Monday, 7 November 2011

Tagged Game



Assalamualaikum .

Okay , dah 2 orang tag saya pasal nie haha . So sekarang nie Myra mau jawab dua dua sekali gus . Kehkeh . Boleh kan ? Baiklah Cik Alline & CINTA's territory , hope both of u puas hati . Wiee . Jom kita mengeTAG !!

rules:
1. You must post these rules.
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post . And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged him/her.
6. No tag backs.
7. No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOUARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY , TRUST, WITH ALL HONESTY) HAVE TO TAG 11 PEOPLE.

11 THINGS ABOUT ME 

Suka makan buah durian hahahaha .
Tak pandai memasak . Ngeh3
Love singing ^^
Saya pandai melukis ! Auww . Masih seorang pelukis amatur jeee .
Akan menjadi seorang pelajar di UiTM Alor Gajah , Melaka dalam masa kurang 11 hari lagi ! Tak sabar dah nie :D
Kalau coklat, saya paling suka Cadbury black forest . Yang lain tu , boleh laaaa .
Lagu faveret saya : Jar of Heart by Christina Perri ^^ Cer try dengar , best gila .
Selalu buang duit kat CC semata mata nak bukak dan update belog kesayangan .
The only daughter in my family :)
Suka bergurau . Kalau saya ada terkasar dalam bergurau dengan korang , mintak maaf awal2 dulu yup ngee .
Saya yang paling rendah kalau berdiri sebelah adik adik sepupu --"

Itu tentang Myra okeh . Memang tak menarik pun HAHAHA . Ni plak 11 soalan dari FM . Berdebar debar nak jawab ni . Hihik .

nama , tarikh lahir dan tempat lahir
Aishah Amira Abdul Rahim . 01 April 1993 . Hospital Sultanah Aminah .

favourate quotation anda
Kejayaan Semanis Madu Memerlukan Pengorbanan Sepahit Hempedu .

subjek kegemaran di sekolah
Subjek  Science & Bahasa Inggeris .

warna kegemaran dan kenapa
Warna BIRU sebab kalau Myra tengok warna biru time tengah marah / sedih , selalu nya buat Myra rasa tenang ^^ Hehe . Sebab tu belog Myra pun warna biru .

makanan & minuman kegemaran
Masakan arwah mama :D . Sure lah MILO AIS . 

adakah anda mempunyai bestfriend/bestfriends, jika ada, sebutkan namanya/mereka
Ada . Aina , Azlan , Capie , Hisyam , Amiri , Eira .

kenangan childhood yang paling best
Kenangan berkelah kat Pantai Lido dengan family :) Sekarang Pantai Lido dah takde & arwah mama pun sama . It's very meaningful .

azam 2011 yang telah dicapai
Dapat sambung belajar ! 

definisikan 'cinta'
'CINTA' tak kenal siapa . Tua atau muda . Jauh atau dekat . Kadeang kadang ia datang tanpa diundang dan pergi tanpa disedari .

apa perkara pertama yang kalian buat bila buka blog ya?
Check comments & followers . Hehe .

pendapat/komen tentang blog cinta's terrirori
Owner blog nie ramah tau ! Sebab tu bila jenguk blog nie Myra rasa macam dekat di hati . Haha . Yang penting , blog sis nie simple dan kemas yaww .

Soalan dari Cik Alline :

Nama sebenar korang?
Aishah Amira Binti Abdul Rahim


Kegemaran korang sepanjang hayat?
Tengok cerita katun , jalan jalan tepi pantai , baca novel , dengar lagu .

Pekerjaan sekarang @ belajar kos apa?
Pelajar @ Dip Pengajian Perniagaan

Kenangan paling manis dan akan dikenang sampai bila bila.
Jaga arwah mama kat hospital :'D

Perkara paling lucu pernah dihadapi?
Terjatuh kat depan pasangan sedang ber'couple' . Haha . Malu jerrrrr .

Makanan kegemaran korang.
Sama macam kat atas , masakan arwah mama ^^

Apa yang paling korang takut?
Allah

Apakah hadiah paling special pernah korang dapat?
Jam loceng comel , ada ikan dolphin dua ekor kat kiri and kanan jam tu lepas tu ada coral yang berwarna keemasan kat kaki dia . Sangat special .

Kalau korang marah korang buat apa?
Kadang kadang mengamuk , membebel , and kalau dah marah tahap max , diam jer la . 

Apa status korang?
Status ? Complicated wahaha .

Rancangan tv kegemaran?
Banyak ! Kaki tengok tv la kata kan .

Done ! Hehe . Ok now , giliran korang yang jadi mangsa tag Myra plak untuk jawab 11 soalan yang Myra cipta nie . Senang je . Lebih senang dari soalan UPSR haha .

Jenama HP korang .
Korang ada berapa orang adik beradik .
 Nick FB korang .
Lagu faveret yang selalu korang dengar .
Korang berasal dari mana nie ? Haha .
Dah berapa lama korang blogging ??
Tempat yang korang nak sangat pergi tapi tak berkesempatan .
Subjek paling tough bagi korang ?
Kalau diberi kesempatan , apa yang korang nak buat sebelum korang hembuskan nafas terakhir ?
Korang suka guna / beli jenama apa ?
Last question , pendapat korang tentang blog Myra ?

Mangsa TAG yang telah dikenalpasti adalah seperti yang berikut :-


Korang , jangan marah ea . Myra tag secara random je nie . Sape sape yang ada post entry and keluar kat bahagian item tu la yang Myra tag haha . Tag sampai cukup 11 orang . Maaf sangat sangat . Hiee .

5 comments:

Cik Purple Pinkypuff said...

thanks tag.. :)

Alline Amalina said...

tq for answer dear...

~ieda~ said...

da ciap...hehe
http://beloggieda.blogspot.com/2011/11/tagged-lagi.html

Dhia BellamiZam said...

omakk aii.msok awk dah 3 org tag sy,,insyaallah ade mse saye wt k..btw thnx :)

Ungu Violet said...

tenkiu tag ungu...all da bez..:)