Saturday, 17 September 2011

Nak Habaq Sat , Aku Bengang Nih . Awat Laaaa Jadi Lagu Tu . . Aishhh . .

Assalamualaikum...
Salam 1 blogger,

Yuhuu ,
Watcha doin' wahai bloggers yg sentiase di hati ?

LOL xD

Dah lame gak aku tak bukak blog yang dah bersawang ni .
Banyak benda aku nak story tapi ,
dalam keadaan sekarang ni ,
better aku tumpu kan pada life aku dulu .

Kejap je pun .
Bukan lame mana .
Sejak aku dapat kerja ni ,
Aku selalu busy .
Biase la , kene tunjukkan prestasi yang baik betul tak ?

Cuba korang teka aku kerja ape ?
Ala , kerja yang biase biase jugak macam korang .
Cuba la teka .
Mane tau betul , lepas tu mood aku plak tengah baik giler ,
nanti tetibe aku terase nak bagi hadiah ,
korang jugak yang untungkan ???

wahahaha .
Tu pun bila dah gaji nanti la ye .
Kuang kuang kuang .

Takdelah ,
Gurau je .
Tapi cakap cakap pasal nak bagi hadiah ni ,
InsyaAllah aku nak buat Giveaway yang pertama nanti .
Bila tu ??
Yang tu tak tau lagi .
But next hupdate aku akan inform korang bila ye .
Ni cuma ura ura je .
Tak confirm lagi .
Bila aku ada rezeki lebih nanti , korang pun akan merasa jugak .
Hehehe .
Yelah ,
Takkan nak merasa sorang sorang je , betul tak ?

Okay ,
Untuk entry kali ni .
Aku nak story kat korang pasal satu kejadian yang agak sengal yang telah berlaku pada aku dua tiga hari yang lepas .
Ye , memang sengal punye cerita ni .
Masa aku tengah buat kerja , barang nak yang dilaser tu terpakse ditunda sebab orang kat bahagian checking request barang baru , maksud aku , barang tu kitorang dah laser , tapi tak tau lah ape sebab , diorang request lagi 20 biji button .

Mungkin rosak , mungkin calar , atau ape ape lah .
Lepas tu kan , barang yang ditunda untuk dilaser tu kena simpan .
So aku pun bungkus laaaa .
Yang buat aku bengang tu , ada satu benda soft kaler putih , mcm kapas tapi bukan ,
Benda tu kena lapikkan pada button untuk elak dia calar masa bungkus .
Aku tak tau ape nama dia !!

Huhuh , dan disebab kan aku tak tau name NATANG tuh ,
Aku pun tak faham hape yang akak senior tu cakap .
Dia suruh aku lapikkan button tu dengan NATANG tu , tapi dia sebut nama yang aku tak pernah dengar .
So aku blur blur lah kat situ kan .
Buat hape semua tak kena .
Sebab tak faham ape yang akak tu cakap , dia sampai ulang benda yang sama 4/5 kali .
Tapi still , aku buat muka tak malu kat situ .

Dah aku tak faham , nak wat camne kan .
Lepas tu , dia datang kat aku , dia terus amek NATANG tuhh and lapikkan kat button kecik kecik tu sambil buat muka geram plus marah .
Ohohoho lantak dia lah kan nak geram ke nak hape ke .
Dah memang aku tak tau dan tak faham ,
cakap seribu juta kali pun free free je air liur hang terpercik kat sana sini .
Membazir noqssss .
Ishh tak baik cenggitu lah .
Cakap biar sopan .
Agak tak berkenan aku dengan cara akak tu .
Tapi , ahh buat bodoh sudah .

Sejak kejadian tu ,
Sampai sekarang aku masih berusaha nak mengingati nama NATANG yang dah buat aku kebengangan dua tiga hari lepas .
Urh anti siot aku tengok NATANG tuh .
Terasa macam nampak hantu Kak Limah jer bila tengok NATANG tuh kan .
Yelah , putih jer .
Mekap hantu Kak Limah pun lebih kurang camtu gak aku tengok .
Tapi nak buat camne , tiap tiap hari aku kena ngadap NATANG tuh ,
So bersabarlah wahai hati .

P/S : ouh senang nya dalam hati . Lalalala . Gudbye title Penganggur Terhormat yang dah berbulan bulan aku sandang nih . kuikuikui .

Nak tau ape kerja yang aku buat ? CERtengok gambar gambar ni . Hehe .






Okay , itulah kerja kerja untuk aku dalam masa 4 bulan ni .
Aku nak cari duit lebih :)
So , aku amik shift malam .
Kalau malam kan gaji dia up sikit .
ngehngehngeh .

No comments: