Friday, 21 January 2011

HIDUP yg takde 'LIFE'


assalamualaikum...

HAHAHA...korg fhm ape mksod title entry aku kali ney? tak fhm ke??? tanye la aku....cpt la...HAHAHA sewel sudaaa....okay la, aku taw korg msti tfikir3 pe yg dmksudkn dgn idup yg takde life ney kan...bese la, aku ney fail bm n bi so arap mklum ye KAHKAH [okay auta jer k korg jgn caye lak, bi n bm aku sntiase mantain ye]..ececehh cover line plak aku...:D

hmmmm...aku idup, lom maty lg...tp aku takde life...iaitu khidupan...khidupan yg meaningless....fhm tak? kdg2 aku rase, ye aku wujud....tp korg prasan ke tntg aku? ha mcm tu la...hehe..yes my dear, myb bile aku ckp mcm ney korg akan jwb, "eh, kao slalu dlm aty kitorg"...tak pun "smpai aty kao ckp mcm tu, kitorg ney tak pnah pun lupekan kao taw"...kan?kan?kan? alaaa aku dah ley bace la...cume mngira jer tak lulus lg hahahaha...aku ley bace ap yg ade dlm minda korg tu...tp aku bkn psikik...aku sbnr nye hmpir ke tahap PSYCHO...MUAHAHAHAHA....tgok3, trkeluar 'evil laugh' aku...hehe...

aku dah hbis skola, tp ape hala tuju aku lpas ney? aku sndiri tak sure, ape lg korang kn? HAHAHA...smbung blajar? ofcoz...tp kalau aku tak dpt ap2 tawaran mcm mane? hm pdn la muke aku, kan? hakhak...tp kn, aku mmg btul2 nak smbung blajar...bia la aku kate khidupan aku meaningless asalkan aku ad sesuatu yg brharga iaitu ILMU...

aku bkn jenis yg suke2 enjoy ta nak blajar asyik nak brcnta 24 jam and hangout nan kwn2 smpai tak engat and tak sedar akan realiti hidup...bg aku slagi aku idup, slagi tu aku akn blajar...blajar dari kesilapan, blajar dari org lain, blajar dari suasana skeliling...asalkan blajar la...aku kesa ape hahahaha....

andai kate aku tak diberi peluang, aku tak kan putus smgt...aku akn usaha sndiri...aku dah tak ley nak arap kn org lain lg....:)

org slalu kate 'life is short, make it beautiful' or whatever la hahakk....aku pun slalu gak ckp mcm tu...tp hakikat nyer life aku penuh nan bnda2 yg boring, menyakitkan, n yg sewaktu dgn nye....unacceptable...tp ap yg aku ley wat? lau dah ketentuan YANG MAHA ESA mcm ney, trime je la...aku dah byk kali disakiti, dah byk kali khilangan...bnde tu seolah2 akan brterusan....

tp wlau ape pun, ku harap idup korang full with happiness....jgn duk sedey je...hehe...may god bless you~

No comments: