Saturday, 26 November 2011

Maaf Pada Semua Followers Belog Myra :'D



Assalamualaikum .

Anda semua sihat ? Apa cer di hujung minggu ni ? Dah solat belum agak2 nyer ? Kalau belum baik anda solat dulu sebelum anda disolatkan ye . Lepas tu , sila pastikan anda duduk dalam keadaan statik . Jangan bergerak sehingga anda rasa lenguh . Harap maklum .

Okay abaikan intro yang skema tahap kucing bertanduk ni . :DD
Sebenarnya aku nak mintak maaf pada korang especially followers aku yang makin bertambah sejak aku join segmen segmen dari jiran tetangga kan . Seingat aku , sebelum aku tinggalkan blog bersawang ni dulu followers aku tak lebih 300 pun . Apa apa pun , thanks sangat3 ! sebab sudi follow belog picisan aku nih . 

Dah 2 minggu aku berada di sini , Insyaallah kalau ada masa nanti aku akan update semua nya . Banyak yang aku nak cerita kan . Just masa yang tak mengizinkan , nak buat macam mane ? Haha . So far aku kat UiTM Lendu Alor Gajah Melaka nie , aku kepenatan sampai dimasukkan ke dalam wad 2 hari 2 malam :'( Mungkin sebab kejutan budaya kan , naik turun bukit , rushing , kejar masa & semua tu . Senang cakap , malam pertama ( bukan malam pengantin tu okeh !! :D ) aku dah dikejarkan ke Hospital Alor Gajah .


Sedih sebab Kak Hanna ( senior part 3 ) tinggalkan aku sorang sorang kat sane waaaaa masa tu rasa nak nangis je sebab 1st time aku masuk wad ni . Selama ni just pergi klinik je . Well , sebab aku tak amek berat pasal thyroid aku so bila diorang check semua , dah jadi makin teruk , means , dari Hyperthyroidism sahaja dah bertukar ke Uncontrolled Hyperthyroidism . Hambekk ! Haha . 

Padan muka aku :P

Lepas keluar wad , budak budak part 1 dah siap hantar semua borang , dari borang fakulti masing masing sampai ke kad matrix . Tinggal aku sorang yang belum buat . Dengan keadaan UiTM yang masih samar samar bagi aku ni , agak susah aku nak carik kat mana Pejabat HEA kat mana Unit Kesihatan kat mana nak buat kad matrix . Agak serabut sikit otak aku sekarang ni . Huhu gara gara masuk wad !! Grrrr . .
Tapi takpe , slow slow buat insyallah setel semua nya kan . 

Doakan semua nya baik2 ok . Doakan jugak semoga selesai segala urusan ni . ^^

P/S : Nanti aku blogwalking satu satu followers tersayang aku yea . Maaf . Keadaan tak mengizinkan lagi . Insyaallah nanti dah free , dah tak banyak aktiviti , aku akan luangkan sikit masa untuk follow korang balik . Maaf sangat .

Thursday, 10 November 2011

Sweet Memories Contest by Mimie



Assalamualaikum .


Erk lama tak join contest aku rasa . Yang paling banyak tuh segmen segmen segmen !!
So kali nih jiran aku buat contest , alah senang jer contest nih ,
sebab senang la aku nak join hihik .
Korang nak join ? Klik Sweet Memories Contest laju laju !!

Aku pilih gambar nih :


Gambar tahun lepas , sape tau background pixa nih kat mana ? hehehe .
Nie lah last aku & semua BFF aku hang out ramai ramai . 
Time nie kat Jaya Jusco Tebrau City , tau dak ? tau kannnn ???
Sape duduk JB tuh tau la hehe . 

Gambar ramai ramai , dari yang nerd sampai yang havoc habis . kihkih .
Aku tetap sopan bertudung . Bluerkk poyo ! :D
Kenangan yang sangat manis .
Seharian kitorang merayap , sampai ke bandar okehh .

First , jalan jalan kat CS , makan makan . 
Then amek taxi pergi Dangan City Mall sebab time tu ada Pesta Buku kat EXPO sebelah DCM .
Plan nyer nak beli buku rujukan untuk SPM lah . Harga pun murah murah yer sayangg .
Kalau ada Pesta Buku , pergi jer tauu . Even tempat nyer sesak sekali pun , yang penting MURAH .
Opss nampak macam aku nih kedek sangat ek --" bukan kedekut okehh , berjimat jer . haha .

Lepas tu , naik bas ( kami pengguna setia pengangkutan awam haha , lesen pun takdak lagi kot nak merayap naik kete hehehe ) pergi Jaya Jusco . Kat sini , mula mula nak tengok wayang lah . Nak tengok gagdet lah . Nak tengok itu nak tengok ini . Yang aku hairan , Jusco ni jauh sangat ke dengan rumah kau sampai tak boleh datang lagi lain kali ? Hihik .
Last last hape pun tarak . Kitorang cuma makan kat food court and keluar lepak lepak kat parking lot uh sambil amek gambar macam orang gilaks !

Balik , baba yang hantar ^^ Sweet giler doe .
Tak tau bila lagi kitorang nak hang out macam nie lagi ?
Bayang kan , semua dah study jauh jauh :(

Aina study kat LA .
Amiri study kat Port Dickson .
Hisyam study kat UIA kolej .
Zainul study kat SMK Ulu Tiram .
Azlan study kat SMK Taman Daya .
Capie & I study kat UiTM Alor Gajah .

Sebab tu aku pilih gambar nie . ^^ 
Korang !! if korang baca entry ni , cepat cepat balik JB !! hehe .

Maaf panjang sangat membebel !! :D

Segmen | HasrulHassan Jelajah dan Gegar Blog 2011 !!



Assalamualaikum .

Segmen dari HH ^^ 
Nak join ? Tekan SINI laju laju okeh !!


Nama sebagai blogger : AishaMyra
Nama blog : Myra's Belog
Tarikh mula berblog : 29 / 06 / 2010
Target blog untuk tahun 2011 : Nak nombor kat followers tu cecah 1000 !! Okeh hahaha tau dah hanya mimpi semata tu hehe . Belum tercapai pun lagi , masih di awang - awangan hiehiehie .

Tarikh tutup : 13 NOVEMBER 2011 !!

Wednesday, 9 November 2011

Segmen | Naikkan Trafik, Tambahkan Follower, Ramaikan Pembaca



Assalamualaikum .

Hello peeps ^^ CP buat segmen lorh .
Nampak macam dah ramai yang join , rugi laa kalau den tak ikot join hihik .


Okeh untuk entry yang Myra rasa korang patut baca , ada 3 kesemuanya ^^

Kalau awak perempuan awak baca kat sini , lelaki tak yah baca pun takpe | Link1
Suka lukisan tak ? Dah tengok jangan lupa comment sekali okeh dear huhue | Link2
Peminat kucing ? Same la kiter meowww ^^ | Link3

Entry ni tamat pada : 11/11/2011 pada jam 11 pagi .

Terbaikkk . Hehehehe .

Tagged From Cik Balqis Syafikah



Ehem . Dapat tag lagi . Kali nih dari Cik Balqis Syafikah puleksss ,
 So kiter nak jawab nih . Baca dengan teliti !! 
Jangan miss satu huruf pun okehh ! HAHA .

1 . Aku handsome tak ?
Sorry awak tak handsome tapi . . . . 

2. Suka / tak suka baca blog ni ? Kenapakah ?
Suka suka suka ! Sebab blog awak tuh sempoi habis . Wiewiewie .

3. Geram dengan marah ada beza tak ?
Of course adeeee . .

4. Macam mana reaksi marah korang ? (1) Diam je. (2) Maki sampai lebam. (3) Bunuh terus.
Harus lah yang ke3 tuh !! Kikiki . Takde lah , i tak diam tak jugak memaki . Cuma membebel sampai bernanah telinga orang yang mendengar kehkeh .

5. Lagu paling korang suka ?
Jar of Hearts by Christina Perri

6. Macam mana nak gembira ?
Makan aiskrim banyak banyak . Haha . >_<

7. Bahasa yang korang teringin sangat nak belajar ?
Banyak sangat . Kalau boleh nak belajar semua bahasa yang ada ^^

8. Korang pakai perfume jenama apa ?
Ada 1 perfume nie , from my lovely aunt , tapi tak ingat plak brand apa . Hehe .

9. Suka makan apabila tension nak pecah kepala ?
Cadbury black forest

10. 3 words describe me ?
Friendly , Gorgeous gila and . . santai . Hihik .

11. Mimpi paling hampeh pernah korang alami .
Termimpi seorang musuh ketat . Wakakaiii . T__T

Segmen : Aku Adalah Blogger



Assalamualaikum .

Kembali menyemak entry dengan segmen segmen terbaikkk dari bloggers hehe .


Hihie . Satu jerk nak cakap , comey giler banner nih haha ^^
Okehh , kalau korang pun seorang blogger , jom join segmen nih reramai .
Tekan Sini untuk join !

Tarikh tutup : 12/11/2011 . 
Tak lama jer lagi . Cepat cepat cepat !

Monday, 7 November 2011

Dup Dap Dup Dap



Assalamualaikum .

Hello peeps . Wow korang tengah watper nih ?  ^^ aku tengah lepak lepak minum milo ais ( aku buat sendiri . memang muke tak malu :D ) kat rumah jiran tersayang nih , well , saje nak meluangkan masa terluang dengan family nih sebab lepas ni kan aku nak pergi Melaka dah .

So , bila diorang tanya UiTM Alor Gajah tu macam mana rupa dia , aku terus google kot kot ada pic yang boleh ditunjuk kat diorang ( padahal aku pun tak pernah tengok --" ) kehkeh . bajet la aku dah pernah tengok kan kuikuikui . Nampak agak besar jugak , bila aku search untuk image , almost keseluruhannya datang dari belog belog yang of course owner nye belajar kat sana .

Wah , baca cerita diorang yang first intake untuk tahun nie time MDS , macam best , macam cuak pun ada , yelah , ada tour aka tawaf kampus tu sampai melecet lecet kaki , grrrr . Cuak neh cuak neh !! Apakah aku akan mengalami nasib yang sama ? Hoho . Nanti aku nak pakai kasut jer weh , tak mau pakai high heels hehehee . Tapi kan memang diorang suruh pakai kasut time tu kan ( ada tulis kat panduan panduan tuuu ) , camner boleh melecet lak kaki ? 

- garu garu kepala -

Err lagi satu , aku memang tak sabar dah nak pergi . Kalau tak silap , ada lagi 9/10 hari lagi untuk aku bertolak ke sana . Hohohoh . Makin dekat makin rasa berat hati plak . Berat hati mungkin sebab akan berjauhan dengan baba , adik . Kehkeh . Sejak bile aku pandai buat ayat geli geli nih ? --"

So far , takde apa apa persiapan lagi . Memang adat ker bila kita nak belajar jauh ni ( jauh la sangat wakaka ) kita jadi malas nak packing2 ahahahakkk . Macam tak nak pergi tapi itu lah yang perlu aku buat sekarang . Belajar dan belajar sampai otak krem . Even dalam toilet pun aku akan tetap belajar . Walaweyh , ayat tak boleh belah . 

Semangat berkobar kobar !! Yeah !

Yuran dah setel , medical check up setel , packing still in progress , what else ? 

