Friday, 25 May 2012

UiTM Lendu , wait for me !!

Assalamualaikum .

Image by : tfn

Tarikh pendaftaran untuk semester dua dah makin dekat . Budak-budak Debesters kat FB pun dah kecoh cari buku-buku dari senior masing-masing , tak kisah lah semester berapa pun . Unbelievable gila bila tengok tarikh dah nyawa-nyawa ikan . Mana tak nye , banyak lagi hal yang belum setel . 


Situasi 1 : Aku belum berhenti kerja lagi .
Aku dah bagitau manager last day aku kat TGV 31 May 2012 dan aku harap sangat manager tak banyak soal . Yela masuk kerja tak sampai sebulan dah nak blah . Kalau aku jadi manager memang aku tak amek budak-budak camni hahaha . Tapi jangan risau , insya-Allah cuti sem akan datang aku kerja semula kat sini .  Ouhhhh ya , ramai CRO yang nak quit sebab nak further study . So TGV Tebrau memerlukan CRO baru . Kiranya kerja kosong la ... Ada yang berminat ke ? Kalau ada boleh datang Jusco Tebrau City Tingkat 2 kat TGV Cinemas amek borang ea . Kerja CRO senang je . Datang temuduga dan kena ingat , FIRST IMPRESSION SANGAT PENTING . You never get a second chance to make a first impression !


Situasi 2 : Passport dan Visa belum siap .
Siang tadi baru setel buat passport tapi belum boleh amek lagi . Officer tu kata 1 JUNE 2012 ni baru boleh datang amek . Seminggu ku harus menunggu huhu . Dengan visa yang sepatutnya dibuat sebulan lebih awal dari tarikh ke China tu aku rasa memang tak sempat . Tapi baba cakap boleh buat visa through agency . Kalau through agency siap dalam masa 4 hari je tapi bayar lebihhh ... Biasalah nak cepat bayaran pun mestilah tiptop jugak kan . 


Situasi 3 : Barang-barang belum packing langsung .
Nak belajar , tinggal jauh dari family , barang-barang penting mesti lengkap . Tak boleh tertinggal . Tapi aku takde masa lagi nak packing barang-barang melainkan pakaian . Baju kurung wajib bawak ye adik-adik . Lepas tu , buku-buku part 1 ada dalam kotak . Belum dikemaskini lagi . Buku-buku part 2 belum beli . Hihi ... Sama ada 9/10 JUNE 2012 ni aku dah gerak balik Melaka . UiTM Lendu , i'm cominggggg !

 Hehieee . nampak tak betapa KK [ kelam kabut ] nya aku ! Aku harap kali ni takde kerja aku yang last minute . Macam sem 1 dulu , kerana terlalu KK buat kerja last minute , banyak barang yang tertinggal ! Macam fail-fail untuk setiap subjek , aku terlupa nak bawak . Last-last kena beli baru sebab tak sempat balik rumah amek fail . Rugi kan ? Then , x-ray film aku pun tertinggal . Masa tu sikit-sikit tepuk dahi , satu-satu barang aku tertinggal sampai baba bising . Huhuhu . 

Pengajaran , lain kali jangan buat lagi :D !!

No comments: