Thursday, 20 January 2011

Hari Yang Panjang

assalamualaikum...

hari yg pnjg? eh ade ke hari yg pndek? ataw, hari yg tak same pnjg n pndek nye? rappin je keje aku :)

hari ney aku, kak long, iqa, and ucu shah alam pergi Sunway Piramid...kami tgok wayang...cite ape? kiorg tgok cite KHURAFAT...seram jugak la haha...byk adegan mnjerit dari para penonton hahahaha...trmasuk aku..hehe..sblom tgok wyg, kitorg mkn MCD....smbil tgok org main ice skating...



huh aku?? mcm makcik2 dah muke tu....ney time dlm kete...OTW ke SUNWAY PIRAMID...cuace panas beb, hot jer duk dlm kete tu wakaka...kak long nan ucu duk kat depan, aku dgn iqa kat blakang wat hal kami HAHA..


tga duk makan siap posing amek gmbr hihihi...dgn hp kat tepi, alahai...tak ley blah tol :D



posing dlm toilet HAHAHAHA...ney la muke2 yg bru lepas tgok wayang, msing2 da kecut jer hehe...


nape la muke aku garang sgt eh? hahahaha...iqa control ayu kihkih...

and u know what! kat tgah2 tmpat dorg skating tu, sowg laki ney propose gf dy...ice skater yg lain brkerumun...brsorak....cmpur sorakan dari penonton2 haha mmg sweet...sweet sgt...n comel...

aku dpt njoy kjap je :( why? almost stiap mase aku fikirkan iz dgn kak iqa...knape dorg suke sgt ganggu pmikiran aku...slalu sgt mncul dlm ingatan aku...such a mess! berserabut gile otak aku...mate ney plak ngade2 sgt nak nangis la ap la...kn kao da jnji aishah, yg kao tak ley nangis lg? cpt nye lupa...

bqlik rumah, bkak fb...dpt mcg dari bekas ckgu aku, iaitu CIKGU ZAINUN MAT LAZIM...aku rindu kat ckgu zainun...kat anak2 dy...sume comel2...kluarga ckgu zainun sume baek2...


dy kate syafini dpt 9A dlm PMR..haha adik aku toe mmg pndai :) cara pmikiran dy lebih matang dari umur dy...jgn tak taw, syafini kwn baek aku dulu taw..hehe...skg budak kecik ney da smbung blaja kat Islamic Boarding School, Bogor, Indonesia...alhamdulillah...tp dlm brite gmbira tu aku tak sngka ade jugak brite sedey...ckgu kate shafiq dah meninggal...anak sulung ckgu..ZIZA AMIRUL SHAFIQ dah meninggal dunia pd 16-06-09...shafiq da mcm abg aku...shocking news...tetibe aku trengat kenangan2 dgn keluarga ney...aku syg dorg...aku mcm tak dpt trime kenyataan shafiq dah takde...mcm mane la keadaan dorg mase tu kn...sedih, pilu, sayu, satu2 nye anak lelaki dn abg yg dorg ade dah tggalkan dorg...

" CKGU ,

Salam takziah dari sy utk ckgu sekeluarga...maaf tak dpt dtg d hari pengebumian abg shafiq...sgguh sy ta taw lgsg tntg brite pemergian dy...sy harap ckgu tabahkn hati...ye sy dah lalui ape yg ckgu rasa...sy taw ckgu kuat, dn keluarga ckgu tetap akn idup bhgia walau tnpe shafiq...dy anak yg baek wat ckgu, and abg yg baik utk adk2 dy...rindu sgt at arwah...:("

No comments: