Wednesday, 23 March 2011

senyumlah walaupun perit :)

assalamualaikum...

banyak betul dugaan yang datang sejak akhir-akhir ni. kadang-kadang buat aku hampir give-up. tapi bial difikir-fikir balik, apa la sangat dugaan yang aku terima ni berbanding orang lain, orang yang lebih menderita dari aku ^^ hehe.

hari tu, aku online BOTS. ala tempat citcat yang disponsor oleh maxis tuu. tipu la ko tatau. HAHA ^^. aku online, aku ushar profile dom. as usual, mesti aku akan nampak benda yang menyakitkan hati. ntah apa silap aku? aku nampak pix dia dengan perempuan lain. caption bawah tu tulis, 2ND DATE ^^. OMG.... jadi inilah sebab kenapa dia jarang contact aku sejak duduk KL. dah ada yang temani sepanjang masa rupanya. bila aku call, mesti kawan dia yang angkat. alasan kuno lagi lapuk plus nyampez aku dengar, "Dom dah pergi kerja pagi tadi. dia tertinggal hp kat rumah. u sape ea? nanti i inform dy u ada call dy hari ni..." eleehhh... gives u hell bebeh. alasan jer tu. macam ar aku trust bulat-bulat.

kat self-intro, dia tulis "sumpah aku sayang kau lyssa zahari" tah hape lagi yang dia tulis aku tak ingat. well, sebagai girlfriend yang terlalu sering disakiti, korang agak-agak aku akan menangis ke? oiyt aku perempuan, mestilah nangis :) sekuat mana pun aku, bila tengok sendiri pix kat situ, baca plak benda yang ditulis oleh boyfiee aku secara terang-terangan tentang kecurangan beliau, menitis airmata ni perlahan-lahan. :)

dalam masa yang sama, aku ada masalah dengan eira... bestie terbaik i ever had... aku betul-betul terluka bila dia mcg aku suruh aku jauh-jauh dari ezal, her boyfiee. ehh sayang, aku takde perasaan langsung kat ezal ar. hmm.. tak guna nak terangkan apa-apa, still, dia akan salahkan aku. apa salah aku sebenarnya eira? takpe, simpan jawapan kau sampai kau rasa kau perlu bagitahu aku suatu hari nanti, aku tak marah pun. aku faham. kita manusia sering terleka, banyak melakukan kesilapan. ye aku faham.

lagi satu, masalah antara aku dengan baba tak settle lagi. ya tuhan... tunjukkan jalan-Mu... aku dah tak tahu nak buat hape. one day, atuk mak inform aku yang baba akan pergi Bali raya nanti. besar kemungkinan dia tak kan beraya kat sini. and of course, adik dengan abang follow. aku? nah... aku dah dibuang jauh-jauh. tak mungkin kan kembali. aku sedih, bukan sebab dia tak nak bawak aku, tapi sebab adik dengan abang ikut sekali. i mean, aku nak beraya dengan sapa nanti? satu-satunya abang, adik, baba yang aku ada tak kan ada di samping aku raya nanti. pilu je rasa hati. raya jauh lagi, hehe. tapi aku dah dapat rasa raya tahun ni tak bermakna langsung.

another story, aku still tak dapat kerja. what to do? oh gosh... bukan aku malas nak kerja tapi aku takde keyakinan... si syafiq plak tak habis-habis tanya, "caca, bila nak keje?" arghhhh fed-up gila aku dengar. i hope lepas ni dia tak kan cakap macam tu lagi. pertanyaan tu pressure aku gila-gila ar weyh. i mean, aku tak suka dengar pertanyaan menyindir macam tu! i hate it!



 terukkan aku ni? well.... ada masalah bukan reti nak solve tapi makin berbelit aje semua... !! haha.. taper arrrrr..





 ouh ye, aku ingat nak pekakkan telinga jer terhadap segala caci maki bagai yang orang lemparkan kat aku. nak balas tak guna. sebab aku pernah terbaca kisah nabi dan sahabat, tapi aku tak ingat apa nama sahabat baginda tu. ada orang caci maki beliau. mula-mula beliau tak hiraukan tapi makin lama makin melampau aje gayanya. so beliau pun balas caci maki tu. rasulullah yang tengah duduk bersebelahan dengan beliau terus bangun dalam keadaan marah. beliau pun pelik. dia bertanya kepada rasulullah, "Wahai Muhammad, mengapa ketika saya dihina dan dicaci kamu tidak memarahi orang tersebut? sebaliknya apabila saya membalasnya kamu bangun dan marah, adakah salah perbuatan saya itu?" kalau korang, korang pelik tak? of coz pelik!! lalu baginda pun menjawab, "wahai sahabatku, ketika kamu dicaci dan tidak membalas perbuatan tersebut, malaikat sentiasa di situ bersama kamu. tetapi apabila kamu membalasnya, syaitan pula yang bersama kamu. aku tak mahu berada berdekatan dengan syaitan tersebut kerana itu aku bangun,"

haha faham? aku main bedal ikut bahasa aku je. maaf ea... huhu.


lepas ni aku ingat nak berubah. tehee.
nak jadi baik kena buat baik. tapi kalau benda baik yang kita buat dibalas dengan keburukan macam mana ea? yahaha.

No comments: