Friday, 30 September 2011

I Was Hurt By Somebody . .

- entry jiwa jiwa -

Assalamualaikum . . .
Salam 1 Blogger dan Salam 1 Malaysia 

Ouh ape kes tetibe publish entry yang jiwa jiwa nie ? --"
Takde main reason pun .
Cuma . . .
Erm . . Yeah .
I was hurt by somebody just now ~

Takmau lah cite nape . 
Sedih nak story .
But , isokey . .
I'll be okay kejap lagi .

Jom layan lagu Bryan Adams - Everything I Do , I Do It For You .
Pause background music tu dulu ya ?


- c i a o -



Mungkin Korang Dah Pernah Baca , But , Sharing Is Caring Kan ?

Assalamualaikum . . .
Salam 1 Blogger & Salam 1 Malaysia

Hello peeps ! Ape cerita hari ni ? Ada yang ponteng solat Jumaat tak tadi ?
Jangan ponteng ponteng ! Ayah saya kata nanti Allah marah tau !
Weee ~ 

Erm , aku nak share satu story dengan korang .
Baca sampai habis , will u ?
Jom , scroll bawah ~

Hi, Mommy.

... ...I'm your baby. You don't know me yet, I'm only a few
weeks old. You're going to find out about me soon, though, I promise.
Let me tell you some things about me. My name is John, and I've got
beautiful brown eyes and black hair. Well, I don't have it yet, but I
will when I'm born. I'm going to be your only child, and you'll call me
your one and only. I'm going to grow up without a daddy mostly, but we
have each other. We'll help each other, and love each other. I want to
be a doctor when I grow up.

You found out about me today, Mommy! You were so excited, you couldn't
wait to tell everyone. All you could do all day was smile, and life was
perfect. You have a beautiful smile, Mommy. It will be the first face I
will see in my life, and it will be the best thing I see in my life. I
know it already.

Today was the day you told Daddy. You were so excited to tell him about
me! ...He wasn't happy, Mommy. He kind of got angry. I don't think that
you noticed, but he did. He started to talk about something called
wedlock, and money, and bills, and stuff I don't think I understand
yet. You were still happy, though, so it was okay. Then he did
something scary, Mommy. He hit you. I could feel you fall backward, and
your hands flying up to protect me. I was okay... but I was very sad
for you. You were crying then, Mommy. That's a sound I don't like. It
doesn't make me feel good. It made me cry, too. He said sorry after,
and he hugged you again. You forgave him, Mommy, but I'm not sure if I
do. It wasn't right. You say he loves you... why would he hurt you? I
don't like it, Mommy.

Finally, you can see me! Your stomach is a little bit bigger, and
you're so proud of me! You went out with your mommy to buy new clothes,
and you were so so so happy. You sing to me, too. You have the most
beautiful voice in the whole wide world. When you sing is when I'm
happiest. And you talk to me, and I feel safe. So safe. You just wait
and see, Mommy. When I am born I will be perfect just for you. I will
make you proud, and I will love you with all of my heart.

I can move my hands and feet now, Mommy. I do it because you put your
hands on your belly to feel me, and I giggle. You giggle, too. I love
you, Mommy.

Daddy came to see you today, Mommy. I got really scared. He was acting
funny and he wasn't talking right. He said he didn't want you. I don't
know why, but that's what he said. And he hit you again. I got angry,
Mommy. When I grow up I promise I won't let you get hurt! I promise to
protect you. Daddy is bad. I don't care if you think that he is a good
person, I think he's bad. But he hit you, and he said he didn't want
us. He doesn't like me. Why doesn't he like me, Mommy?

You didn't talk to me tonight, Mommy. Is everything okay?

It's been three days since you saw Daddy. You haven't talked to me or
touched me or anything since that. Don't you still love me, Mommy? I
still love you. I think you feel sad. The only time I feel you is when
you sleep. You sleep funny, kind of curled up on your side. And you hug
me with your arms, and I feel safe and warm again. Why don't you do
that when you're awake, any more?

I'm 21 weeks old today, Mommy. Aren't you proud of me? We're going
somewhere today, and it's somewhere new. I'm excited. It looks like a
hospital, too. I want to be a doctor when I grow up, Mommy. Did I tell
you that? I hope you're as excited as I am. I can't wait.

...Mommy, I'm getting scared. Your heart is still beating, but I don't
know what you are thinking. The doctor is talking to you. I think
something's going to happen soon. I'm really, really, really scared,
Mommy. Please tell me you love me. Then I will feel safe again. I love
you!

Mommy, what are they doing to me!? It hurts! Please make them stop! It
feels bad! Please, Mommy, please please help me! Make them stop!

Don't worry Mommy, I'm safe. I'm in heaven with the angels now. They
told me what you did, and they said it's called an abortion.

Why, Mommy? Why did you do it? Don't you love me any more? Why did you
get rid of me? I'm really, really, really sorry if I did something
wrong, Mommy. I love you, Mommy! I love you with all of my heart. Why
don't you love me? What did I do to deserve what they did to me? I want
to live, Mommy! Please! It really, really hurts to see you not care
about me, and not talk to me. Didn't I love you enough? Please say
you'll keep me, Mommy! I want to live smile and watch the clouds and
see your face and grow up and be a doctor. I don't want to be here, I
want you to love me again! I'm really really really sorry if I did
something wrong. I love you!

I love you, Mommy.


Every abortion is just…

One more heart that was stopped.

Two more eyes that will never see.

Two more hands that will never touch.

Two more legs that will never run.

One more mouth that will never speak.

If you’re against abortion, Like and Share this..






Thursday, 29 September 2011

Saya Nak Beli Kucing Yang Kaki Pendek tu ! Ada Sesiapa Nak Jual Tak ?

Assalamualaikum . . .
Salam 1 Blogger dan Salam 1 Malaysia

Eh baru teringat nak post entry pasal ni ,
Nasib baik la tak lupa kan .

Untuk pengetahuan korang ,
family aku nak bela lagi sekor kucing untuk teman Minah main main kat rumah >_<
cian die taw sorang sorang je kat rumah kalau kitorang 1 family ada function kat luar .
Selain dapat teman si Minah ni , alang alang aku pun dapat anak baru !
Hahak ~

So kat sini aku nak tanya la , ada tak yang bela kucing jenis Munchkin ?
Alaa kucing yang kaki pendek tu . Taw kan ? Haaaa .
Kalau taw , apa kata korang tolong aku .

Tolong bagitau info kat mana nak dapat kucing jenis tu ,
Tak pun , korang nak jual kucing tu ke ,
Atau nak aku adopt kucing tu pun boleh jugak .
Please inform me ASAP .

Kalau boleh before aku pergi Melaka la , Yeah ???
Sebab sebelum pergi tu of course la nak peluk peluk dia dulu ,
Cium cium dia sampai dia lemas pastu main tarik tali dengan dia kan hahak .

Untuk tak memeningkan korang dan memudahkan pencarian aku ,
aku share sikit beberapa pic pasal Munchkin Cat ni .


Oppss bukan ni ~ Ni kucing aku hahahahaha .
So , this is Minah . Comel kan ? 
Aku adore gila tang mata & bulu dia yang sumpah lembut gila bila kau belai >_<

Okay , teruskan pada misi mencari Munchkin Cats ~






Ye , itu lah dia !!
Jenis kucing yang sedang aku & Baba cari .
Any info pasal diorang ni tak kisah la apa pun janji pasal diorang ,
boleh share dengan aku =)

Boleh pergi kat FB aku | Aishah Amira Abdul Rahim
Tak pun emel terus kat | myralicious93_008@yahoo.com

Tolong taw !

Wednesday, 28 September 2011

B e s t . F r e n . F o r e v e r .

Assalamualaikum . . .
Salam 1 Blogger dan Salam 1 Malaysia

Heheh terbaca status kawan lama aku , (the best fren i ever had!) kat FB tadi .
Yeah . rindu zaman persekolahan !
Bila kita pakai kan uniform sekolah kat adik adik kita masa siapkan diorang pergi sekolah ,
sure lah terkenang zaman kita kita kat sekolah dulu kannn . 
Ohh aku pun rindukan kenangan tu semua .

Haiiisshhh . .
Aku pernah story pasal kawan kawan aku yang paling happening kat sekolah dulu kan .
Korang dah bace ?
Kalau belum , tekan >pararapapa< untuk baca okay !

Yeah yeah aku tau . aku tau .
Itu entry sememang nya pasal kesedihan aku yang terpaksa berpisah dengan mereka :(
Tapi sekarang , we're all back together !

Hiii . Bagus kan ?
thats mean , kami memang BFF forever .
Aku harap kitorang akan terus kekal sebagai sahabat .
Kenangan pahit manis tu semua ,
biarlah hanya sebagai kenangan je .

Tak mao dah terpisah berpisah dipisah ni .
Bukan senang nak lalui hidup tanpa seorang sahabat yang setia di sisi , betul tak ?
Betul la tu =P

honestly , aku tersangat rindukan korang .
Walaupun masing masing dah ke lain , sibuk study untuk masa depan ,
tapi persahabatan ni jangan la dilupakan ye .

Walaupun nanti korang dah dapat kawan baru ,
simpan lah kenangan korang dengan aku masa zaman persekolahan kita tu dulu okay .
Aku ? Mana lah aku boleh lupakan korang .
Kawan ketawa , kawan menangis , susah nak cari ,
Tapi aku dah tak payah cari , sebab aku dah ada korang =D

Thanx guys ^^"

Capie ♥

Aina ♥

Amiri ♥

Zainol ♥ - yang kanan ye -
Hisyam ♥ - yang baju biru sebelah baju merah tu -
Azlan

- c i a o -

Polis Johor Kecewa , Tersinggung -

Assalamualaikum . . .
Salam 1 Blogger dan Salam 1 Malaysia

Polis Johor Kecewa, Tersinggung
Oleh Amin Ridzuan Ishak, Umi Nadirah Abdul Rahman dan Syed Azwan Syed Ali
2011/09/28

*Kenyataan Guan Eng pertikai tahap keselamatan beri implikasi tidak sihat*
JOHOR BAHRU: Polis Johor kecewa dan tersinggung dengan kenyataan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng, yang mempertikaikan tahap keselamatan negeri ini hingga menyifatkannya tidak selamat dikunjungi warga Singapura kerana mereka mudah menjadi mangsa penculikan.
Ketua Polis negeri, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff, berkata kenyataan Guan Eng berdasarkan rakaman audio disiarkan TV3 itu, disifatkannya sangat keterlaluan. Beliau berkata, kenyataan terbabit secara tidak langsung menunjukkan sikap tidak bertanggungjawab pemimpin itu. Dakwaan kononnya rakyat Singapura akan diculik di Johor, tidak boleh diterima kerana polis berusaha gigih sepanjang masa mengekang sebarang perbuatan jenayah di negeri ini.
Malah, jenayah di Johor juga menunjukkan penurunan dan kita terus berusaha memastikan pelancong dan sesiapa saja di negeri ini selamat menjalani kehidupan masing-masing. Sebagai ketua mengawal selia undang-undang dan penguatkuasaan di Johor, saya sangat kecewa dengan tohmahan itu, katanya pada sidang media di sini, semalam.
Kelmarin, TV3 menyiarkan rakaman audio suara didakwa milik Guan Eng yang kedengaran berkata: Anda tidak perlu bimbang tentang keselamatan apabila datang ke Pulau Pinang. Di Johor, jika anda seorang warga Singapura, anda mungkin diculik. Guan Eng didakwa melemparkan tohmahan itu ketika majlis makan tengah hari bersama Persatuan Wartawan Asing Singapura di Pusat Konvensyen Raffles, Singapura pada 12 Ogos lalu.
Mohd Mokhtar berkata, semua pihak sepatutnya membuat kenyataan lebih bijaksana dan berwaspada kerana kenyataan negatif seperti itu bakal memberi implikasi tidak sihat kepada kegiatan ekonomi dan keharmonian umum. Seramai kira-kira 40,000 rakyat Singapura ke negara ini setiap hari, malah Iskandar Malaysia sudah membawa masuk RM76 bilion pelaburan asing dengan 40 peratus daripadanya sudah direalisasikan. Ini jelas membuktikan Johor selamat untuk menarik pelabur asing dan sebarang kenyataan tanpa keterangan atau bukti konkrit mengenai negeri ini amat mengecewakan, katanya.
Naib Presiden Parti Cinta Malaysia (PCM), Huan Cheng Guan, pula mendesak DAP mengambil tindakan terhadap Guan Eng yang juga Setiausaha Agung DAP kerana tindakannya sama seperti Ahli Dewan Undangan Negeri Kota Alam Shah, M Manoharan yang mencemarkan imej negara dengan mengeluarkan kenyataan bendera Jalur Gemilang perlu ditukar. Jawatankuasa Disiplin DAP menggantung keahlian parti Manoharan enam bulan kerana berpendapat ulasannya adalah serius. Sementara itu, Setiausaha Akhbar II Ketua Menteri Pulau Pinang, Wong Kim Fei, berkata BERNAMA perlu menarik balik laporan berhubung dakwaan Lim Guan Eng mengeluarkan kenyataan Johor bukan negeri yang selamat kerana penuh dengan jenayah.
Sehubungan itu, katanya, BERNAMA perlu memohon maaf tanpa syarat dengan serta-merta, termasuk menyiarkan permohonan maaf itu jika tidak ingin tindakan undang-undang diambil terhadap agensi berita berkenaan. Katanya, Guan Eng juga menafikan dihubungi portal berita tempatan, The Mole mengenai dakwaan itu dan menyatakan beliau enggan mengulas seperti yang dilaporkan sebuah akhbar tempatan.
 
Sumber : BeritaHarian
 
Politik ke hape ke ?
Ntah ! Benda camni tak patut berlaku .
Aku sebagai rakyat negeri Johor ,
memang membantah sekeras kerasnya kenyataan Guan Eng tu .
Tak masuk dek akal dan tidak bersikap rasional langsung dalam memberi kenyataan yang melibatkan negeri lain .
Johor aman tau !
  --"

First Lucky Draw Aten

Assalamualaikum...
Salam 1 Blogger dan salam 1 Malaysia !!
(tak jawab dose tauuu . . )

Yeah ,
Sis Faten Aqilah ada buat lucky draw untuk kita join sama sama :)
Saya baru follow dia , nampak ada lucky draw terus join hihi :D


Comei banner nih !
Kalau boleh Myra mao doodles tuh .
Tak pernah lagi orang bagi doodle free kat kite ni ha :(

Myra nak tag Cik Bunny =P

Klik >SINI< untuk join !

DEADLINE : 07 SEP - 07 OCT

Banyak masa lagi , lai lai lai ^^"

Tuesday, 27 September 2011

Yeah . Penat dah !

Assalamualaikum...
Salam 1 Blogger dan Salam 1 Malaysia

Okay okay . stop lah join GA & contest tu Aishah :)

Simpan untuk esok plak lah ye ! Hehe .

Terpaksa stop sekarang ^^"

Ciao lah ~

GA Header From LadyChenta

Assalamualaikum...
Salam 1 Blogger dan Salam 1 Malaysia

GA , GA & GA ! ^^"


Klik >SINI< untuk join !

DATELINE : 27 SEPTEMBER 2011 .
Tarikh Akhir ! Cepat Join ! ^^"

Baby Lili Design Giveaway

Assalamualaikum...
Salam 1 Blogger dan Salam 1 Malaysia

Another GA to join ^^"


Nak join tak ??
Just click >HERE< okay ^^"

DEADLINE : 30 SEPTEMBER 2011

Simple Lucky Draw by Cik Purple

Assalamualaikum...
Salam1 Blogger dan Salam 1 Malaysia

Nak join lucky draw dari CP ^^"


Myra nak tag :


Klik >SINI< untuk join !

DEADLINE : 29 SEPTEMBER 2011

Klik 'LIKE Dan Menang Hadiah !

Assalamualaikum...
Salam 1 Blogger dan Salam 1 Malaysia

Eh , contest paling senang ni hahahaah .
Tinggal LIKE je FB page beliau , untung untung korang boleh menang kan .
Meh join ^^''


Klik >SINI< untuk join !

Cik Bambam ! Saya Nak Ole-Ole !

Assalamualaikum...
Salam 1 Blogger dan Salam 1 Malaysia

Yeah ,
Nak join GA dari Cik Bambam nie ^^

Heii comel gila Otoman tu kan kan kan ~
GA ni sangat simple , so korang , meh join reramai ^^

Klik >SINI< untuk join !

Jom Tambah Follower

Assalamualaikum...
Salam 1 Blogger dan Salam 1 Malaysia

Lulu Caldina buat segmen lahhhh ^^
Rugi tak join kan . Sape yang tak nak tambah follower ?



Nak join sama tak ? Klik >SINI< okay .
Tak banyak syarat pun . Ringan ringan kan jari anda klik kat link di atas tu ^^

*Follower kite ciput je , thanks to Lulu Caldina sebab buat segmen camnie ye =D

Bila Aku Buta Fashion --"

Assalamualaikum...
Salam 1 Blogger dan Salam 1 Malaysia

Tak menyempat nyempat aku nak hupdate blog kan ?
Sikit sikit tengok blog aku yang keluar kat dashboard korang kan ?
Dah takde benda lain agaknye aku nak buat kan ?
Ah lantak lah kan ?
kikikiki ^^

Hm ,
Sekarang ni .
Semua orang tak kira la lelaki ke perempuan ke ,
masing masing tak nak ketinggalan dalam dunia fashion .
Fashion , it's all about ur style , ur outfits , ur life , and what ?
Dunia fashion adalah dunia penuh glam dan very famous kan .

Dunia di mana aku akan mati lemas dalam tu . --"

Secara jujur ,
Ya aku pun suka berfashion !
Tapi masalah nye kat sini ,
Aku tak pandai nak berfashion !
Heheh --"
Pengakuan berani mati dari gua beb .

Memang aku buta fashion .
Nak mix and match baju kat dalam almari tu pun dah pening ko tau tak .
Sungguh aku tak pinta dilahirkan begini T___T
Yelah mungkin fashion bukan selera aku walau pun aku minat fashion ?
Erk ?

Aku ,
Seorang gadis ,
Yang tak tau berfashion --"

Yang paling tak boleh belah tu ,
Dulu masa kat sekolah aku selalu rasa terpinggir disebabkan oleh gaya pemakaian aku yang tak berapa nak menyerlah .
Argh . Tak menyerlah langsung la senang cakap kan .
Asyik asyik kena kutuk belakang .
Heii kau ingat kau tu dah celik fashion sangat ke ? --"
Please lah . . .

Huhuhuhuhu .
Sedih kot kenangan zaman persekolahan aku .
Semua nya gara gara aku tak pandai berfashion .
Main pakai apa yang ada depan mata .
Aku tak sentuh langsung blouse , skirt , dress tu semua beb .

Baju kebangsaan aku dulu - t-shirt and seluar track .
Yahahahaha .
Aku selesa berpakaian begitu ^^
Takde lah nampak ketat , nampak terdedah ke , nampak agak pelik ke kan .

Yelah , semua orang akan pakai t-shirt with seluar track tak pun paling kuman dengan jeans ,
betul tak ?
Benda tu , terlalu NORMAL dalam dunia fashion erk .

Yelah , aku tak pandai pilih sesomething yang sesuai dengan aku .
Baju , bahagian kegemaran aku sure lah t-shirts kan .
Mane pernah tergerak hati aku nak jejak kat bahagian blouse .
Erh . . Tak minat !

And jeans plak ,
Dah berlambak dalam almari tu .
Seluar skinny ? Nope . Takde .
Skirt labuh ? Takde jugak .

Well . That's Me .

Tapi orang cakap , Aku kena berubah ?
Sebab kalau aku tak berubah ,
Sampai bila bila lah aku takkan ada kawan .
Erk yeke macam tu ?

Hm :(

Eee Sedih aku dengar taw . Huhuhuhu .
Sape lah kite ni kan T___T
Sobs sobs sobs sobs sobs ~
Aku ? Nak berubah ?

Persoalaannya sekarang , BOLEH KE KAU NAK BERUBAH ?
Err , ntah lah . Boleh ke aku ?
Dah lah buta fashion ,
Dibuatnya tetiba aku nak berubah , terus jadi cam alien camne tu ?
Aku bukan takut nak berubah , tapi aku tak yakin !!!!

Eheh .

P/S : Dalam almari aku sekarang dah ada sehelai blouse dan sehelai dress . Eh tak ! Bukan aku yang beli tu , tapi , errr . . . --"
Aku tak pakai pun lagi . Agak agak patut ke aku cuba pakai ?
Heeee seremmm plak --"

Ciao lah ^^

My Passion :)

Assalamualaikum...
Salam 1 Blogger dan Salam 1 Malaysia

Hello Peeps !
Semua orang ada passion rite ?
Tak kisah la , it's about what .
Yang pasti , setiap individu yang NORMAL harus lah ada passion !
Hahahahahaha >evil laugh tetiba<
Fine , wayar terputus tadi .
Maaf ya korang ^^

Nak tau passion aku tentang ape ?
Yeah yeah , I love pets !!
Aku memang betul betul suka kan pets .
Arnab ke , Ikan ke [pets jugak kan??] , Kucing ke , Kura Kura ke ,
Ayam ke [heheh Ayam Katek ade laaa] ,
Kambing , Lembu ?
Oh tidak . Kalau nak bela kambing ft lembu ,
elok aku organize satu empayar yang melibatkan hak penjagaan terhadap binatang binatang al-An'am ni ~
 Sure masyuk kan bila tiba bulan bulan penyembelihan ?
hahahahahahaha >evil laugh again< --"

Nak tau camne mula mula aku boleh terSAYANG kat haiwan haiwan yang comel lagi gebu dan innocent ni ?

1. Ikan

Yang ni , memang tak dinafikan lagi . Baba seorang pemancing tegar yang telah mengheret anak anak beliau ke kancah pemancingan halal lagi dibenarkan dalam Islam . Bukan pancing marka ka , pancing balak ka , tapi ye , pancing ikan . Muahahahahahah ~

Erk . Hm ,
Kat rumah aku tu dulu ada 2 bijik akuarium .
1 yang besar , satu lagi bersaiz sederhana .
So , baba suka sangat bela ikan emas , ikan yang kalerful tu , ikan yang melekat kat dinding tu , ikan yang leh dibuat gulai serta disalai pun ada gak .
Ops jangan terkujat .
Sebab itu memang my Baba's Passion ^^

2 . Kura Kura

Baiklah .
Kura Kura yang kecik lagi kemetot ekornya ni merupakan haiwan kedua aku bela selepas ikan .
Time tu Baba duk busy nak beli sayur kat kedai sebelah .
Aku plak dah tentu tentu merayap ke kedai haiwan >hihihihihihihihi< --" Ok very annoying kan aku gelak camni ?
Some times Baba ajak aku balik , mesti aku pandang kura kura tu dengan pandangan sedih .
Hati nurani seorang bapa memang tak boleh nak mengecewakan harapan seorang anak kecil yang comel tu , so Baba pun cakap kat aku ,

"Kamu nak kura kura tu?"

Wahh dengan secara tetiba wajah ku yang sedih dilimpahi nur yang tidak terkata ,
senang citer , berseri serilah ! Huhue , Yay yay . Pancingan ku berjaya ^^
Hehey , otak kanak kanak berusia 8 tahun waktu tu bagi aku sangat bernas kot .
Yes , budak comel tu memang bijak !
>hahahahahaha<

Aku pun mula la bodek bodek Baba .
Anak bapak la katakan .

"Ye ah . Myra nak yang tu . Satu je ba . . Satuuuuu jeeee !"

Sambil angkat tangan konon konon nak berikrar la kan .
Heheh .

"Kalau beli satu  , nanti dier takde kawan la . Siaaannnn kat dier taw . Takpe lah , Beli dua ok."

Wah wah wah .
Pucuk dicita impian pun jadi kenyataan !
Aku pun apa lagi , terus la pilih yang mana satu aku nak ^^

Aku rasa , aku bela kura kura tu adalah dalam dua tahun .
Dari saiz dia lebih kecik dari tapak tangan sampai la saiz dia lebih besar dari tapak tangan aku ni taw .
Punya lah aku jaga elok elok kura kura tu .
Sayang beb .

Oh ye , nak tau nama diorang tak ?

Panjang - sebab ekor dia panjang dari yang lagi satu tu .
Pendek - Ofcourse sebab , ekor dia pendek !

Hahahahaah .
Takde seni langsung kan nama nama tu ?
Haaaiiiizzz . . .

Sekarang , dua dua aku dah lepaskan kat tasek kawasan taman perumahan aku .
Biarlah kat situ diorang ada ramai kawan !
Lagi pun , kandang dia dah tak muat .
Kecik sangat tu , mana muat dua ekor nak letak dalam satu balang plastik !
heheh , kalau aku datang tasek tu , mesti aku teringat lat diorang sampai ke hari ni ^^

3 . Ayam Katek

Yang ni ,
Disebabkan aku tinggal kat kawasan perumahan yang boleh dikategorikan sebagai kawasan bandar ,
So amat tak sesuai lah if aku bela ayam kampung macam kat rumah rumah atok nenek aku tu .
Ayam katek adalah penyelesaian terbaik =D

Hihi .
Tujuan aku bela diorang ni ?
Takde tujuan yang specific .
Sekadar suka suka je ^^

Part yang seronok - bila nak tangkap diorang masuk dalam reban ! hahahahah . Sumpah best . Terkejar kejar aku adik beradik dibuatnye , hehe .

Part yang tak best - ayam betina tuuu , tak reti betul nak jaga telur dia . Asyik dipijak pijak sampai pecah . Takde sifat keibuan langsung lah kau ni ! Grrrr .

4 . Arnab

Ha , kalau cerita pasal arnab ni , ending dia tak berapa best lah :(

Nak baca ke korang ?
Ala takpe laaa .
Sedih laaa nak story mory kat sini .
Huhueee . D=

Nak baca ? Ok scroll .

|
|
|
|
|
|
|
|
|

Tadaaa . The End ! xP

Hihi . Jangan marah . Saje nak hilangkan bosan aku nih .
Aku akan sambung cerita pasal Arnab aku ni lain kali yea ?
So , rajin rajin jengah blog aku tau ^^

Tu je untuk kali ni .
Nak cerita semua , sehari pun tak cukup okay !

Ciao lah ^^

Makin Lama Terperuk Kat Rumah , Makin . . .

Assalamualaikum...
Salam 1 Blogger dan Salam 1 Malaysia

Sehari tak meng-hupdate blog ,
tetap jugak tak memberi idea di kepala otak ni nak membebel bout what di entry yang seterusnya .
Hmhmhmhmhmhm . .
Duduk rumah , tak tau nak buat apa .

Termenung jek laaa T_____T

Basuh baju , done !
Lipat baju , almost done !
Menyapu ? tiap tiap hari buat ~ termasuk la mop , vacuum dan segala bagai tu .
Memasak ? Oppss ni bukan bakat aku . Hihihihi .

Nak Ipod Apple ni !!! Ouh MyMaryGold !

Yeah seriously , aku memang tak reti memasak .
Well , korang tak cakap pun aku tau , mesti korang nak cakap 'camne nak amek hati mak mertua kalau macam ni ?' kan kan kan ?
Tak kisah lah , tahun depan aku belajar la memasak ! :)
Celah mana plak tahun depan kau nak belajar memasak kan Aishah .
Dah takde bakat tu ngaku je lerr . .
Tapi , aku teringin gile la nak masak sesomething yang bila aku masak ,
ada orang makan then dia kate , marbeles lah !
Wahhh berangan kau ~

Lepas tu , terus aku jadi pemenang tempat pertama dalam  master chef ni . . ~ Toceh toceh ^^

Okaysss ,
Tak tau nak potpet ape lagi .
Makin lame aku terperuk kat rumah , makin tepu kepala otak aku ni .
Aku nak jenjalan !

Jom teman ?
Haha . Kaki jalan dah takde . Mana best nak jalan jalan kan .
Nak tunggu kaki jalan semua balik , ntah bila la tu .

Hmhmhmhmhmhmhmhm :(

My passion :)

Sunday, 25 September 2011

Kejap Bertambah , Kejap Berkurang .

Assalamualaikum...
Salam 1 Blogger dan Salam 1 Malaysia

Oh , ape yang bertambah , dan ape lak yang berkurang tu ye ?
Korang rasa ape ?
Ha , macam biasalah . Tadi before aku publish entry kat bawah ,
kalau tak silap aku , follower aku ada 120 kesemuanya .

Then ,
Lepas aku publish entry tu , aku perasan yang follower aku dah berkurang 1 .
Jadi 119 la kesemuanya .

Aku bukan nak cerita gaya seorang blogger yang dah lama bertapak , tapi sebagai seorang blogger baru yang berusaha untuk menapak :)
Follower aku pun takde lah sebanyak follower korang .
Ciput sangat la kalau nak dibandingkan dengan korang punye kan .
^^

Tapi bukan tu yang aku nak cakap sekarang .
Aku cuma nak mintak maaf je pada yang dah follow aku tapi aku BELUM follow dia balik .
Agaknya sebab tu tak dia unfollow blog aku ni ?
Maybe . . Mungkin . . Kebarangkalian nya tetap ada .
Huhu .
Maaf sesangat ye ?

Aku dah pernah buat entry pasal perkara ni sebelum ni ,
kalau ada yang belum baca , sila klik >SINI< untuk baca .

Aku tak guna pakai ayat 'kau follow aku , aku follow kau balik' tu sebenarnya .
Dan kalau pun korang tetap nak follow aku jugak ,
aku harap bukan semata mata nak tambahkan follower korang je .
Ya aku tau follower tu penting , tapi biar la kita follow blog seseorang tu dengan ikhlas .

Aku harap sangat bila dah saling meng-follow ni kita teruskan jugak hubungan dan ukhwah yang dah terjalin antara blogger ,
tak kira la blogger baru ke blogger lama ke .
Pic Ehsan Incik Google ^^

Bagi aku , takkan ada yang lama kalau takde yang baru .
Dan takkan ada yang baru kalau takde yang lama .
Cer tengok gambar kat bawah tu ~

Lama dan baru bukan ukuran .
Yang penting , keikhlasan dari hati tu .

Sekian ~ ^^


2 Pic Ni Pun Atas Ehsan Incik Google ^^



Duit Raya ? Layak ke Saya Nak Dapat Duit Raya Lagi ?

Assalamualaikum...
Salam 1 Blogger dan Salam 1 Malaysia

Waktu waktu petang di hujung minggu macam ni selalunya korang buat apa ?

Jalan jalan dengan member / gf / bf / family atau sorang sorang ?

Tengok wayang ? *ape cerita best sekarang ni ye?

Tak pun , korang pi open house ? *mesti ade yang buat open house lagi kan sekarang ni? raya sebulan pe !

Atau , korang lagi suka duduk kat depan TV sambil layan drama Korea ?



Bese la kan , trend citarasa majoriti masyarakat Malaysia sekarang ni cerita cerita dari Korea la , Jepun la , sampaikan drama kita sendiri dah tak berapa nak menyengat hehehe .

Okay fine , aku pun peminat drama drama luar tu .
Tapi takde lah seFANATIK korang kan . --" Opsss terCAPSLOCK plak . Sorry .
Cerita cerita dari sana memang tersangat sweet & selalunya mesti la pasal a Loving Couple di mana actor dan actress dia super cute and handsome , rite ?
Yeah yeah yeah . Itu jugak la the reason why aku layan cerita cerita Korea / Jepun ni .
Takde sebab lain melainkan sebab yang diatas ni harap maklum ^^

Tapi walau bagaimana pun *--" pehal gua skema sangat hari ni . . .
Aku bukan nak story pasal semua semua yang di atas tu dalam entry ni .
Aku cuma nak story kat korang ,
2 hari yang lepas , aku follow jiran merangkap kakak angkat aku *dah ada anak dah pun . . pi join marhaban yang kawan kawan dia buat dari rumah ke rumah .
hmmm sumpah penat !
Dah macam buat party lak aku tengok , yela , makanan yang disediakan tu memang yummy gile huhuhuhuhuhuhu . *kau memang . . tak habis habis dengan makanan kau tu aishah :P
Yeah , boleh dikatakan , Syurga Makanan ! ^^

Hihihi . Okay okay . Maaflah takde gambar yang boleh aku publish di sini sebagai bukti .
Lagi pun aku bukannya bawak camera time tu .
*Terlupa !
Aku rasa ada dalam 4 buah rumah jugak la jadi mangsa kerakusan aku :D
Tak banyak , sikit je tu .
Wahahahaha .

Takde lah , all the dishes memang sedap gila .
Dari laksa , puding , mi Singapore , mi rebus , roti bakar & telor mata (aku tak tau apa nama roti tu . Tau makan aje ! Hehe) sampai la ke kuih muih stok hari raya hari tu dorang serve hahahaha .
Tapi aku tak makan mi Singapore tu , sorry tuan rumah ! Saya kekenyangan ^^
Air plak , majoriti mereka buat air oren .
Ala air sunquick tu ! Jimat !

Oh ya , dari pemerhatian aku ,
rumah rumah yang aku kunjungi tu , boleh tahan vogue jugak la .
Walaweyyy :)

Jangan ingat makcik makcik zaman sekarang tak pandai hias rumah bagi nampak WOWW tau .
Aku rasa , bakat mereka lagi hebat dari bakat seorang interior designer yang berpengalaman .
*over plak i hihi . Tapi aku memang terkesima jugak tengok decoration rumah dorang start dari halaman depan rumah sampai la ke ruang tamu .
Nak tengok dapur segan la plak kan *macam la rumah kau nak main redah dapur orang je xD

Pastu , TV dia tak nak kalah tu .
Aku berani cakap , semua rumah tu ada tv LCD .
Hebatt . Sure feeling habis kalau tengok drama Korea kat tv tu kannnnnnn ^^

Rumah aku pun tak sehebat rumah dorang ni :)
Tapi tu semua bukan ukuran kebahagiaan family seseorang tau .
Asal ada rumah , ada keluarga yang duduk dalam rumah tu dengan penuh kasih sayang ,
tu dah lebih dari cukup sebenarnya .

Tak perlu rumah yang besar besar , kalau yang tinggal dalam rumah tu tak ramai mane .
Sure akan rasa sunyi kotttt .
Tapi kalau aku , aku akan cuba buat rumah aku semeriah mungkin .
Walau hanya aku , adik & baba je yang tinggal .
Takpe la , kalau abang dah kawen , ada anak , meriah la rumah kami tu nanti .
Tambah plak kalau aku yang kawen lepas tu , hahahaha mesti tak cukup tangan nak mengemas rumah nanti kan ^^

*Oppsss jauh tersasar plak . Hei , belajar pun belum habis dah berangan nak kawen ?
Ala , tu cuma kata kata seorang remaja yang NORMAL ^^
That's all ~

Oh ye ! ade la sorang makcik tu , masa aku tengah salam dia , tetiba je dia hulur duit raya kat aku .
Eiii makcik ni , buat muka saya - blushing - je la ?
Saya dah besar mana boleh dapat duit raya lagi ?
Ape la makcik ni kan , malu lak kat bebudak tu semua . . .
*ececeh . . padahal dalam hati , THANKS MAKCIK ! DAPAT JUGAK DUIT RAYA !
^^

Saturday, 24 September 2011

Giveaway LuvBunny House

Assalamualaikum...
Salam 1 blogger dan salam 1 Malaysia,


*Comey banner ni hihi ^^

Cik Bunny ajak saya join Giveaway simple dari beliau sempena blog beliau yang baru dibuka tu iaitu LuvBunny House ^^

So korang , giveaway ni sumpah simple gila .
Tak banyak syarat pun .
Tak caye ?
Klik je kat link LuvBunny House tu dan lihat sendiri ^^

Saya nak tag :


Kalau korang tak nak tag pun takpe
Ikot suka korang la ~

Deadline : 1 NOVEMBER 2011

cepat cepat join , kita meriahkan lagi GA Cik Bunny okay
^^

Thursday, 22 September 2011

Sayang . .

Assalamualaikum...
Salam 1 blogger & salam 1 Malaysia.

Dulu aku kawan dia , dia kawan aku .
Tapi sekarang , title 'kawan' tu dah tukar jadi 'kekasih'
Kami declare sebagai couple ,
Bukan dengan cara I love u , u love me macam kebanyakkan couples lain buat .

Selama berkawan kitorang selalu bergurau dengan frens yang lain sebagai a couple .
Tak pernah nak seyez pun .
Tapi one day , aku terasa hati dengan dia .
Aku merajuk gile time tu .
Tak tau lah nape kan .

Start dari hari tu , dia kata dia perasan ada 'something' yang tak kena between us .
Days come and go , tetiba je kami couple .
Betul betul secara tiba tiba ~

Pelik kan ? Hahahhaa .
Kalau korang tak faham , aku lagi la tak faham .
Agaknya maybe masa tu ,
masing masing selalu sangat luahkan kekecewaan pasal ex masing masing yang CURANG .
Aku pujuk dia lupakan gadis tu , dia pulak pujuk aku lupakan lelaki tu .
Lama lama korang sendiri faham la .
Aku akan merajuk & marah tiap kali dia story bout his exgf .
Huhuhuhuhu :\

Bila aku tanya dia , kenapa pilih aku sebagai kekasih . . .
Dia kata sebab nasib aku & dia sama .
Sama sama dicurangi dikhianati .
So bila aku dah rasa sakitnya hati bila dikhianati ,
dia yakin aku takkan buat perkara tu kat dia .
Dan dia pun takkan buat macam tu kat aku .

Jujur dari hati ,
masa mula mula aku couple dengan dia ,
Rasa tak berapa comfort sebab dia asyik call aku 24/7 .
Rimas ada , geram ada .
Nak buat kerja pun kadang kadang tak boleh .
Tapi bila ajak mesej , dia tak nak .
Tu yang kadang kadang aku rasa terkongkong sangat .

Sampai lah satu hari ,
Dia tak call aku .
aku tunggu dari pagi sampai ke malam .
Tapi takde pun incoming call dari dia .
Time tu lah rasa rindu , risau , kecewa hadir dalam diri .
Betul la kata orang , bila kita rasa kehilangan , baru la kita perasan yang kehadiran dia dalam hidup kita cukup memberi makna untuk kita lalui hari hari yang mendatang .
Aku try call dia , tapi tak angkat .
Mesej plak , tak reply langsung .
Sehari suntuk aku cuba contact dia .

