Wednesday, 21 September 2011

Mimpi Atau Realiti . Tak tau tak tau tak tau !!!

Assalamualaikum...
Salam 1 blogger,

Dan seperti yang dijanjikan dalam entry yang lepas ,
aku akan cerita kenapa aku happy sangat hari ni .
Korang rasa kenapa ye ?

First of all ,
Sampai sekarang aku masih tak percaya apa yang aku tengok .
Tapi masalahnya aku tengok dan tau sendiri perkara tu ,
bukan dari mata atau mulut orang lain .

Kuikuikuikui .
I'm so happy
But why ?

Tak nak potpet banyak sangat .
Pe kata korang tengok jer pict kat bawah ni .


Ya baiklah .
Penantian yang menyeksakan .
Berbulan jugak aku tunggu surat tawaran macam ni .
Tapi aku tak harap datang dari UiTM sebab permohonan aku yang sebelum ni dah ditolak .
Boleh dikatakan , penantianku berakhir dengan kegembiraan .
Lalalalalalalala

Aku macam tak caye je ??
Terasa macam mimpi pun ada .
Tapi aku di alam realiti sekarang ni . Tak mungkin mimpi .
Peluang kedua yang sangat berharga bagi aku , so aku takkan sia siakan .

Perasaan aku masa mula mula check tu macam terkejut giler .
Bayangkan lah , aku dah tak menaruh harapan untuk UiTM ni .
Bak kata orang , dah putus asa gitu .
Tapi tak sangka plak , yang aku dah diterima .
Bahagia gila rasa hati .

Syukran Ya Allah .
Akhirnya doaku termakbul jua .
Sebenarnya aku tak dapat surat lagi ?
Aku check online je .
Agak agak leh caya ke check online ni ?
Ekceli aku tak berapa yakin dengan apa yang aku nampak ni selagi aku tak dapat surat tawaran tu sendiri .
Hehehe .
Aku berani cakap , miracles dah berlaku .
Huhuhu . Seyezly , rasa nak nangis pun ada gak ni .











Siang tadi lepas bagitau baba pasal perkara ni ,
Dia nampak terkejut jugak .
Okay , takdelah nampak sangat tapi aku dapat rase kan .
Baba cakap , TAHNIAH ~
Hehehehehehe . . *senyum sampai ke telinga
Tak sangka kan ?
Aku yang kurang pandai ni pun dapat menyelit dalam UiTM ?

Lepas je aku meluahkan segalanya dalam FB , macam biasa ,
Mak Ngah akan bagi komen .
Tapi kali ni ,
Aku selesa dengan komen yang beliau bagi tu .

Agak membina sebenarnya .
Betul tak aku cakap ni ?
Huhu .
Thanx Mak Ngah :)

Okay so lepas ni ,
Takde lagi istilah aku cemburu dengan Edin .
Ahahaha .
Ingat lagi entry aku tentang cazen aku yang sorang ni ?
Dah baca belum ?
Kalau belum baca lagi , sila tekan ::SINI:: dan ::SINI::

Impian aku nak further study hampir hampir tercapai sekarang .
Aku harap sangat lepas ni aku akan jadi lebih matang dalam hadapi setiap masalah yang timbul .
Aku dah tak nak guna istilah lari dari masalah lagi .
Baba pun dah mula okay dengan aku .
Mungkin ada hikmah di setiap apa yang berlaku dalam hidup aku sejak kebelakangan ni , kan ?

Oh ye , baba ada cakap , course yang aku amek tu sama dengan course yang arwah mama aku amek dulu .
Yang beza nya , arwah mama aku dapat kampus Segamat ,
Aku dapat kat kampus Alor Gajah .
Kalau aku dapat jadi pelajar terbaik ,
InsyaAllah aku akan sambung dalam law ^^
Mana lah tau kan ,
Ada rezeki aku dalam bidang ni .
Belum cuba belum tauuuuuuuu .

Okay ,
Sekian .
Nak buat solat syukur ^^

2 comments:

Kathy Tuah said...

congrats dear! dulu akak pun study sana ^^

Aishah Amira said...

@Kathy Tuah

thanx akak ! agak best tak study kat sane tu ? :) exited ni sebenarnye kuikuikuikui . ^^