Wednesday, 1 June 2011

Mana Maruah Diri? Dah Campak Ke Laut Ker?

Assalamualaikum...

Omg Omg Omg...
Sedang aku termenung kat dashboard tadi apabila dilanda kekosongan otak yang melampau, aku terpandang satu entry dari sis Zila tentang budak perempuan yang of course masih tak tahu hukum hakam agama agaknya ni terang-terangan buat statement gila macam tu... Ekceli aku buat tak tahu jer memula tu. Masa mengadap twitter plak dah memang ramai yang duk potpet2 bout this girl. And ok, aku perlu tengok what the hell is going on.

And you know what? I think this girl memang takde otak punyer orang kot? WTH dia buat statement like that? Girl, ur mom tak ajar yu macam mana nak jaga maruah diri ker weyh? Ur dad tak pernah ajar yu pasal hukum hakam agama ke?

Aku, sebagai seorang perempuan memang rasa macam nak termuntah as aku baca ayat dia :
N**** E***** . Fourteen . Stay at Bandar Kinrara Puchong . Don't HATE me coz I'm Beautiful okayh :)
BTW, u gorgeous sangat ke?

Haha. Geli aku doe. Okay, kita memang tak boleh nak persalahkan dia 100% rite? Kita suppose tolong dia selagi mampu. I mean, moh kita reramai doakan supaya diampunkan segala dosa-dosa dia ni... Kenapa mudah sangat ea nak pedajal hidup sendiri? Lelaki plak, kenapa mesti nak rosakkan kaum wanita walau dipinta sekali pun? Omg....

Dunia akhir zaman... aku just nak ingatkan dia ni, don't talk about MARUAH DIRI kalau kau sendiri dah gadaikan MARUAH DIRI kau tu. It's very memalukan ok!

2 comments:

アヌム ちゃん said...

Salam.singgah baca2 sini~
sudi2 la baca my new entri di frommetoyou
Arigatou (^____^)

アヌム ちゃん said...

thanks singgah baca my blog :)