Monday, 28 February 2011

terkejut tak ????

assalamualaikum....

ahai ahai ahai... tadikk kan3... sepupiuuu akuhhh singgah rumah atok jap.. hah ad 1 news giler nep... sape2 tengok kompom meremang bulu idonx hahahahaha... swear tak tipu! erk3... nak ckp camner ekk... hape kate korang tengok pix neh...


HA! HA! HA! nmpK taK ?

hakhakhak... percayakah anda? jeng3... aku dah buat xtra large taw gambar neh... korang nampak tak makhlurk Allah tuhhh? heee no komen la kalau korang cakap pix neh edit ker hape ker...

sepupu aku tuhh kerja guard sementara nak tunggu result... ney time dia dengan member-member dia duk lepak-lepak kot... ade plak yang gatai amik pix secara random tanpa niat-niat tertentu.... uhuhuhu...

tapi3! kalau tanya aku, antara percaya dengan tidak, aku pilih 'dengan'....miyahahaha! chow dulueee~

toLong ! jantung aku nak tercabot da nehh !!

cehh... title nak gempak je an... wawawa... tapi betul la... aku tak tipu weyh... meh check, x-ray lah jantung ku... kahkahkah... gelak-gelak jugak, tapi korang taw tak bile result SPM keluar? ha jawab3x!! terkedu sejenak? cett... hape jadah nyer amik SPM lau tak taw bile result keluar? hahaha aik nape mawa3 toe? aku cakap diri sendiri la... ilex ur braderrr... hikhik..

aku tgah cuak nep... toe yang senget skit otak nep... bile? bile nak keluar?!!! dupdap9.... aku takot lar korang...ne taw result aku betul2 suck... maty la aku... alahai... aku dah s.p.m dah nehh... eh? memang ler dah SPM taon lepas... HAHAHAHA... maksud akuhhh... Sakit Perut Melampau... alahaii.... ngapew la time2 gnie nak saket perot oiii...

sebenarnye an3... lampu toilet terbakor tadikk... takot ler aku nak masuk... wakakakaka... bukan pe, takot la T_T pagi-pagi bute gnie, sunyi jax... lampu ta ley pakai, bergelap la aku dlm toe nnti... tak senang mao lepaskn hajat...kui9...penakot gak aku neh???

monoLOgue jap .... atok , esok suh pkcik g beli lampu nohh . aca takot nep mao check-in mlm2 bile time-time emergency ginie . waduh3 . atok tido nyenyak jax . teman ler jap p toilet nuu . ta kan tatao cucu mu penakot . uhuhuhu . uwaaaaaaaa !!

nmpak jer aku berani selame nehh... tu sume sebab tmpt toe terang bnderang... haaa ekau ney pon, neh gulap gulito soh den check-in... gilo ko? tamao3... wawawa pdn muke haku.. tadi atok ajak mkn tamao... skg dah msuk angin, rasekan... da toe yg pndai sgt mnum ayaq smpai 3 gelas toe hape jadah nye? pandai nyer cucu atok mak T_T isk3...

corat-coret sahaja . . .

assalamualaikum...

tadi, diiringi mood yang tengah huru-hara tambah plak dengan sakit hati yang teramat sangat aku delete application mopetz wakaka. kenapa jadi macam tu? sebabnya, aku dikejutkan dengan perubahan sikap seorang kawan lama...eh bukan, dia sahabat... bukan kawan :)

tapi tu dulu la... sekarang persahabatan kami dah terkubur dah... aku tak boleh nak buat apa lagi... dia yang buat aku buat keputusan ni... bukan keputusan, tapi gerak hati la senang cakap... watpe nak pertahankan persahabatan yang dah semakin meruncing macam ni? walaupun dah setahun 6 bulan... ya walaupun dah setahun 6 bulan...

aku? alah normal la... kompom berendam airmata wakaka.. tapi tak lama pun. sebab aku dah tak heran dengan dia tuhh. aku tak kisah takde kawan dari ada kawan yang tak habis-habis emo... piiirahh... macam aku kisah? hukhuk... takpe2... lupakan pasal GADIS tuhh...

tadi, sebab nak lepas geram, aku call abg aku yang PALING SENGAL SEDUNIA.... pehhh sesuai tol title neh kan? hahahhha gurau jax abg, jangan amik ati k...wakakak =) bukan abg ait aka abg kandung aku... tapi abg angkat mengangkat diangkat terangkat wakaka takdelah.... dia sahabat yang paling aku sayang taw... nak taw kenapa? haaa ni nak gitaw skit sebelum aku jawab soalan sendiri tadi kekekek...  kao jangan pasan yo abg... aku jujur nih,, tak tipu.. ngahaha =)

dia - abg aku yang sengal tuhh, tak kisah lah mood aku teruk macam mana walau tahap ribut taufan beliung sekalipun tetap mampu buat aku berdekah...wakakaka... toe yang mood aku ok sekarang =) kalau tak tunggu seminggu dua macam tadi jadi kassim selamat lah aku nih kahkah.,.. kalau dah bergayut dengan dia, tak ingat dunia dah... all out taox! sebab dia sempoi jax... hahahah...

aku dah lame kenal dia... setahun lebih dah...ala sama jax macam budak yang aku story tadi... cuma cara kami kenal lain... fuhhh apa yang lain? ntah... aku rasa sama jax... ap yang lain ek? kekeke.. adelah... mao taw jax!

haha tadi masa tengah gayut dengan ini olang, macam bese laa... ketawa guling-guling sampai semput... cett... tak senunuhhhh tol wakaka... dari mood sedih aku bawak mase call abg terus mood aku epy balik.. dari kepale yang sedia kusott n serabott terus jadi santai... hape pnyer ilmu tah yang dia pakai? teruk la kao abg, ada ke patut.. wakakaka =)

dia kata, yang paling tak ley blah tuh bila aku gelak... macam CHIPMUNKS... piiiraahhh... ade ke macam chipmunks... ngahaha.. mintak maap bebanyak la abg, aku lau gelak emang tak engat dunia dah... nak kebabom sane sini un tak beri any impak wat aku hahaahhaha... siotttt je..

bagi aku, gelak selagi mampu...kang kao dah tak dapat dengar sore chipmunks gelak lagi kang baru taw abg... keh9.... sengal... (mulai sekarang aku kena cover gelak bile dengan dak sengal nip... kate nyer mao rakam sore aku yang macam chipmunks tuhh mase gelak... isk3 tak pasal2 aku kacau periuk nasi chipmunks T_T) kahkahkah....
kesian beliau3 neh nanti ahhahaha
tapi ape pun, aku dah epy balik.., mucho2 gracias yo abg...hahahahaaaahhaa... giler dah...

Monday, 21 February 2011

Bila Hati Mula Berbicara ? -

assalamualaikum...

terasa macam nak check-in lagu fav aku dalam nih la...=| mungkin 2/3 lagu...yang pastinya sesuai dengan mood aku sekarang...hehe...eah, just lirik lagu jea taw...sebab, lirik lagu toe menggambarkan perasaan aku...perasaan yang macam mana? tak tahu nak describe, tapi sure korang akan faham bila dah baca...lirik lagu ney telah mewakili hati aku...mungkin aku tak mampu nak luahkan....jadi, lirik lagu ney agak membantu :)

JANGAN PERNAH BERUBAH - ST12

Biarkan waktu teruslah berputar
Mencintai kamu penuh rasa sabar
Meski sakit hati ini kau tinggalkan
Ku ikhlas tuk bertahan...

Cintaku padamu begitu besar
Namun kau tak pernah bisa merasakan
Meski sakit hati ini kau tinggalkan
Ku ikhlas tuk bertahan...

Kau meninggalkan ku tanpa perasaan
Hingga ku jatuhkan airmata
Kekecewaanku sungguh tak berarah
Biarkan ku harus bertahan...

Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah...

Kau meninggalkan ku tanpa perasaan
Hingga ku jatuhkan airmata
Kekecewaanku sungguh tak berarah
Biarkan ku harus bertahan...

wuoohoohoo...

JANGAN PERNAH KAU COBA UNTUK BERUBAH
TAK RELAKAN YANG INDAH HILANGLAH SUDAH
(2x)

=|

JAR OF HEARTS - CHRISTINA PERRI

I know I can't take one more step towards you
Cause all thats waitin' is regret
Don't you know I'm not your ghost anymore
You lost the love I loved the most

I learned to live, half alive
And now you want me one more time

Who do you think you are?
Runnin' round leaving scars
Collecting a jar of hearts
Tearing love apart

You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don't come back for me
Who do you think you are?

I hear you're askin' all around
If I'm anywhere to be found
But I've grown too strong
To ever fall back in your arms

I learned to live, half alive
And now you want me one more time

And who do you think you are?
Runnin' round leavin' scars
Collecting a jar of hearts
Tearing love apart

You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don't come back for me
WHO DO YOU THINK YOU ARE?

It took so long just to feel alright
Remember how to put back the light in my eyes
I wish I had missed the first time that we kissed
Cause you broke all your promises
And now you're back
You don't get to get me back...

=|

UN-BREAK MU HEART - TONI BRAXTON

Don't leave me in all this pain

Don't leave me out in the rain
Come back and bring back my smile
Come back and take these tears away

I need your arms to hold me now
The nights are so unkind
Bring back those nights
When I held you beside me

Un-break my heart...
Say you'll love me again...
Undo this hurt you caused
When you walked out the door
And walked outta my life

Un-cry these tears
I cried so many nights
Un-break my heart......
MY HEART

Take back that sad word GOOD-BYE
Bring back the joy to my life
Don't leave me here with these tears
Come and kiss this pain away

I can't forget the day you left
Time is so unkind
And life is so cruel
without you here beside me

Un-break my heart
Say you'll love me again
Undo this hurt you caused
When you walked out the door
And walked outta my life

Un-cry these tears
I cried so many nights
Un-break my heart...

...................

Don't leave me in all this pain
Don't leave me out in the rain
Bring back the nights when I held you beside me

Un-break my heart
Say you'll love me again
Undo this hurt you caused
When you walked out the door
And walked outta my life

Un-cry these tears
I cried so many nights
Oh, un-break my heart
Un-break my heart, oh baby

Coma back and say you love me
Un-break my heart
Sweet darlin'
Without you I just can't go on
Can't go on

ehem...so, dah dapat imagine kan perasaan aku? yeah...~ bukan jiwang ye kawan, tapi sekadar meluahkan...aku boleh lupakan dia, tapi sejak akhir-akhir ni makin kerap dia muncul dalam ingatan aku...kenapa?? ntah...aku frust gila dengan dia...hahahahaha...hati sapa yang tak sakit ek bila cinta dipermainkan? orang yang buta hati memang tak mampu menilai mana kaca mana permata...aku harap dia bahagia walau dengan sapa pun pilihan dia...

kau bukan untukku...tapi aku masih berharap kita ada harapan....tak banyak, sikit je harapan yang aku pendamkan dalam hati...nak buang semua, aku tak mampu....apa-apa pun, diiringi waktu yang terus berjalan, aku harap dapat lupakan kau sepenuhnya....

ya aku tak sempurna...banyak kekurangan dalam diri aku...kenapa susah sangat untuk kau terima kekurangan aku sebagaimana aku terima kekurangan kau tu? hahahaha...yeah, aku lupa...kau perfect kan sayang? sebab tu ramai yang minat kau...ops, bukan minat lagi dah...tapi dah sampai tahap jatuh cinta maty kat kau...

kadang-kadang aku terfikir, siapa aku dihatimu? kawan? kekasih? atau paling malang, bukan siapa-siapa? huh...semua girls yang kau layan tuh....sapa? huhay...seronok bila kita main-mainkan perasaan orang...tapi tunggu ler, sampai waktu hati kau yang dipermainkan..baru kau taw ape tuhh sakit...sakit dilukai, sakit dicurangi, lagi-lagi benda tuhh berlaku kat depan mata...

banyak aku potpetpotpet malam nih kan? =| malam tanpa bintang....tanpa cahaya bulan...tanpa dia....hmmxx...tak salahkan kalau aku tutup pintu hati nih semata-mata nak lindungi hati aku dari terus dilukai? ya....tak salah =) setiap orang punya cara masing-masing....dan aku, ini caraku...