Yelah , dia jauh . .
Nak cari kat rumah , aku kat mana , dia kat mana ?
Jarak dah memisahkan kami buat masa sekarang ni .
Dia kat Cyberjaya , aku kat JB .
Kalau lah aku ada sayap , dah lama aku terbang cari dia kat sana .
Tapi aku hanya ada dua kaki je .

...

Sehari lepas tu baru dia contact aku balik .
Dia kata , dia demam . .
Bila dia demam , dia tak nak angkat call dari sesiapa pun .
Sebab nya , dia takde mood nak berbual . .

Aku tanya ,
"Dengan cayang pun tak nak angkat call ? tak nak reply mesej ?
Sape lah cayang ni di hati bie kan . . ."

Dia cakap ,
"Sebab bie sayang sayang la bie buat macam tu .
Bie takut sayang kecik hati kalau bie angkat call sayang tapi bie tak dapat layan sayang berbual . . ."
Dalam hati , cuma Tuhan je yang tau betapa aku risau dengan keadaan dia .

Aku pernah tanya dia ,
"kenape tak pernah nak reply mesej cayang ?"

Dia jawab ,
"Sayang , bie takde masa la nak mesej mesej ni . . ."

Bila dia jawab macam tu ,
kecik hati aku dengar . Sanggup dia cakap macam tu kan ?

Bila aku diam , dia sambung . . .
"Masa bie kalau boleh bie nak habiskan dengan dengar suara sayang tau tak . Kalau mesej , macam mana bie nak dengar suara sayang ? Sayang tengok sendiri , banyak masa bie habiskan dengan call sayang kan ? Free kejap pun , bie akan call sayang . Sayang , tak penting kalau bie tak reply mesej sayang . Yang penting sekarang ni , bie dapat selalu call sayang . ."

Hahah , pandai dia amek hati aku .
Memang kata kata dia tu agak berbekas dalam hati aku .
Sejak dari hari tu , aku tak pernah persoalkan kenape dia tak reply setiap mesej aku tu .

Kalau dulu aku rimas , tapi sekarang aku tak tenang kalau dalam sehari tu dia tak call aku .

^^

Perkara yang lepas lepas , kalau boleh aku nak lupakan semua yang buat aku menangis , semua yang bagi kenangan pahit tu .
Aku nak terus melangkah ke depan .
Aku nak berpegang pada kata kata 'sayangi orang yang sayang kita walaupun kita tak menyayangi dia sebagaimana dia menyayangi kita'

:')))

Mesti Best kan ?

Assalamualaikum...
Salam 1 blogger dan salam 1 Malaysia.

Masa tengah busy online FB tadi ,
Aku terpandang profile member aku yang sorang ni .
Aku kenal dia dah lame dah , dekat 2 tahun jugak la :)
Tapi sekarang ni aku bukan nak story bout our frenship !
Tapi , aku nak story pasal life seseorang yang ada TWIN .

Haha , bayangkan nama twin babies ni Copy & Paste . Mesti ngam gila kan hahahaha .
Tapi ada ke orang nak letak nama baby macam ni ? ^^

Mesti best kan ada twin ?
Pi mana berdua ,
Buat pape pun berdua ,
Muka sama lak tuh .
Yang ni kes muka kembar seiras sebenarnya .

Kalau tengok dari gambar dier kan ,
Sampai sekarang la aku tak dapat cam mana satu dia mana satu twin dia selagi dia tak bagitaw aku .
Hahaha , sadissss :D

Nak wat camner ,
muka lebih kurang je aku tengok .
Hehehehehehee .
Kalau tak caye , korang tengok sendiri gambar gambar ni .

Kiri : Ayin . Kanan : Ezal
Kiri : Ezal . Kanan : Ayin

Ha sekarang korang percaya kan ?
Okay , aku ada teka teki untuk korang ......
Dalam pict yang last kat atas ni ,
Mana satu Ezal mana satu Ayin ?
Ce teka ce teka . .

Kalau aku ada twin ,
Mesti aku akan selalu dengan twin aku tu .
Nak pi makan ke , nak pi tido ke .
Nak pi jenjalan ke , nak pi dating ke . .
Oopps , dating tu aku taktau laaaa .
Sebab aku tak nak share laki aku walau dengan twin aku sendiri hahahaha :P

Pastu ,
Kalau ada masalah , mesti twin aku tu yang akan buat part time job dengar masalah aku kan kan kan .
Haha , tu normal la . Takde twin pun ,
aku tetap ada member yang terpaksa buat part time job tu demi aku kikikikih .
Thanx buddies ^^

Kalau la aku ada twin ,
Mesti aku takkan rasa sunyi sebab aku boleh share anything with her .
Oh ye , aku harap ada twin perempuan .
Tak nak twin laki .
Sebab atas bawah aku dua dua dah lelaki .
Haha , ada twin gurl baru ummpphhh .
Wekkssss ^^

Teringin sangat nak rasa ada kakak atau adik perempuan ^^
Tapi nak kena tunggu baba aku kawen lain la kot baru dapat hahahaha .
Huhu , sendiri text sendiri rasa kecut tetibe . .
Baba nak kawen lain ???
Isk . . isk . . isk . .

Eh eh , tetiba si Ezal The Galah suruh tengok video dia ,
Lepas tu suruh aku teka mana satu die ,
Adoi lemah nye hahahahaha .
Tak tau tak tau tak tau ,.
Confusing .
Muka sepesen je !!!

Okay , sampai sini dulu arrrr . .
Aku nak buat assignment sikit [nak teka mana satu Ezal mana satu Ayin]
Hahahahhaa ciao lah ~

P/S : video tuh khas untuk marka die hahaha .
Sweet ♥ Couple