Aku still goyang kaki kat rumah , goreng tempura pagi pagi buta bila terasa lapar ( sejak bila aku ada tabiat macam nih pun tak tau lerrrr ) , tengok tv dari celik bijik mata sampai terpejam bijik mata neh , lepas tu , dah jadi makin malas nak ngemas bilik . ppppfffttttt ! Bilik aku dah mcm tongkang pecah , serious , macam sarang tikus pun ada . Baba cakap , "apa nak jadi anak dara aku niee , ya Allah !!" Haha . Bawak bertenang baba , sehari sebelum pergi , Myra akan tidy up bilik tuh ! Mission terakhir sebelum bertolak kehkeh .

Macam lah nak pergi bertahun tahun tak balik haha . Excited beno aku neh .

1 minggu aku akan berorientasi dan diorientasikan di sana . 1 minggu juga aku akan menyepi . Yelah nak online kat mane pulop kan dah tentu tentu port aku online hanya kat cc jer . Cuma hari ni jiran aku berbaik hati nak bagi aku online kejap kehkeh . What ? Kejap kau kata ?!!

Okeh fine . Dah lebih 2 jam tercongok depan lappy nih . Takper , bukan selalu pun kan aku menyemak kat sini haha .

Eh eh , nak tau ? BFF aku masa kat sekolah dulu , Capie , akan bersama sama dengan aku melalui hidup baru di sana ! Takde lah aku rasa keseorangan !! Wah excited nak mampos haha . Mana tak nye , kami 1 kampus , 1 course , dan pernah 1 sekolah dulu . 1 bilik ? Ntah ! Haha . Dia ni memang asal sana . Dia kata rumah dia dekat sangat lah dengan UiTM Alor Gajah . 

Capie , haha senang lah kau ! Tiap kali takde class boleh melencong balik rumah kejap kehkeh . So kawan , congrats sebab dapat UiTM juga akhirnya . Kami akan mendaftar pada 16 November ni , serious tak sabar dah nak jumpe okenggg . Hari tu nak jumpa time hantar Aina ( BFF kami ) pergi Singapore before dia take flight kat Changi Airport menuju ke LA ( study there ) . Memang kelasssss kau Aina . haha . Tapi aku tak dapat follow . Ada emergency . Sodehhh !!! Aina mishhh uuuuu babe !! :(

K larhhh ciao dulu . Berjela jela plak aku membebel .

BTW , UiTM Di Hati ku selalu ngeee . 


Tagged Game



Assalamualaikum .

Okay , dah 2 orang tag saya pasal nie haha . So sekarang nie Myra mau jawab dua dua sekali gus . Kehkeh . Boleh kan ? Baiklah Cik Alline & CINTA's territory , hope both of u puas hati . Wiee . Jom kita mengeTAG !!

rules:
1. You must post these rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post . And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged him/her.
6. No tag backs.
7. No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOUARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY , TRUST, WITH ALL HONESTY) HAVE TO TAG 11 PEOPLE.

11 THINGS ABOUT ME 

Suka makan buah durian hahahaha .
Tak pandai memasak . Ngeh3
Love singing ^^
Saya pandai melukis ! Auww . Masih seorang pelukis amatur jeee .
Akan menjadi seorang pelajar di UiTM Alor Gajah , Melaka dalam masa kurang 11 hari lagi ! Tak sabar dah nie :D
Kalau coklat, saya paling suka Cadbury black forest . Yang lain tu , boleh laaaa .
Lagu faveret saya : Jar of Heart by Christina Perri ^^ Cer try dengar , best gila .
Selalu buang duit kat CC semata mata nak bukak dan update belog kesayangan .
The only daughter in my family :)
Suka bergurau . Kalau saya ada terkasar dalam bergurau dengan korang , mintak maaf awal2 dulu yup ngee .
Saya yang paling rendah kalau berdiri sebelah adik adik sepupu --"

Itu tentang Myra okeh . Memang tak menarik pun HAHAHA . Ni plak 11 soalan dari FM . Berdebar debar nak jawab ni . Hihik .

