Saturday, 30 July 2011

SEGMEN MENAMBAH FOLLOWER : Saya Blogger Wanita

Assalamualaikum...

Satu lagi segmen yang aku nak join...


Nampak tak header ni? Mesti korang kenal kan sape pemilik header ni kuikuikui... Tanpa banyak membuang masa baik korang klik SINI dengan kepantasan maksimum... okeh??

Dah siap, ^^" sebelum pape, aku nak berterima kasih kepada sesape jer yang sudi follow blog aku yang tak seberapa ni. Ikhlas. Haha... Nampak wishlist kat sidebar aku tu? If God's will, aku nak salah satu wish aku tu tercapai hehe.. Thanks..

TARIKH TUTUP

  • 1 OGOS 2011 (23.59)

Eeiii geramnye sayeee!

Assalamualaikum...

Haish aku tak faham la... Tiap kali aku nak tengok follower aku, mesti jadi macam ni...


Bukan setakat kat situ jer... Kat sini pun sama!!


huh nampak tak? Nak crop tak boleh plak.. T___T Sedih nye... Macam mana eh kawan kawan? Susah la macam ni... Takut aku ada terlepas pandang mana mana blogger yang dah follow aku tapi aku tak follow dia lagi... Nanti ada plak yang kecik hati dengan aku kan... Tak nak la macam tu... Tak nak ye tak nak... Aip aip...!

Bukan aku sengaja tak nak follow korang.. Tapi aku tak tau laaa nak follow balik macam mana kalau aku tak dapat detect korang dalam follower aku... Sesape yang rasa rasa aku belum follow dia balik sila kaannnnn drop url blog korang untuk aku follow ASAP sementara aku tengah cari solution untuk problem nih...

wuwuwuwuwuwuwu....

Atau, sesape yang tau macam mana nak setelkan problem ni, mintak tolong sesangat bagitau saya yang masih rabun bab bab berblogging ni huhuhuhuhu... (T___T)

Thursday, 28 July 2011

Encit Bobo Saya Demam ! Kesian Dia . . :(

Assalamualaikum...

Baru je nak menaip sepatah dua perkataan dalam New Post tetibe adik aku tepon....

Adik : "Akak katne??"

Aku : "Akak kat CC la.. baru je sampai ni, nape?"

Adik : "Amik adik jap boley tak?? Adik demam ni...."

Aku : "Ala kesian dia... Demam ye. Hm tunggu jap, jap lagi akak sampai..."

Haha... Kesian Encit Bobo saya sebab tetibe je dia diserang demam masa kat sekolah... My adik tecit molek ni jarang demam. Tapi bila sekali kena demam, hambek kaw... lembik terus... Tapi kali ni nampak macam ok je? Siap nak ikot aku lepak CC sebab nak main game hahaha... Adik adik... Demam pun sibuk nak ikot pergi CC..

P/S : Panas betul badan dia :(

KHAIRUL FAHMI CHE MAT aka APEK kan dah bertunang ?

Assalamualaikum...

Semoga berkekalan....
Ha betul lah dia dah tunang. Tapi nape gossip gossip hangat macam ni boleh tersebar? Kalau takde angin masakan pokok bergoyang... Kalau takde cili takkan terase pedas betul tak? Aku sendiri terkejut dengan gossip ni. Aku tak nak lah sokong sesape dalam hal ni. Bagi aku, sama ada Apek atau pun Elia masing-masing mungkin ada alasan tersendiri dan hanye diorang & Allah jer yang tahu apa sebenarnya yang berlaku.

Cuma aku harap diorang boleh jaga hubungan yang dah diikat dengan tali pertunangan ni sebaik mungkin... Kalau boleh biarlah sampai ke jinjang pelamin. Setiap manusia ada kekurangan, tapi cube lah terima kekurangan pasangan kite tu dengan hati terbuka, bukan kerana terpaksa. Takkan la sebab kite tak boleh terima kekurangan pasangan kita semata, kita sanggup menduakan cinta dia macam tu je?


Tak salah kalau nak berkawan dengan sesape tapi jage la batas pergaulan kite tu. Sentiasa ingat & sedar siapa kita & kat mana kita berada sekarang. Khairul Fahmi retis dalam bidang bola sepak manakala Elia pulak retis dalam dunia blogging (Jejari Runcing), dua dua retis kot?? Kan tak manis bila benda benda macam ni terjadi... Orang akan cakap macam-macam, selagi takde kebenaran yang terbongkar.

Adat dunia & lumrah alam, kite hanya merancang, Allah jua yang tentukan segalanya. Apa pun, aku harap semua ni cepat berakhir... Buat keputusan yang terbaik antara yang terbaik, sebaiknya jangan sampai ada yang terluka... tu je la. Semoga hubungan Khairul Fahmi Che Mat & Elia akan berkekalan sebab aku lagi suka Apek dengan tunang dia daripada Apek dengan orang lain, tak kisah la Dalia ke sape ke...

Korang jangan lupe, malam ni ada game antara Malaysia menentang Singapura!! Aku doakan Harimau Malaya sentiasa menyengat!!! Hehehehehe... Sokong Harimau Malaya!

Wednesday, 27 July 2011

Wordless Wednesday # 2

Assalamualaikum...

Tererr jugak abang aku tangkap ikan ye??
Jeles jeles...

Tuesday, 26 July 2011

GA Sempena Ramadhan by Cik Gugu

Assalamualaikum...


Another GA Myra nak join!
GA ni ditaja sepenuhnyer oleh Cik Gugu kiter yang comel lagi manis nie
hehehehehe...

Name saye : Aishah Amira binti Abdul Rahim (hm copy bulat bulat dari IC ni tauuu..!)
Umur : baru 18, mudeee lagi hehehee...
Pekerjaan plak : Student sepenuh mase.. (^_^)

erm erm baru je nak tag orang tadi... tapi memandangkan Cik Gugu sendiri cakap tak payah tag orang so Myra nak berterima kasehhh sangat sangat kat Cik Gugu sebab menyenangkan kerja Myra
hahahahahaa...

Korang nak join? Meh klik SINI. Jangan memalu jangan sesegan.
Orang nak bagi kite terima je seadanya betul tak??
heee =)

oh yer, expired date : 31 Julai 2011 pukul 12 tgh/hari...
tak lame jer lagi ni, join cepat cepat taw!

DONE !

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK BUAT PARA BLOGGER
YANG DISAYANGI & DIINGATI SELALU (^^")



Giveaway : One Klik One Present by Lyssasecret

Assalamualaikum...


Sementara Myra meng-hupdate bloglist baru nie, Myra nak selitkan satu GA dalam entry hari ni hehe.
GA kali ni ditaja oleh Sis Lyssa Faizureen, klik untuk join okey??

Myra nak tag :
Ok siap! Nak tau hadiah die??
Klik jer kat atas tu hehe.
Myra tak harap nak menang tapi cume nak memeriahkan GA sis aje (^_^)
Jom la join reramai lagi cepat lagi bagus sebab tarikh tutup die 30 Julai 2011...
Cepat cepat!!

Contest : Tagline Kreatif by AlyaEsprezzo

Assalamualaikum...


Yeah Myra nak join ini contest ! Why ?
Sebab hadiah2 dia boleh tahan hehe... (^_^)

Okay first thing to do is , Myra akan bagitaw sebab-musabab mengenai nama blog && tagline blog Myra ni okehh...

Nama blog : Myra Itu Aku

Nama blog ni dah sah-sah la nama pemilik tuan punye blog kan? hee.. Bagi Myra, ianya simple && nice.. Tak perlu nak letak name blog yang panjang panjang sampai terbelit lidah orang nak menyebutnyer && lagi pun name ni mudah diingat. Betul tak? Nak kreatif tu boleh, tapi jangan sampai memeningkan pale orang lain plak!

Tagline : Kejayaan Semanis Madu Memerlukan Pengorbanan Sepahit Hempedu

Okey yang nie panjang sikit haha... Ade sebabnyer kenape Myra letak tagline ni. Tagline ni sebenarnya motto hidup Myra. Tagline ni Myra jumpe dalam buku otograf time time sekolah rendah dulu hehe. Ni la kata kata perangsang dari salah seorang cikgu Myra masa darjah 4 dulu. Myra pegang kata kata ni sampai la ke hari nie. Myra percaya setiap halangan & dugaan yang menimpa kite tu akan selalu disusuli dengan kejayaan & kebahagiaan pada penghujungnya. So, fighting fighting!!

(^_^)

Korang nak join tak?? Meh klik SINI. Belum terlambat untuk korang join selagi belum pukul 3pm pd 30 Julai 2011 okehh!

Ben Ashaari Ajak Join Bloglist Blogger Baru

Assalamualaikum...


Dah lame rasanya Myra tak join segmen Pakcik BA kan? Bz manjang camner lah nak join segmen pakcik hehe. So memandangkan hari ni Myra ada sikit jer masa terluang Myra rase cam nak menyibukkan diri plak la kan dengan meng'join'kan blog Myra ni dalam segmen pakcik BA untuk yang kesekian kalinya nihhh...

Insyaallah Myra akan accept semua request utk pertukaran link nanti, jangan risau ye hehe. Get ready untuk kemaskini bloglist plak lepas ni! (^_^)

Korang nak join tak? Kalau nak join cepat-cepat klik SINI sebab tarikh tutup dia pukul 10 MALAM NI, takut nanti tak sempat plak okehh!




Saturday, 23 July 2011

Kepulangan Yang Ditunggu-tunggu...Jeng3x~

Assalamualaikum...

Ooohh di petang yang damai lagi mengasyikkan, tetiba aku teringat, 'dah berapa lama aku abaikan diari alam maya kesayangan aku eh???'... Rinduuu nya kat kamoo diari hehe.. Maaf yee sebab dah lama aku tak hupdate pape dalam blog nih. Well, ke-busy-an yang melanda sememangnya buat aku terpakse melupakan dikau buat sementara. Heheeh. Poyos ayat gua petang ni.

Ok, mungkin entry kali ni cuma nak maklumkan yang aku tak pernah lupa pasal blog aku ni, & walau busy macam mane pun aku tetap akan cuba curik masa untuk hupdate & BW ke blog2 lain. Dan jugak, berita yang menggembirakan aku, abang aku nak balik JB esok.... YAHUUUU...!

ye ye... abang nak balik... ye ye...

Heheeh... Kegilaan mula terserlah nampaknyer. & tak lupa jugak, saya nak ucapkan terimakasehhh buat SBK sebab sudi buat header blog untuk saya~ Ye, ni header ke-2 saya... 1 jer saya nak cakap, COMEL nyerrr...! ^^" ehm, and SBK, you're appreciated!!! hee~

ni dia . betul tak comel ? huhuu ^^"
Happy kan? Macam-macam suprises yang aku terima akhir-akhir ni. even benda tu kecikk jer, tapi aku appreciate sangat2.

Friday, 1 July 2011

Ni dia ~

Assalamualaikum...

Tak nak cakap banyak !!

Tengok jer gambar-gambar ni !


Okay tak ??

Macam orang gila kan? Hahahahaa!

Sape kah jejaka di atas ni ?

Dia la yang buat aku makan tak kenyang, tido tak lena, mandi tak basah selama ni,
kuikuikui....~

Rambut Baru aihhh !

Assalamualaikum...

Holla !

Eh aku rase kan macam baru semalam jer aku bermimpi yang rambut aku terbakar. Hakhak paling tak boleh blah dalam mimpi aku tu kan, rambut aku tetiba tumbuh macam nenek rambut kebayan. aihh pleasee la... Mintak dijauhkan yeeee...!!!! Tamo tamo macam tu... Nanti orang takot nak tengok aku huhu...

Pagi nye plak adik sedara aku makan chewing gum taw... yang paling annoying tuuuuu, dia boleh letak chewing gum yang dia dah kunyah-kunyah tu kat rambut aku... bloodyhell aku cakap kat dia kikiki kurang asam tol... terpakse lah aku potong rambut... =(


Sedihhh jerk kena potong rambut huhuhu T_T

Okay chow dulu wat masa ni !!