Tuesday, 15 February 2011

bored giler !!

assalamualaikum...
hahahaha aku ingatkan balik JB dah ok...rupanya sama ja macam kat KL...bosan tetap ada...weee! hmm...hari ni aku nak story secara detail tentang apa yang berlaku sejak aku balik JB ni ok...kalau korang free bacalah...takde halangan pun...and takde yang menarik pun...tapi apa pun aku tetap nak story gak...muahahaha....takut nanti ada yang hilang dari memori aku...so better aku sematkan semua dalam blog nih...well, hello! memory aku tak lebih 2GB pun la..wakakaka auta jer...and so the story goes....~

1stly, sampai JB (KHAMIS)...rumah arwah atok aki buat kenduri..mak ndak la yang buat semua... =) kenduri start pukul 3 and habis dalam pukul 5/6 camtu la...lepas tu, aku, mak ndak, emma mengemas la apa lagi...hehe...aku tawarkan diri nak cuci pinggan...tapi si emma ni plak aduiii....pantang nampak aku nak mencuci cepat-cepat dia buat kerja tu..hahahaha last-last aku cakap aku nak buat...nak tolong-tolong...baru dia kasi buat....dia kata dia anggap aku nih tetamu dia...tu yang dia rasa serba salah nak biarkan aku buat kerja...well, kita sepupu la emma sayang...jangan nak rasa serba salah haha kerja perempuan kat mana-mana pun macam tu...hape lah dia tu :)

esoknya (JUMAAT)...kitorang pergi rewang kat rumah Gelang Patah...rewang-rewang bungkus telur jer hehehehe...sebab yang lain-lain kitorang sambung kat rumah Mutiara Rini plak...rumah baru Tok Teh...kat sini la Abg Onn nak bersanding...dah separuh siap dah pelamin khemah-khemah canopy-canopy segala bagai tuh...tema dia, putih, biru, hijau....wahh air pun biru hijau jugak taw! kalau tak caya jom kita pergi meciko! jangan main-main! hehehehe....kat MR kita masukkan telur yang dah dibungkus kat GP tadi dalam bekas-bekas dia...untuk lelaki dalam ni, untuk perempuan dalam tu...hahah...kitorang kat sini sampai pukul 12 lebih jugak...12 pagi la sayang kuhh...PENAT...memang penat...tapi seronok! dah lama tak ada rewang macam ni...

seingat aku kan, dulu masa kecil-kecil selalu ada rewang taw...jiran ke sedara ke aku mesti nak ikut buat kerja...hahaha muka tak malu macam ni la....eh? bukan muka tak malu la...lebih kepada muka rajin...wakakak masuk bakul angkat sendiri sudaa aku ni....camera takde :| sedey nyer...tak dapat nak snap pix masa tu...camera hp? alaahh....hp pun keok...wakaka...apa nak buat...takpe, janji semua gambaran tu tak hilang dalam ingatan aku.... =)

esoknya lagi (SABTU)...pagi-pagi lagi kakak (nabila si kecik yang potpetpotpet manjang) dah kejut aku... "KAK CACA!!!!! BANGUN LA KAK CACA...DAH PUKUL BERAPA NI! MAK NDAK SURUH BANGUN... KITA NAK PERGI UMAH TOK TEH DAH NI..." fuhhh gugur jantung aku....ada ke patut? macam la aku ney susah sangat nak bangun...grrrr....tapi, memang pun macam tu..hehehe...bila dia tengok aku tak bangun lagi, "KAK CACAAAA!!!!!!" hah hambik kao!! terkejut sampai terduduk aku dibuatnya....dah macam mak tiri jer si kecik nih...padahal baru darjah 6....hahahhahaha....sengal siot...

tetiba terbayang, kalau aku ada mak tiri, macam ni ker scene nyer nanti? walaweyh...!! tak mao tak mao tak mao!!

hmm, back to reality....kihkih...lepas siap-siap dengan baju kurung segala bagai (aku lah yang paling lambat...baju kat rumah atok mak...dengan tak mandi apa semua aku terus naik motor pergi umah tok mak..hahaha) kitorang pun naik kereta Ucu ramai-ramai...tak ler ramai...tapi memang cukup-cukup 5 orang la....hahaw! sampai MR, aku nan emma dengan muka tak malu pergi jumpa Aunty Aza...Aunty Aza pun macam faham-faham jer, terus bagi bunga siap RM6 simpul-simpul kat bunga tuh...hakhak...dapat ler upah nolong sana sini....Aunty Aza tuh sapa? hah dia lah kakak kepada pengantin baru kita tuhh...hehehehe...
bila dah selesai majlis, sesi bergambar dengan family plak lah apa lagi....sapa jadi photographer dia agak-agak? SAPA LAGI KALAU BUKAN UCU KESAYANGAN AKU...hahahahah...dia memang kerja jadi proffesional photographer secara full time sekarang....time-time cuti sekolah kaya lah dia...wakakka...apa pun, selamat pengantin baru abang Onn dan Kak Ina...heeee!

esok nya lagi (AHAD)...apa buat?? duduk rumah lepak arr! penat seyhh...mau nya tak penat...dari KL sampai JB terus ada function...tak henti-henti...ahad ni lah time aku nak berehat....

huhu (da hari ISNIN da)...aku suruh Along hantar aku pergi rumah Atok Mak...nak jenguk Atok...cucu kesayangan la katakan....eah? memandai jer aku nih...Atok sayang semua cucu dia sama rata lah hehehe...tapi sebenarnya aku nak keluar cari kerja lepas jenguk Atok...sudah nya, sampai ke hari ni aku tidur sini, rumah Atok Mak...wakakaka...baju ada dua helai jer yunk oii...aku suruh Along amik sampai hari ni tak muncul-muncul....malas aku nak jalan kaki...panas lol...hehe...

EHEMMMMM....masa aku keluar nak cari kerjalah yang banyak nak story...hehe...aku jumpa sapa kat CS masa tuh? aku jumpa Kak Cnow aka Kak Saidatul....sapa kak Cnow ni? alah, dia budak mopetz la...hanya kelompok tertentu jer taw apa tuh mopetz hehehe...korang taw ker? buat-buat taw dah la keyh...wakaka...kitorang buat temu janji aka date...wakaka...last-last dia tolong aku carik kerja sekali...

kat CS tuh, harap jer banyak kerja kosong...tapi hampeh betul...taw kenapa? okehh, baca betul-betul list ketidakpuasan hati aku nih,

  • kedai pertama - maaf dik...kami tak terima pekerja bertudung...kalau adik nak kerja kat sini kena bukak tudung dulu la... CHOII!! nak suruh aku bukak tudung? jangan haraplah....ni negara Yahudi kew? maaf ler kalau aku lancang ke apa ke...tapi aku tak puas hati la, masih ada diskriminasi terhadap gadis bertudung yeah?? takpe, kang aku cakap lebih-lebih, semua isu keluar kang...hahaha...
  • kedai kedua - kerja kosong? sorry ye dik...akak nak kena tanya boss dulu....tapi akak rasa boss akan tengok rupa and tak nak pekerja perempuan yang bertudung...PEHHH!!! apa aku nih hodoh sangat ker? suka hati kao lah kak...aku pun tak harap nak kerja kat sini...bagi aku kan, SEMUA MANUSIA CANTIK DI SISI ALLAH...tapi di sisi manusia sendiri tak taw lah aku...nasib-nasib jadi orang hodoh nih....wakakaka...
  • kedai ketiga - erk dik, kerja kosong kat sini dah ada orang isi la...sorry k... WALAWEYHH...kalau dah ada orang isi kenapa tak reti nak cabut kertas kat tepi dinding tuh? waaaa geramnya aku!!
kedai keempat? ahh tak sanggup nak cakap lagi....sabar jer la....tu belum masuk bab sijil ke hape ke, yang pasti sijil berhenti sekolah pun aku tak dapat lagi wakakaka...kesian Kak Cnow, terpaksa teman aku cari kerja...hehe...

dari CS, gerak pergi P.PELANGI, dari P.PELANGI gerak pergi GIANT SOUTHERN CITY...hampeh...memang hampeh...penat rupanya cari kerja ni kan? pukul 1 pm aku keluar, pukul 8.30 pm baru aku balik...padahal Atok Mak dah pesan, jangan balik malam wakaka...takpelah Atok...nak cari rezeki halal, terpaksalah berkorban sikit....nanti Aca dah dapat kerja, gaji pertama tu Aca bagi separuh kat Atok k...Insyaallah kalau Aca dah dapat kerja nanti...hehe...

Saturday, 12 February 2011

Hai Hai !!

assalamualaikum...

lama aku tak meng-update blog kan? hehe...aku dah selamat sampai JB da...rupanya yang majlis pukul 3 uh bukan majlis kahwin Abg Onn tapi kenduri tahlil kat rumah Arwah Atok Aki...majlis persandingan Abg Onn hari Sabtu :) meriah lah jugak...Tok Busu asyik conquer karaoke jer hahahhaha....takpe lah...yang kelakarnya tu, dia siap bawak set cd karaoke sendiri tu...hehehe...

then, balik rumah atok mak....try searching for job...tapi malangnya...haizz...tak dapat pun sampai sekarang....sedih ada, kecewa ada...tapi apa nak buat kan...redha jer la hehehe...hurmm...harap-harap lepas nih kalau aku kuar carik kerja lagi dapat lah satu....bukan apa, hidup takde duit susah ooo....mau nyer nak mengharapkan terus kat orang....selagi mampu carik la kerja kan? lain ler lau aku dah sakit nazak nak mampuss tuhhh hahaha... T_T

pape pun, tak leh nak potpet lama-lama lagi ni....atok bising....huh :((

nanti lau aku free akan aku update lagi untuk kesekian kali nyer hahaha....

wish me luck esok cuz esok nak kuar carik kerja lagi...harap-harap la dapat T_T tabung dah menipis dah huhuhu...mana nak topup mana nak makan mana nak beli keperluan harian lagi...aiseymen...


OUH YER, ada news nih...budak tu...ala budak yang aku tunggu-tunggu kan tu...rasanya aku dah give up dah :) biarlah dia nak hidup happy dengan pmpuan lain pun, none of my bussiness anymore sygs...biar dy happy sehappy happynyer...weeeee :)

offline dulu...miss my blog so much muahahah....gegedix sudaa :)

wassalam.... m

Thursday, 3 February 2011

Tentang 'sSsuatu'

assalamualaikum...

hahaha...firstly, hope korang sentiasa happy...aku happy kalau korang happy..weeee! hmm okay, selalunya time-time macam ni mesti korang dah tidur an....tapi aku, still berjaga lagi kat depan lappy...padahal Mak Ngah dah pesan awal-awal suruh tidur ngee...aku cuma tak sabar nak balik JB jer haha...rindu doe...sebab tu tak leh tidur...sambil melayan adik sepupu aku tengok fav video dy kat U-tube neh...haha i'm gonna miss all this babe...duduk sini best jer cuma yang tak leh dielakkan, BOSAN duduk rumah hahahaha...pape pun, aku suka duduk sini....maybe lepas ni aku akan datang lagi...mesti datang punye hehe...

korang, sejak dua menjak nih kan, aku sedar tentang sesuatu la...mungkin tak begitu penting tapi dah terlalu kerap berlaku...setiap kali aku makan, aku akan tersedak...hahaha, aku ada gitaw kak long tentang hal ni....hmm...benda remeh tapi kalau tersilap langkah alamat mati tercekik aku? haaa....aku tak pasti kenapa aku selalu sangat tersedak...orang tua-tua kata, ada sebut nama kita kalau kita tersedak, tak pun, ada orang rndu kat kita wakakaka....

sapelah yang nak rindu-rindu aku eah? malang betul dia ehehehe....sebab, kalau aku dapat taw sapa dy aku nak dia stop buat macam tu...ehh korang nak ker aku mati tercekik? pehh sadis betul...kalau aku mati, akuu akan pastikan beria kematian aku tu masuk paper tajuk utama okay! haaa jangan main-main! kekekeke...and aku akan kacau dalang kepada semua nih...ececewahhh....merappin memanjang aku nihh...gilo sudaa weeee...

okay-okay...pagi nanti before 9 dah kena bertolak..tapi satu hape pun aku tak kemas lagi huhuhu...malas nyer nak mengemas! Mak Ngah cakap kenduri kahwin Abg Onn pukul 3 pm...so kena bertolak awal...sebab takut jalan jam...esok Chinese New Year wehh...agak-agak la wakaka....

kat sini, aku nak ucapkan Happy CNY buat semua member-member chinese aku...aku sayang korang....buat yang bukan chinese pun sama gak...wikikiki...kita kan 1 Malaysia kan? hah dah mula mencarut lagi dah aku nihh....hehe...pape pun, hope perjalanan esok lancar tanpa sebarang kejadian tak diingini eah... Ya Allah, lindungilah perjalanan kami sekeluarga...amin.....

hmm, sebelum aku bangun nak tutup lampu and tidur, aku nak cakap sikit....segala salah aku harap dimaafkan yea...kalau ada antara post-post yang menyinggung perasaan korang tolong inform aku...aku nak tekan kan yang semua post berunsur negatif dalam ni aku dah delete...balik JB aku nak mulakan hidup baru...tapi kalau korang tetap berdendam and tak nak maafkan, it's okay..cuma aku harap lepas ni kita jadi lebih matang...kita bukan budak-buak sekolah lagi taw... >.<

MOOD : SEDANG MERINDUuuuu....tapi sapekah beliau? yang pasti, orang yang tak tau nak hargai cinta...hahahahaha!! [evil laugh]


ehem!!!!
 aku taw sekarang ni ramai yang tengah HONEYMOON kan! weee!
tapi kena engat, result tengah OTW tuhh!
jgn duk sukasuky gelak guleng-guleng jer!!
Time to sleep...gudnite all...have a nice dream yahh...~


zzzzzzzzz

Wednesday, 2 February 2011

Hidup + Cinta atau Hidup - Cinta ?

assalamualaikum...

sepanjang perjalanan hantar bibik Pak Ngah ke Kg. Pandan tadi, aku terfikir tentang perkara ni...hehe...nah lah kan, hidup aku akan berubah lepas balik Johor nanti...iaitu esok, dah dekat dah esok tu hahaha...takde lagi la nak lepak-lepak dalam bilik sambil online, main xbox, and semua yang aku selalu buat kat sini...weeee...au kena cari kerja secepat mungkin....duit dah kering betul...setitik pun takde lagi dah huhu...sedihnya hidup aku kan? takpelah aku terima jer weee....

kata orang, hidup tak semestinya bahagia....cinta pulak tak semestinya memiliki....tapi, kalau hidup tanpa cinta memang lah tak bahagia kan? hidup perlukan cinta dan cinta perlukan hidup...betul tak? kalau kita hidup penuh cinta dan kasih sayang hati pun tenang je...tak lah kacau macam aku...hehe...kat sini aku nak tekankan sikit, CINTA yang dimaksudkan kat sini bukan sepenuhnya cinta antara teruna & dara  tapi cinta terhadap,Allah, ibu bapa kita, adik-beradik, kawan-kawan, malah saudara seagama kita...

tapi kalau hidup kita tak dipenuhi rasa cinta tu mesti tak tenang punya...tak percaya cakap aku? hahaha...aku cakap berdasarkan pengalaman sendiri and pemerhatian aku...bukan main langgar jer...kadang-kadang kita khilaf, kan? kita lupa pada Yang Maha Esa...kita belakangkan keluaga semata-mata nak kepuasan sendiri...kita sanggup berbunuhan sesama manusia...macam mana nak hidup tenang tu? benda tu semua cuma makan diri kita jer...

manusia ni ego...ye aku taw tu...sebab aku pun ego jugak, bukan nak cakap korang jer...huhu...ego ni kadang-kadang melebihi segalanya...nak turunkan ego tu, pehh bukan main susah lagi...y aaku taw, tak salah kalau kita ego, tapi ego tu mestilah bertempat...ni tak, semua nak ego...putih kata kau, putihlah...hitam kata kau, hitamlah...eeeiii kalau aku jumpa orang macam ni meman tak tahan lama laaa...weeeee...

so, korang fikir lah sendiri mana satu yang lebih bagus...hidup penuh rasa cinta ataw hidup tanpa cinta AKA hidup yang kosong..bak kata orang, 'empty life'...