nama , tarikh lahir dan tempat lahir
Aishah Amira Abdul Rahim . 01 April 1993 . Hospital Sultanah Aminah .

favourate quotation anda
Kejayaan Semanis Madu Memerlukan Pengorbanan Sepahit Hempedu .

subjek kegemaran di sekolah
Subjek  Science & Bahasa Inggeris .

warna kegemaran dan kenapa
Warna BIRU sebab kalau Myra tengok warna biru time tengah marah / sedih , selalu nya buat Myra rasa tenang ^^ Hehe . Sebab tu belog Myra pun warna biru .

makanan & minuman kegemaran
Masakan arwah mama :D . Sure lah MILO AIS . 

adakah anda mempunyai bestfriend/bestfriends, jika ada, sebutkan namanya/mereka
Ada . Aina , Azlan , Capie , Hisyam , Amiri , Eira .

kenangan childhood yang paling best
Kenangan berkelah kat Pantai Lido dengan family :) Sekarang Pantai Lido dah takde & arwah mama pun sama . It's very meaningful .

azam 2011 yang telah dicapai
Dapat sambung belajar ! 

definisikan 'cinta'
'CINTA' tak kenal siapa . Tua atau muda . Jauh atau dekat . Kadeang kadang ia datang tanpa diundang dan pergi tanpa disedari .

apa perkara pertama yang kalian buat bila buka blog ya?
Check comments & followers . Hehe .

pendapat/komen tentang blog cinta's terrirori
Owner blog nie ramah tau ! Sebab tu bila jenguk blog nie Myra rasa macam dekat di hati . Haha . Yang penting , blog sis nie simple dan kemas yaww .

Soalan dari Cik Alline :

Nama sebenar korang?
Aishah Amira Binti Abdul Rahim


Kegemaran korang sepanjang hayat?
Tengok cerita katun , jalan jalan tepi pantai , baca novel , dengar lagu .

Pekerjaan sekarang @ belajar kos apa?
Pelajar @ Dip Pengajian Perniagaan

Kenangan paling manis dan akan dikenang sampai bila bila.
Jaga arwah mama kat hospital :'D

Perkara paling lucu pernah dihadapi?
Terjatuh kat depan pasangan sedang ber'couple' . Haha . Malu jerrrrr .

Makanan kegemaran korang.
Sama macam kat atas , masakan arwah mama ^^

Apa yang paling korang takut?
Allah

Apakah hadiah paling special pernah korang dapat?
Jam loceng comel , ada ikan dolphin dua ekor kat kiri and kanan jam tu lepas tu ada coral yang berwarna keemasan kat kaki dia . Sangat special .

Kalau korang marah korang buat apa?
Kadang kadang mengamuk , membebel , and kalau dah marah tahap max , diam jer la . 

Apa status korang?
Status ? Complicated wahaha .

Rancangan tv kegemaran?
Banyak ! Kaki tengok tv la kata kan .

Done ! Hehe . Ok now , giliran korang yang jadi mangsa tag Myra plak untuk jawab 11 soalan yang Myra cipta nie . Senang je . Lebih senang dari soalan UPSR haha .

Jenama HP korang .
Korang ada berapa orang adik beradik .
 Nick FB korang .
Lagu faveret yang selalu korang dengar .
Korang berasal dari mana nie ? Haha .
Dah berapa lama korang blogging ??
Tempat yang korang nak sangat pergi tapi tak berkesempatan .
Subjek paling tough bagi korang ?
Kalau diberi kesempatan , apa yang korang nak buat sebelum korang hembuskan nafas terakhir ?
Korang suka guna / beli jenama apa ?
Last question , pendapat korang tentang blog Myra ?

Mangsa TAG yang telah dikenalpasti adalah seperti yang berikut :-


Korang , jangan marah ea . Myra tag secara random je nie . Sape sape yang ada post entry and keluar kat bahagian item tu la yang Myra tag haha . Tag sampai cukup 11 orang . Maaf sangat sangat . Hiee .