Monday, 3 January 2011

Last Day

assalamualaikum...

akhirnya aku sampai jugak kat Shah Alam. Pak Ngah ambil kat rumah Pak Jalil kat Cheras. Well, actually aku rasa ada something wrong somewhere bila Pak Ngah and Mak Ngah ajak stay kat sini. don't know why. Cube fikir jap, why????? i think mereka nak ubah aku jadi baik. Okay, one question yang akan buat mereka terdiam - AKU NEY JAHAT SANGAT KE ? PATUT KE AKU DIHUKUM ATAS KESALAHAN ORANG LAIN , DIHUKUM ATAS KESALAHAN YANG BUKAN AKU BUAT ? PATUT KE ? - plisss jawab. HAHA. if aku jahat sampai nak hukum aku macam ney okay, teruskan. tapi logik ke? aku lari rumah atau aku dihalau? jawab la. i need to know.

saat-saat macam ney cuma mama yang aku ingat. agaknya kalau mama ada lagi hidup aku tak kan jadi macam ney kan? kalau mama ada lagi baba tak kan benci aku kan? kalau mama ada lagi keluarga kami tak kan hancur kan? kan? kan? SOMEONE TOLONG LAH JAWAB. kenapa Allah ambil mama aku? aku masih perlukan mama! aku masih perlukan seorang mama yang akan beri nasihat untuk aku, bukan buang aku macam baba buat tu! aku benci menangis tahu tak! tapi kenapa airmata ney tak berhenti mengalir bila aku fikirkan hal ney... jiwa aku betul-betul kacau. orang lain ada parents yang sayangkan mereka sepenuh hati. even single parent pun tak buang mereka. tapi kenapa baba macam tu?

yes, aku memang tak guna. aku tak patut hidup. aku benci diri aku. im useless! kenapa mama lahirkan aku kalau aku hanya menyusahkan hidup orang je. aku tak diperlukan pun kat dunia ney. atuk mak je yang sayangkan aku. tapi nanti kalau atuk mak dah takde dengan siapa lagi aku nak menumpang kasih? abang ait masih di perantauan. jauh. aku kat sini dah takde sesiapa. Dom akan balik US. tinggal dengan saudara sendiri pun dah rasa lain macam. kenapa lah hidup aku macam ney eah?

aku kena belajar hidup berdikari. tapi mampu ke? semangat aku dah totally hilang. hati aku lemah. jiwa aku plak kacau. aaaarrrggggghhhhhh!!!!!!

"baba, kalau baba dah tak sayangkan mira lagi, it's okay. thanks for loving me all this years. you should kill me before mira buat hal-hal yang tak masuk akal. baba bencikan mira right? mira ney mnyusahkan hidup baba dari dulu. i know that. itu yang baba nak cakapkan selama ney kan. cuma baba tunggu masa yang sesuai je, and now baba da jumpa masa yang perfect. yes, you did it. mira dah pun keluar dari rumah tu. home sweet home? dah takde lagi dalam kamus hidup mira. you win baba! sekarang ney abang ada cakap, walau apa pun yang berlaku kami tetap akan bersatu, tak boleh berpisah. mira cuma ada abang and adik, abang cuma ada mira and adik, and adik cuma ada abang and mira. baba tak kan boleh pisahkan kami adik-beradik. mira sayang kat mama! mira bukan macam apa yang baba cakap kan tu! mira bukan anak yang tak tahu mengenang jasa seorang mama! mira harap baba puas hati dengan apa yang dah berlaku ney. mira sedar mira siapa. sekeras-keras mira, mira tahu macam mana nak behave and hormat orang lain. baba jangan risau. mira mati pun mira tak kan menyusahkan hidup baba lagi. start dari saat mira dihalau mira dah janji dengan diri mira yang mira tak kan mnyusahkan baba lagi. so you don't have to worry daddy =)! ilysm.."

Erm berkenaan dengan tajuk kat atas ni , maybe hari ni adalah hari terakhir aku dapat bergurau senda dengan Dom . Lepas ni dia nak pergi US. I will miss you babe . Really miss you .  Cuma you je yang faham I sekarang. You je yang sentiasa ada untuk I even kadang-kadang tu mood I berubah-ubah. I sayang sangat kat you. Tolonglah jangan dilayan sangat adik-adik angkat you tu. Nanti kalau diorang jatuh hati kat you macam mana? Susah lah hati I ni. Nanti jadi macam Adik Amie. Look what happened? You panggil dia sayanglah apa lah, last-last dia dah jatuh hati dekat you. I jugak yang terpkasa berlakon jadi adik you, even kita ni COUPLE. I tak suka you layan diorang macam tu. Yeah I know, You selalu cakap yang diorang tu cuma adik-adik you je. I ni pulak GF you dan cuma I je yang ada dalam hati you. Tapi sebagai perempuan kadang-kadang I cemburu. Well, memang patut pun I cemburu kan? Adik-adik you semua cantik kalau nak dibandingkan dengan I. I takut you berubah hati je :'(

Honestly I tak suka sangat dengan cara you yang cepat sayang kat orang tapi I sendiri pernah lalui semua tu masa kita mula-mula kenal dulu. I know you well. Maybe sebab hati dan fikiran I tengah bercelaru sebab tu I fikir macam ni. I'm so sorry. Thanks sebab sudi menyayangi diri I yang tak seberapa ni. Bila I susah you tolong I. Member-member I semua hilang bila I susah. Family I pulak buang I, tapi you tetap terima I. Thank you so much dear. I bersyukur sangat sebab kenal you and bertambah bersyukur sebab you pilih I untuk jadi permaisuri hati you.

:)

Lagu Just The Way You Are tak habis-habis bermain di kepala aku . Haha

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

No comments: