Friday, 6 April 2012

Mana Nak Cari Kerja ....



Assalamualaikum .

Kerja oh kerja . Kenapa susah sangat nak dapat ni . Aku dah bosan duduk kat rumah okay . Yang sedih tu , McD kata nak call tapi haram . Sedih la , dah tu je yang paling dekat dengan rumah aku . Kalau yang dekat tak dapat , alamat nya kena cari yang jauh sikit la . Haihh . Aku bukan nak memilih kerja tau , tapi aku risau kalau dapat kerja tempat lain , transport pulak takde .

Kan ke haru macam tu . APTB ! 

Ahh ye , siapa yang ada kerja kosong tu apa kata halo halo aku , mana tau kan ada rezeki dapat lah kerja sementara nak habiskan cuti dua bulan ni . PLEASE O.O . Kerja apa pun aku tak kisah . Asalkan halal dan masyukkkk . Hihik .

Tapi kalau boleh , aku nak tempat kerja tu best & kawan-kawan pun happening , tu yang penting bagi aku . Setakat ni , gaji bukan perkara utama . Aku cuma nak pengalaman bekerja dan isi masa terluang aku je . Yelah student kan , belum masanya untuk aku cari kerja tetap .

2 comments:

~~zana@pb~~ said...

Sabar ye, insyaAllah ada rezeki adalah kerja tu.

AishaMyra said...

@~~zana@pb~~ , insyaALLAH . hehe .