Tuesday, 4 October 2011

Ayah - Aiman

Lagu ni khas untuk Baba ^^"
Dialah mama , dialah Baba bagi kami sekarang .
Besar pengorbanan yang dia buat untuk membesarkan kami adik beradik .
Aku bangga jadi his only daughter okengg >_<

Ketika berjauhan masih ku rasa hangat kasihmu ayah
Betapa ku rindukan redup wajahmu hadir menemaniku 
Terbayang ketenangan yang selalu kau pamerkan
Bagaikan tiada keresahan . .

Walau hatimu sering terluka tika diriku terlanjur kata
Tak pernah sekali kau tinggalkan diriku sendirian
Ketika ku dalam kedukaan kau mendakap penuh pengertian
Di saat ku kehampaan kau setia mengajarku erti kekuatan . .

Terpancar kebanggan dalam senyum mu melihat ku berjaya
Bila ku kegagalan tak kau biarkan aku terus kecewa
Dengan kata azimat engkau jalarkan semangat
Restu dan doa kau iringkan . .

Walau hatimu sering terluka tika diriku terlanjur kata
Tak pernah sekali kau tinggalkan diriku sendirian
Ketika ku dalam kedukaan kau mendakap penuh pengertian
Di saat diriku kehampaan kau setia mengajarku erti kekuatan . .

Terbayang ketenangan yang selalu kau pamerkan
Bagaikan tiada keresahan . .

Walau hatimu sering terluka tika diriku terlanjur kata
Tak pernah sekali kau tinggalkan diriku sendirian
Ketika ku dalam kedukaan kau mendakap penuh pengertian
Di saat diriku kehampaan kau setia mengajarku erti kekuatan . .

Tak dapatku bayangkan hidupku ayah
Tanpa engkau disisi . . .
Semua kasih sayang yang kau curahkan 
Tersemat di hati . .



So this is my lovely Baba >_<
Hensem kan ? Hehehehehehe .
Time ni kitorang pergi mancing kat sungai antara jalan nak pi Sedili & Desaru .
Takde name specific pun haha . Sungai kecik kecik je .
Tapi kat situ banyak ikan duri jer .
Sikit sikit ikan tu jugak yang naik kan .
Kenyang la kaum kerabat dorang tu sebab lepas naik je kitorang lepaskan balik .
So , naik turun naik turun jer la keje diorang kehkeh .




Ni plak mase birthday Baba tahun lepas ^^''
Tahun nie ? Oh tahun ni tak celebrate sebab mase tu hari raya yang ke berapa ek lupe lah ngee .
Yang ke-2 kalau tak silap aku .
Kitorang still kat rumah atok & plan nak balik awal sebab nak celebrate kat rumah kiter kiter je tapi Baba tak bagi T__T .
Gambar ni aku amek kat chalet Pulau Tioman .
We are having some holidays masa tu ^^"
Baba tengah baca my besday card yang aku buat masa dalam tekong !!
Miahahaha . Susah okengg nak tulis tulis dalam bot yang beralun alun tue .

Yeah . Hasilnya , tulisan aku seperti tulisan cakar ayam !
Oh yer , abaikan brader baju kuning tue . *abang gua yang baru lepas bangun tido --"

Tengok bawah ni . Auuchakk ! ^^"

Abang & Adik = Ikan Duri . Miahaha =D
Ni lah chalet kami . Tekan gambar untuk tumbesaran okengg !



3 comments:

Gen2Merah said...

sayangi ayah, sayangi keluarga kita selagi hayat di kandung badan,,

saya rindu dengan arwah ayah saya.. al-fatihah buat jmereka yang telah pergi

NasZ said...

best kan ada ayah? anyway, hargailah dorang k? saya masih ada emak, walaupun ayah saya ada di mana ntah saya tak tahu, tp tanggungjawab saya adalah pada emak saya skrg. sbb emak saya dah berkorban macam2 demi saya. saya tak nak lupa dan takkan lupa jasanya.

MOHD NASER.com

Aishah Amira said...

@Gen2Merah - yup2 betul tu . alfatihah . semoga arwah ayah cikgu tenang disisi-Nya .

@NasZ - alhamdulillah sebab saya pernah ada keluarga yang lengkap dengan baba & mama dulu . mungkin ayah awak sentiasa mendoakan kesejahteraan awak sekeluarga dari jauh . sabar la . mungkin tu dugaan untuk awak & keluarga . =)