan jenis org yg lupe kwn....aku tak pnah buang kwn....aku tak pnah tak pedulikan kwn2 aku...aku tak pnah wat mcm tu kat kwn2 aku semata2 krna bf aku....shit!

its just too late...

taw nape aku ckp mcm ney...? sebab, aku pnah gadu dgn mmbe baik aku smate2 dy tak suke kn bf aku...alaa aku pnah story dlm ney la...kenangan jer sume tu....tp bile ad org yg ungkit pasal hal ney aku rase aku ney bodoh sgt...bf ley cari merata2 tmpt tp kwn baik yg ikhlas susa nak jmpe...

ye, btul tu....tp sume tu dah tlmbt sygs...aku ney dah jaoh trsasar agk nye...buta krane cnta wakakaka lawak bodoe suda,,,,hehh whatever la....tk pngetahuan korg aku pnah mintak maaf nan kwn aku tu tp dy wat bdoe jer...fine la....kite idop sndiri2 kubur pun lain2 so aku tak nak pkse dy....aku kn ego hahahaha bengong....ego tak ley ke letak tepi je? degil gak aku ney...

wawawawawawawawawwwawawawa...........

AKU RINDU MASE DULU2....rindu siaa.... :)






Friday, 21 January 2011

HIDUP yg takde 'LIFE'


assalamualaikum...

HAHAHA...korg fhm ape mksod title entry aku kali ney? tak fhm ke??? tanye la aku....cpt la...HAHAHA sewel sudaaa....okay la, aku taw korg msti tfikir3 pe yg dmksudkn dgn idup yg takde life ney kan...bese la, aku ney fail bm n bi so arap mklum ye KAHKAH [okay auta jer k korg jgn caye lak, bi n bm aku sntiase mantain ye]..ececehh cover line plak aku...:D

hmmmm...aku idup, lom maty lg...tp aku takde life...iaitu khidupan...khidupan yg meaningless....fhm tak? kdg2 aku rase, ye aku wujud....tp korg prasan ke tntg aku? ha mcm tu la...hehe..yes my dear, myb bile aku ckp mcm ney korg akan jwb, "eh, kao slalu dlm aty kitorg"...tak pun "smpai aty kao ckp mcm tu, kitorg ney tak pnah pun lupekan kao taw"...kan?kan?kan? alaaa aku dah ley bace la...cume mngira jer tak lulus lg hahahaha...aku ley bace ap yg ade dlm minda korg tu...tp aku bkn psikik...aku sbnr nye hmpir ke tahap PSYCHO...MUAHAHAHAHA....tgok3, trkeluar 'evil laugh' aku...hehe...

aku dah hbis skola, tp ape hala tuju aku lpas ney? aku sndiri tak sure, ape lg korang kn? HAHAHA...smbung blajar? ofcoz...tp kalau aku tak dpt ap2 tawaran mcm mane? hm pdn la muke aku, kan? hakhak...tp kn, aku mmg btul2 nak smbung blajar...bia la aku kate khidupan aku meaningless asalkan aku ad sesuatu yg brharga iaitu ILMU...

aku bkn jenis yg suke2 enjoy ta nak blajar asyik nak brcnta 24 jam and hangout nan kwn2 smpai tak engat and tak sedar akan realiti hidup...bg aku slagi aku idup, slagi tu aku akn blajar...blajar dari kesilapan, blajar dari org lain, blajar dari suasana skeliling...asalkan blajar la...aku kesa ape hahahaha....

andai kate aku tak diberi peluang, aku tak kan putus smgt...aku akn usaha sndiri...aku dah tak ley nak arap kn org lain lg....:)

org slalu kate 'life is short, make it beautiful' or whatever la hahakk....aku pun slalu gak ckp mcm tu...tp hakikat nyer life aku penuh nan bnda2 yg boring, menyakitkan, n yg sewaktu dgn nye....unacceptable...tp ap yg aku ley wat? lau dah ketentuan YANG MAHA ESA mcm ney, trime je la...aku dah byk kali disakiti, dah byk kali khilangan...bnde tu seolah2 akan brterusan....

tp wlau ape pun, ku harap idup korang full with happiness....jgn duk sedey je...hehe...may god bless you~

Thursday, 20 January 2011

Hari Yang Panjang

assalamualaikum...

hari yg pnjg? eh ade ke hari yg pndek? ataw, hari yg tak same pnjg n pndek nye? rappin je keje aku :)

hari ney aku, kak long, iqa, and ucu shah alam pergi Sunway Piramid...kami tgok wayang...cite ape? kiorg tgok cite KHURAFAT...seram jugak la haha...byk adegan mnjerit dari para penonton hahahaha...trmasuk aku..hehe..sblom tgok wyg, kitorg mkn MCD....smbil tgok org main ice skating...



huh aku?? mcm makcik2 dah muke tu....ney time dlm kete...OTW ke SUNWAY PIRAMID...cuace panas beb, hot jer duk dlm kete tu wakaka...kak long nan ucu duk kat depan, aku dgn iqa kat blakang wat hal kami HAHA..


tga duk makan siap posing amek gmbr hihihi...dgn hp kat tepi, alahai...tak ley blah tol :D



posing dlm toilet HAHAHAHA...ney la muke2 yg bru lepas tgok wayang, msing2 da kecut jer hehe...


nape la muke aku garang sgt eh? hahahaha...iqa control ayu kihkih...

and u know what! kat tgah2 tmpat dorg skating tu, sowg laki ney propose gf dy...ice skater yg lain brkerumun...brsorak....cmpur sorakan dari penonton2 haha mmg sweet...sweet sgt...n comel...

aku dpt njoy kjap je :( why? almost stiap mase aku fikirkan iz dgn kak iqa...knape dorg suke sgt ganggu pmikiran aku...slalu sgt mncul dlm ingatan aku...such a mess! berserabut gile otak aku...mate ney plak ngade2 sgt nak nangis la ap la...kn kao da jnji aishah, yg kao tak ley nangis lg? cpt nye lupa...

bqlik rumah, bkak fb...dpt mcg dari bekas ckgu aku, iaitu CIKGU ZAINUN MAT LAZIM...aku rindu kat ckgu zainun...kat anak2 dy...sume comel2...kluarga ckgu zainun sume baek2...


dy kate syafini dpt 9A dlm PMR..haha adik aku toe mmg pndai :) cara pmikiran dy lebih matang dari umur dy...jgn tak taw, syafini kwn baek aku dulu taw..hehe...skg budak kecik ney da smbung blaja kat Islamic Boarding School, Bogor, Indonesia...alhamdulillah...tp dlm brite gmbira tu aku tak sngka ade jugak brite sedey...ckgu kate shafiq dah meninggal...anak sulung ckgu..ZIZA AMIRUL SHAFIQ dah meninggal dunia pd 16-06-09...shafiq da mcm abg aku...shocking news...tetibe aku trengat kenangan2 dgn keluarga ney...aku syg dorg...aku mcm tak dpt trime kenyataan shafiq dah takde...mcm mane la keadaan dorg mase tu kn...sedih, pilu, sayu, satu2 nye anak lelaki dn abg yg dorg ade dah tggalkan dorg...

" CKGU ,

Salam takziah dari sy utk ckgu sekeluarga...maaf tak dpt dtg d hari pengebumian abg shafiq...sgguh sy ta taw lgsg tntg brite pemergian dy...sy harap ckgu tabahkn hati...ye sy dah lalui ape yg ckgu rasa...sy taw ckgu kuat, dn keluarga ckgu tetap akn idup bhgia walau tnpe shafiq...dy anak yg baek wat ckgu, and abg yg baik utk adk2 dy...rindu sgt at arwah...:("

aku kecewa...

assalamualaikum...

aku kecewa giler nan iz... dy mawa aku sbb aku kate dy tipu? bnde betul okay...! aku kecewa...kak afiqah, myb iz mmg jodoh akak...





bulan 3 ney akak nak bwk dy jmpe family akak? sweet...hope korang kekal...aku takkan ckp pape...aku cume akan dyam jer...better mcm tu...bia la aty aku sorg yg trluka....brdarah....dan luka tu akan tinggalkn parut yg dalam....tersangat dalam....utk kesekian kali nye aku menangis....

yesss!! aku dah kehilangan sume nya....thanks...SUMPAH aku kecewa...kalau mama ade kn bgus...

mybe betul kate abg sepul...aku muda lg...tak patut brcinta anyhow :) kalau btul dy sygkn kak afiqah lby dari dy syg kn aku then go ahead....aku tak nak jd batu penghalang hubungan org...aku snggup brkorban....walaupun aty aku terkorban....aku syg iz, syg gile...tp dy tak fhm...takpe :)

aku tak bncang lg hal ney dgn iz....bukan ape, juz taknak dy rase trganggu....kak afiqah kate dy tga bz skg kat us....ye, dy tak inform aku pun bile dy smpai n bie dy balik dari us tu...aku tetap akn tggu dy smpai dy sndiri kate dy nak lepas kan aku....yeahh..

aku kena kuat...kan? aku bukan prmpuan lemah...ckp la, dah brape byk ujian yg aku dpt? aku trjatuh...tp aku ttap bngun...wlau kdg2 tu tak brdaya lg dah...aku dah tak ley nangis2 lg...org lemah je yg nangis...aku kn tabah...aku mampu hadapi sume ney tnpe diorg...ye, tnpe diorg....

Wednesday, 19 January 2011

barang2 yg perlu ad dalam BAG aku :)



ney kotak rahsia aku HAHA poyo giler an? dlm ney byk bnde pnting yg aku smpan... cth nye love letter....eh? hahaha jgn caye doe...aku tak suke maen love letter bagai ney...:)



BUKU NOTA ney WAJIB ade dlm bag...lau tak, tak smpurna lah idup aku tanpe beliau huhuhuhu.....diary? ehh bukan! aku masih mnunggu diary dari iz...dy da jnji nak belikan aku diary yg guna kertas itam tue... ^^



purse adidas yg brownish skit tu iz yg bagi :) aku syg giler kat purse tu . and purse tu la yg aku guna skg . purse pink bwh dy plk hdiah dari kak fafa aka akak ipar aku :) even thou aku tk suke pink tp purse tu tetap aku smpan sbgai kenangan xD


byk giler tisu ???! msti kowg pelik hahhhahaa aku sndiri terkujat mcm mane aku ley ad tisu byk mcm ney hahahhaa...aku ney kan merenx skit...bile nak guna tisu, msti tak jmpe...so ape lg beli la baru...pastu ilang lg..beli baru lg...ilang lg...ha mcm tu la smpai 1 ari tu aku kemas bag terjumpe la sgale khazanah alam ney...hikhik mngom...tape, stok byk pasni tak yah beli tisu lg :P


korg agak2 ape kegunaan bnde alah ney? hmmm...fikir2...cepat!! okay da dpt jwpn lom? meh aku terang kn skit kegunaan beliau yee! ney name dy TEMPAT LETK DUIT SYILING hhahahh skema giler batak ayat aku ney....ney kire kerabat kaum purse jugak la...hahaha...syiling aku sume sumbat dlm ney...lau bnde alah ney takde, mmg bersepahlah ringgit malaysia aku toe hehehe...trimas pd ucu sebab hdiahkan purse ney... peace no war xD


pen? wattaheck? hahahha...aku mmg suke smpan bnde2 mcm ney...pastu letak sepah2..ilang jer maki hamun wakakakka....normal la kn? tp 1 jerk yg aku tak suke pasal pen basah ney, bile kite tulis je ink dy mule la nak meroyan....mcm ampeh tol...


ha kalau bnde ney korg msti taw kn? lau tak taw gak mmg aku sekeh pai bnjol brtingkat2 mcm cite shin chan uh...hehe...ney la makhluk berekor yg paling aku sayang...sebab ape? sebab nye body dy kaler kesukaan aku wawawawawa...cun beb kaler biru ney...hehe...


erk hehe....wajib ade...sng lau sape2 yg mengalami pekak sementara tinggal korek je tinge beliau uh hehe....


whoa my carrie junior groovy grape!! my fav powder hahahaa baaby powder yg paling wangi ekekekeke...


hehe...topup free ney spe nak ha amek la wakakakaii...aku tatao la kan agak nye dah mmg jd tabiat aku kot beli topup jer guna then kad tu smpan...giler ke tabiat? tabiat ke giler? sbnr nye ade byk lg tapi da kena kebas dek iz yg memang suke mngenakan aku...hishhh....

haha...nt aku update lg k.. ouh ye korg mawa ke sebab pix2 ney sume snget? jgn mawa doe...ney la name nye seni nghahhaha peace!!

Tuesday, 18 January 2011

Perkara Yang Aku Dah Jangka Tapi Tak Harap Ia Berlaku

assalamualaikum...

okay, today i feel so upset...why? hmm ade bnda yang da berlaku tadi...around 2pm if im not mistaken la...gugor jntung aku...rase cm 'nape msti aku?'...come on la, KALAU NAK CURANG TOLONG CURANG BELAKANG2 OKAY!

AFIQAH aka 'awex DOM'...mcg aku, aku un tatao ape yg dy nak sbnr nye...aku yg tga duk layan citer Ice Princess kat Youtube agak tersentak gak la...dlm aty da tertanye2 ape yg pmpuan ney nak...sgale nye bermula mcm ney sbnr nye...

AFIQAH : Salam. Awk ni kwn d0mi kn? Sy nk tny skit bole? 2pn kalu awk sudi.

AKU : Wsalam . Awk na tnye ap ? Tnye je .

AFIQAH : Domi 2 sbnrny mcm mane ye? Maaf la kalu ganggu awk.

AKU : mks0d awk ? Em lau ta kesa sy na tnye . Awk dgn d0mi cpe ?

AFIQAH : Urm. Sy awek dye... Mksud sy prangai dye.

giler kentang! tak mcm nak maty trlentang lak aku an...ade org ngaku 'DY AWEK BF AKU?' SHIT giler...bpak bgus...utk pngetahuan kowg la kn, time toe bdn aku da mnggeletar hbis da...tp mngenangkn na jage aty pmpuan ney aku ttap blas....

AKU : awek dy ? La ta kn tatao pngai dy . Dy baek . Syg sume owg . Awk curiga nan dy ea ?

[btape pedih nye aty aku na text ayat ney kat pmpuan toe...BAEK ke dy bile rase sakit yg aku dpt sdgkn aku bg dy rase kaseh syg?]

AFIQAH : Xda la. Just nk memahami dye je. Hehe. Bkn curiga... Dy memg keje dgn s0ny eh? Maaf kalu tny bnyk plak.

AKU : yup ! Dy keje nan s0ny . Ouh lau na mmahami tape hehe . Umo awk bpe ney ? Na knal jgak nan awek d0mi .

[ya allah...btape trluka nye aty aku..]

AFIQAH : Um0 sy bru 19 je. Awk? Mest awk ni kwn baek dy kn?

ye afiqah...sy mmg 'KWN BAEK' domi aka iz...tersangat baek..

AKU : aah sy kwn baek dy . Name awk ap ? Mane knal d0mi ?

AFIQAH : Fiqa. Knal d0mi kt 0n9 dlm ncet je. Hehe. Name n um0 awk?

AKU : ouh ta pna jmpe la ney ? Sy ecah umo bwh awk , 17 huhu . Tp kn mane awk dpt num sy eah ?

sumpa maty aku engt bile knal un9 jer dowg tak pna jumpe...tp aku dkejutkn bkn 1 malah 2 kejutan yg amat mnyiat2 aty aku...

AFIQAH : Da pena da jmpe.. Ari 2 d0mi ckp dy bg n0 ni kt awk. Bt0l x? 0o. Ta0n ni amek spm la eh?

DA PNA JMPE? okay...aku mmg btul2 trkejut...tp bila?

AKU : jmpe katne ? Bile ? Em ta la . Tga tggu result skg . Awk syg d0mi ?

aku tatao nape aku tnye dy mcm tu...walhal aku taw aty aku gak yg sakit bile bace jwpn dari dy...

AFIQAH : Dy ad dtg cni jmpe.. Urm. Mest la syg dye. Nape awk tny mcm 2? Huhu.

AKU : awk tgal mane ? Bile dy dtg ? Ta pna cite kt sy un dy uh . Eh sje tnye hehe . Syg dy btol2 ye .

AFIQAH : Sy stay penang. Dy dtg 5 aribln ari 2. Yup. Sy serius dgn dye. Hehe. Urm awk ad tau pape sal fmly d0mi ta?

YA ALLAH.. ujian ap yg KAU berikan ney? PENANG? 5 ARIBULAN? jd btul la dy g penang...cume bkn psal keje...dy pegi sane sbb na jmpe afiqah...OUH GOD..airmate aku da brtakung kat tubir mata ney..tp aku tahan..tamao kak long nmpk...aku...aku kn kuat...mane ley nangis...kan?

AKU : nape awk na taw sal fmly dy ?

AFIQAH : Nk jgk tawu. Cz dy jrg2 cite sal 2. Huhuhu. Ta pe kn?

AKU : Lau dy ta cite myb ad sbb uh . Lau hal fmly or laen2 yg brkaitan awk tnye dy sndri ea . S0e .

AFIQAH : 0o0o. It's 0k. Sy bt0l2 b'trime kaseh kt awk cz sudi lyn sy. Hehe. Awk ad fb?

AKU : haha tape . Fb ? Ad . Awk add la aishmyra aisha .

AFIQAH : Ukeyh. Tenkiu. Hehehe. T sy add awk. K la, maaf kalu da ganggu awk ye? Sy nk kuar jup.. Hehe. Tenx sgt2 yewp.. Tke cre. Salam..

wsalam...aku jwb dlm aty je..tak mmpu nak blas...sgguh aku rase sakit sgt2...lepas tu aku trus call iz...tp tak angkt, sme mcm smlm gak...aku mcm nak giler taw tak...aku da taw sal afiqah tp aku tatao yg dorg mcm ney...and yg paling aku tak ley trime, dy tipu aku! SAPE YG SUKE KENA GAME NAN BF SNDIRI? sial giler idop aku an...

agaknye mimpi toe btol...dy mmg nak tggalkan aku...DY NAK TGGALKAN AKU UTK PRMPUAN TOE? WHAT ON EARTH! ape yg kurang kat diri aku? agaknye aku mmg dtakdirkan utk dtinggalkan...shame on me huh? aku tak patot dsayangi...even fmly aku pun buang aku gak...aku tatao nape aku trkejut gaban mcm ney pdhal aku knal afiqah tu wlau pun tak pna borak2...

mama, anak mama ney tga sedih taw tak? anak mama ney tak patut hidup...anak mama ney slalu dtggalkan...takde sape yg syg anak mama ney...nape la mama lahirkan mira, ma....nape? da toe nape mama pun tggalkan mira? mira tatao nak watpe ney ma...

iz kate dy nak balik US n tatao bile dy balik MSIA smula...dy nak tggalkn mira ma! nape naseb mira slalu malang ma...why? org yg mira syg msti akan pegy dari idop mira...iz tu, mira tatao naak ckp mcm mane, dy brubah ataw mira? da 2 ary mira try call dy...juta2 kaly call tetap mkcik operator yg jwb...ma, mira rindu kat dy...kat mama pun...tp mama tak mgkin kmbali kan..iz, mira harap sgt kami jd mcm dlu...

mud - sadsad .................. :(

after all of the times that we've tried, i found out we were living a lie... and after all of this love that we made, i found out that you don't love me the same the way that i love you... YOU LIED! why'd you have to lie to me? -.-

Thursday, 13 January 2011

mimpi yang pelik tapi benar...??

assalamualaikum...

untuk entry kali ney aku nak story pasal mimpi aku 3/4 hari lepas....citer dy bermula mcm ney~

dalam mimpi tu aku da bkerja..believe it or no, aku jadi BOSS! wow..pelik2 je mimpi aku ney kan..hmm back to main topic, engat tak sweater yg hud dy kaler ORANGE tu? sweater tu iz yg hadiahkan...so benda tu mmberikan sentimental value yg mndalam terhadap diri akuu...[cehh ayat tak ley blahh! HAHAHHA...]

nak djadikan citer, kunun2 gempak lhaaa kan...cewahh....! sweater KECINTAAN aku tu kotor, yg wat sakit ati tu kotor dy bukan ciput2...tapi camni haaa! [smbil bkak tgn luas2...KAHKAH...pnuh feeling doe] so, aku pun suruh la pekerja aku ney hantar dobi.. almaklum la...boss mmg suke mngarah kan? HEEHEEE...aku rase lau korang jadi boss satu ari nnty msti ade rase nak mngarah org itu ini..well, ta byk pun sikit tu ttap ade! NGAHAHA..

pkerja A aku ney tetibe wat hal...byk keje lom setel la, nak balik awal la, ade temu janii la..cehh takat anta dobi kurang 10 minit je kot amik mase..dasar berat tulang hagaga..so yg jadi mngse seterus nye adelahhh pkerja B aku...dy ney jnis yg pndiam n suke wat ikot pale lutut dy jer...ku tak suke kat mamat ney tp memandangkan dy jer yg free 1 ary sntuk tu aku pun sruh laa dy anta kan...

tetibe dy amik sweater kesayangan aku tu and trus jalan...aku engat dy nak anta kan time tu gak...so ape lg, aku diam kan aje laa...sampai satu tahap aku nmpk dy buang sweater tu kat tong smpah!

HOW DARE HE?? aku mngamuk kat dy and trus jalan laju2 kat dy wakakaka...aku tanye nape dy buang?? dy ley kate, "bukan ke cik yg suruh buang td? lg pun saye tgok sweater cik tu dah kotor tahap ampeh [cehh kua gak ayat aku kat mlut dy..okay2...aku yg mimpi....dlm mimpi ape2 ley jadi kn...even bnde tu tak logik tahap biawak bersayap skali pun aku tetap kena trime!!] pastu dy blahh dgn muke selamba... cibai lu.... eeee geram jex aku!

kerane trlalu cinta kn sweater aku tu [agagagaga] aku pun nanes meratapi pemmergian beliau...haha sedih makkk!! tetibe aku trbngun, n tanpe aku sdar aku menngis?? fuhhh..mimpi ke real ney?

adekah mimpi tu bg aku ptunjuk trhdp sesuatu yg bkal brlaku? contoh? hmmm....mybe, is akan tggalkan aku? same mcm sweater tu pergi tggalkan aku...huwaaaaa tamao laaaa smpai mcm tu! MINTAK2 DIJAUHKAN YE...smpang malaikat 44 kay!

!Boo, I miss you Pictures, Images and Photos

p toe la hakikat dy kan....ssungguh nyer aku sdang menanggung rindu yg terlalu dalam...tak terluah dlm jage, tp tdur ku trganggu menanggung rase...hmm, bile dy nak cntct aku? aku akan trus mnunggu...aku tak kn cntct dy, taw nape? sbb aku nak tgok sjauh mane dy syg dan engat kat aku...

Hugs Pictures, Images and Photos

AKU KAT SINI, slalu rindu dy, engat kat dy...syg kat dy tak pnah pudar pun.. :D hope dy kat sane pun mcm tu jugak....

Wednesday, 12 January 2011

click sane click sini !

assalamualaikum...

haiii... hari ni memang bosan gilaaaa sampai wayar otak aku hampir putus sebab tak tauuu nak buat ape! naseb baekk ade benda yang aku ley buat tok ilang kan bosan tahap ampeh ney....HEHE...

tadi mase aku gode-gode laptop ney sambil fikir nak watpe.......tetibe muncul idea nak touch-up AKA tacap pix-pix aku.. kehkeh.....well, at least ade gak keje yg aku ley wat kan? ulalala....

nak tgok hasil dy?

JENG..JENG..jengggggg....!!


so, ape pndapat andaaa..? okay la aku ngaku gmbar mnjadi...kan? kih..kih..kih..... takpe aku taw.. 1st time try edit guna PICNIK.. tatau plak hasil dy mcm ney.. HAHA..


ahaa yg ney plak... cun tak? ala aku tau la aku ney 'bese-bese' sajeee.... tp tak kan korg nak jujur sjujur2 ye kan.. bhahaha~ juz kiddin!


ney aku try hentam jer.. soe lau tak bape nakk cun kew hape kew kankankan,, yg pnting AKU PUAS HATI.. HAHA jahat doe aku..


diz isss my lovely adiQ..... cute kan.. hoho akak rindu kao adiQ!! kao patut brterimekasihhh sgt2 kat akak taw! engat sng ke aku na letak pix org kat bloG aku? kao adelah antare manusie2 yg TERPILIH okay! haa brsyukur kan? kahkah... bangge tak dpt akak mcm aku? HAHAHA... :

OKAY! ENOUGH.. da SOD hbis da otak aku ney.. ngeeeee~

Thursday, 6 January 2011

rindu...RINDU...rindu...!!

assalamualaikum...

ehem. agak-agak dah berapa hari aku stay kat shah alam eah? aku sampai kat sini isnin malam, hari ni dah khamis malam. means, dah 4 hari aku kat sini. well, rindu sangat kat johor. rindu kat adik, atok mak, and kat iz. rindu sangat-sangat. pagi tadi aku call iz, dia dah sampai kat US. thank god he's fine. rindu sangat kat dia. entah bila kami dapat berjumpa lagi kan? BTW, aku pun rindu jugak kat mama noor. macam mana keadaan dia bila aku takde? HUHU.

adik, adik macam mana sekarang? is everything okay? hows your school? miss me huh? hehe. akak rindu seyh kat adik!! rindu nak berebut tengok tv, makan sama-sama, kacau adik sampai menangis, usik adik, mandi hujan sama-sama, berebut main game boy, haha. missed all that! adik sihat tak? akak kat sini alhamdulillah sihat je. macam mana hari pertama kat sekolah? hurm.. kalau baba tak halau akak, akak boleh temankan adik. hantar dan ambil adik balik sekolah. belanja main game kat cc. belanja tengok wayang. maaf ya adik. akak dah tak boleh nak teman adik selalu. nak call adik pun susah sayang. akak harap adik jaga diri adik elok-elok. akak mampu hidup tanpa mama dan baba tapi akak tak mampu nak teruskan hidup tanpa adik dan abang. akak sayang kat adik.

atok, maaf ya aca selalu menyusahkan atok. buat atok risau tentang diri aca ney. walaupun mama dah takde atok tetap sayangkan aca adik-beradik. atok tetap ambil berat pasal kami. aca cuma boleh harapkan atok aje sekarang. cuma atok yang faham masalah yang menimpa aca sekarang. orang lain tak faham. ego mereka terlalu tinggi. aca harap atok jangan risaukan aca lagi ya. insyaallah aca pandai nak uruskan semua masalah ney sendiri. atok jaga la kesihatan atok tu. aca sayang gila kat atok!

iz where are you sayang? i miss you like crazy la babe. you taw tak, setiap kali i teringatkan you i dengar lagu abang. you dengan abang, walaupun dua jasad, tapi bagi i both of you are like 2 in 1, haha. gila. speaking english pun tak betul lagi. hurm. cepatlah balik you. tak rindu kat i ke? ye lah i taw mesti ramai adik-adik you boleh teman kan you bila you bosan kan, but i'm still you girlfriend okay honey. rindu sangat nak hug you. haha. macam hug teddy bear lah. ehm. i hope you tunaikan janji you ya sayang. cuma 4 hari je you kat sana. tak boleh kurang tak boleh lebih. now masa i tengah blogging ney, i dengar lagu kita. just the way you are by bruno mars. sadsad la when you takde kat sini . hurm !!!!!

~ mira ♥ iz ~
~ loving couple forever ~

Monday, 3 January 2011

Last Day

assalamualaikum...

akhirnya aku sampai jugak kat Shah Alam. Pak Ngah ambil kat rumah Pak Jalil kat Cheras. Well, actually aku rasa ada something wrong somewhere bila Pak Ngah and Mak Ngah ajak stay kat sini. don't know why. Cube fikir jap, why????? i think mereka nak ubah aku jadi baik. Okay, one question yang akan buat mereka terdiam - AKU NEY JAHAT SANGAT KE ? PATUT KE AKU DIHUKUM ATAS KESALAHAN ORANG LAIN , DIHUKUM ATAS KESALAHAN YANG BUKAN AKU BUAT ? PATUT KE ? - plisss jawab. HAHA. if aku jahat sampai nak hukum aku macam ney okay, teruskan. tapi logik ke? aku lari rumah atau aku dihalau? jawab la. i need to know.

saat-saat macam ney cuma mama yang aku ingat. agaknya kalau mama ada lagi hidup aku tak kan jadi macam ney kan? kalau mama ada lagi baba tak kan benci aku kan? kalau mama ada lagi keluarga kami tak kan hancur kan? kan? kan? SOMEONE TOLONG LAH JAWAB. kenapa Allah ambil mama aku? aku masih perlukan mama! aku masih perlukan seorang mama yang akan beri nasihat untuk aku, bukan buang aku macam baba buat tu! aku benci menangis tahu tak! tapi kenapa airmata ney tak berhenti mengalir bila aku fikirkan hal ney... jiwa aku betul-betul kacau. orang lain ada parents yang sayangkan mereka sepenuh hati. even single parent pun tak buang mereka. tapi kenapa baba macam tu?

yes, aku memang tak guna. aku tak patut hidup. aku benci diri aku. im useless! kenapa mama lahirkan aku kalau aku hanya menyusahkan hidup orang je. aku tak diperlukan pun kat dunia ney. atuk mak je yang sayangkan aku. tapi nanti kalau atuk mak dah takde dengan siapa lagi aku nak menumpang kasih? abang ait masih di perantauan. jauh. aku kat sini dah takde sesiapa. Dom akan balik US. tinggal dengan saudara sendiri pun dah rasa lain macam. kenapa lah hidup aku macam ney eah?

aku kena belajar hidup berdikari. tapi mampu ke? semangat aku dah totally hilang. hati aku lemah. jiwa aku plak kacau. aaaarrrggggghhhhhh!!!!!!

"baba, kalau baba dah tak sayangkan mira lagi, it's okay. thanks for loving me all this years. you should kill me before mira buat hal-hal yang tak masuk akal. baba bencikan mira right? mira ney mnyusahkan hidup baba dari dulu. i know that. itu yang baba nak cakapkan selama ney kan. cuma baba tunggu masa yang sesuai je, and now baba da jumpa masa yang perfect. yes, you did it. mira dah pun keluar dari rumah tu. home sweet home? dah takde lagi dalam kamus hidup mira. you win baba! sekarang ney abang ada cakap, walau apa pun yang berlaku kami tetap akan bersatu, tak boleh berpisah. mira cuma ada abang and adik, abang cuma ada mira and adik, and adik cuma ada abang and mira. baba tak kan boleh pisahkan kami adik-beradik. mira sayang kat mama! mira bukan macam apa yang baba cakap kan tu! mira bukan anak yang tak tahu mengenang jasa seorang mama! mira harap baba puas hati dengan apa yang dah berlaku ney. mira sedar mira siapa. sekeras-keras mira, mira tahu macam mana nak behave and hormat orang lain. baba jangan risau. mira mati pun mira tak kan menyusahkan hidup baba lagi. start dari saat mira dihalau mira dah janji dengan diri mira yang mira tak kan mnyusahkan baba lagi. so you don't have to worry daddy =)! ilysm.."

Erm berkenaan dengan tajuk kat atas ni , maybe hari ni adalah hari terakhir aku dapat bergurau senda dengan Dom . Lepas ni dia nak pergi US. I will miss you babe . Really miss you .  Cuma you je yang faham I sekarang. You je yang sentiasa ada untuk I even kadang-kadang tu mood I berubah-ubah. I sayang sangat kat you. Tolonglah jangan dilayan sangat adik-adik angkat you tu. Nanti kalau diorang jatuh hati kat you macam mana? Susah lah hati I ni. Nanti jadi macam Adik Amie. Look what happened? You panggil dia sayanglah apa lah, last-last dia dah jatuh hati dekat you. I jugak yang terpkasa berlakon jadi adik you, even kita ni COUPLE. I tak suka you layan diorang macam tu. Yeah I know, You selalu cakap yang diorang tu cuma adik-adik you je. I ni pulak GF you dan cuma I je yang ada dalam hati you. Tapi sebagai perempuan kadang-kadang I cemburu. Well, memang patut pun I cemburu kan? Adik-adik you semua cantik kalau nak dibandingkan dengan I. I takut you berubah hati je :'(

Honestly I tak suka sangat dengan cara you yang cepat sayang kat orang tapi I sendiri pernah lalui semua tu masa kita mula-mula kenal dulu. I know you well. Maybe sebab hati dan fikiran I tengah bercelaru sebab tu I fikir macam ni. I'm so sorry. Thanks sebab sudi menyayangi diri I yang tak seberapa ni. Bila I susah you tolong I. Member-member I semua hilang bila I susah. Family I pulak buang I, tapi you tetap terima I. Thank you so much dear. I bersyukur sangat sebab kenal you and bertambah bersyukur sebab you pilih I untuk jadi permaisuri hati you.

:)

Lagu Just The Way You Are tak habis-habis bermain di kepala aku . Haha

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