Saturday, 25 February 2012

"Tak Takut Ke?"



Assalamualaikum ...

Baca tajuk , semacam je kan ? Tak takut ke ? Eh , sape cakap tak takut . 
Dalam hati ni dah berdebar-debar dah . 
Jantung plak dah macam nak melompat keluar tau .
Nasib baik ade tulang rangka yang tak berapa nak berangka ni .
Selamat jantung aku .


Hehh , kerappinan [merapu] terserlah akhirnya .
Tapi kerappinan yang membawa erti tau .
Ini bukan sebarang merapu , ini merapu ikan kerabu .
Hambekk , merepek makan kerepek lagi .
Cut , cut , cut !!

Nak cite ke tak ea ?
Cite la . Tak nak . Ala cite la ...
Okey orang cite ...

Sebagai mukadimah cerita , aku nak bagitau ...
Akhirnya aku sampai jugak kat Rumahku Syurgaku ni ..
Rindu noqsss . Sape tak rindu kat family kan ?
Balik je , atau lebih tepat lagi , duduk je kat kerusi makan ,
Baba dah mula bermadah berhelah dia .

Eh ape ? Ingat baba tak pandai nak bermadah berhelah ke ?
Baba ni juara bertahan beb . Haha . 

So macam ni , soalan pertama yang dia tanya ,
"Study ashane ? Okey ke ? Dengor kate aritu test math dapat highest ?"
Highest ? Auta bebenor tu . Aku yang buta math ni takkan dapat highest score betui dak ?

Aku jawab ler ,
"Eh bukan highest la ba ... Highest ade 4 orang tapi i'm out of the list ... Tak tercalon langsung . Hehehe .."
Hehh . mane nak highest kalau dalam kelas tu ada King & Queen math kan . 
Kirimsalam je laaa nak dapat highest --"

Then borak punye borak punye borak , baba bukak topic yang bagi aku tersangatlah sensitip !!
Topic apakah itu ?

---

---

---

---

Saje bagi suspen sikit 

--

--

--

Huhu .
Topic apakah ? [dari tadi ayat same je ... kekeringan idea dah ni]

--

--

-- 

Okey okey ...
Jangan la marah . Aku gurau je .Cepat tol tacing korang ni .
hehehe ...

--

--

--

Camni , baba cakap , "kamu tak makan ubatkan ?"
Dalam hati aku , wahhh guruh berdentum dentam kilat sabung menyabung ...
Bummmm !! Bummmm !!!
[sound effect terover plak . aiseyman batman spiderman cicakman ...]

"Eh mana ada ! Makan la . Just jarang amek je . Contoh , hari ni Myra makan , esok tak makan . Ha camtu la lebih kurang ... Kire makan gak kan ? Hehehee ..."

Keras kepala tu tetap keras kepala . STONEHEAD LA KAU !!
Cehhh nak marah diri sendiri plak . Gile .

Huhu , Then baba cakap , "Tu mate tuu ... dah besar semacam je .. Lupa ke apa yang doctor yang cakap ? Kalau tak makan ubat , mata kamu tu akan terjojol keluar . Nak ke macam tu ? Tak takut ke ?"

Hambekkk ... Sekali kena bebel macam machine gun daaa ... 
Aku ? Redha je la kan . Haha . Ayat nak pasrah ? Macam suwey ! Hahaha .

Tapi betul gak apa yang baba cakap tu . Dulu kan aku pernah bagitau pasal medical checkup aku macam mane . Ni tetibe baba cakap mata aku dah nampak cam besar sikit berbanding dulu , huh terus cuak beb !! Terus pandang baba macam tak pernah pandang sebelum ni . Terus pandang baba macam nak makan orang lepas ni . Terus pandang baba tak berkelip-kelip . & terus pandang baba macam nak nangis ...

Hahaha gile banyak impak dia . Padan muka kau . Degil sangat kan . 
So sekarang , what to do ? 

'Makan ubat jangan tinggal ... Ikut dose yang doctor suruh ... Ikut time ... Ikut nasihat doctor ... Ikut nasihat baba ... Ikut la ikut la ... Asal untuk kebaikan aku , takde hal punye ...'

So tu dia , bermonolog di dalam hati . Haha . ntah buat ntah tidak tu !!

Uncontrolled Hyperthyroidism , tunggu la . Aku akan hapus kan kau .
HAHAhahaHAHAhaha ... [gelak prof jahat]
-scary laughing- 
[T________T]

1 comment:

Lynn Damya said...

salam, eh first tym sy dgr sakit mcm tu, btw makan ubat ye :)