Thursday, 28 April 2011

ILY BABA ♥

assalamualaikum...

hehei nak bagitahu one thing kat ya'll ni. dah ready belum? maybe korang akan rasa pelik kan.. but, this is life... ^^

ahad lepas baba jemput aku balik rumah kat rumah atok. memang berdebar dan takut sangat that time. yelah, as his daughter, aku ni dikira bersalah walau apa pun yang berlaku. i know that. cuma yelah, macam yang atok mak cakap, aku je yang keras kepala... *really?? kalau lembut kepala plak cane??







okay, balik jer rumah aku pun kena smash.. baba nak dengar story from A to Z. hambek kaw... pe nak jawab? so..... masa berlalu and aku masih mendiamkan diri... its like there's nothing to say but the truth is memang banyak yang aku nak luahkan... hihi.. at last, aku story the truth kat baba. hm.. macam-macam baba tanya aku... walaupun orang selalu kata aku ni keras hati keras kepala keras pape tah lagi, aku still seorang manusia yang punya perasaan... menangis? absolutely...

tersedu-sedan dibuatnya. hihi.... bengkak mata ni jangan cakap lah... sampai aku terlajak bangun esoknye... hahakz kantoi plak tak solat subuh. T_T hm.... now, semua dah clean and clear. aku dengan baba dah macam dulu balik. happy? of course la weyh. ko ingat aku ni takde perasaan pew hahar...

aku dah janji pada diri aku untuk perbaiki diri aku ni. perbaiki segala kekurangan yang selama ni membebankan hidup aku. aku rindukan suasana keluarga macam dulu. dan sekarang aku dah dapat balik semua tu. korang ingat senang ker nak dapatkan semua ni balik sedangkan banyak selisih faham yang berlaku... susah weyhhh...

so kat sini, aku nak kongsi 1 hal lah.... sayangi family ko selagi diorang ada... walau buruk macam mana pun diri kita ni, diorang tetap terima kita weyh. ko ingat orang lain boleh terima diri kita seadanya ke? hah... salah! cuma family kita jer yang dapat terima segala kekurangan yang ada pada diri kita ni. ingat lar ye, kalau nak buat apa-apa keputusan pun, family first... bukan orang lain... bukan pakwe ke makwe ke kawan ke, bukan....

No comments: