Wednesday, 27 June 2012

Sate Kajang Hj Samuri di Hentian R&R Dengkil Buat Saya Kempunan !



Assalamualaikum.

Aku dah berada di Shah Alam sekarang ni . Kalau kat Shah Alam ni memang rumah Pak Ngah je lah yang kami pergi . Takde rumah lain lagi dah . Once kami keluar lebuh raya KL - JB , kami singgah dulu kat R&R Dengkil . Ingatkan nak makan sate Kajang kat situ tapi takde rezeki plak . Nak-nak aku memang save perut nak makan sate tu , sampai sanggup tak makan hari ni semata-mata tunggu baba amik kat kolej untuk ke sini .

Huhuuu sedihnyaaaa bila sampai je kedai sate tu dah tutup . Kenapa tak tunggu kami sampai je ! Tengok ni , kempunan dah ! 

Sumber : Pakcik Google

Tu baru google gambar kedai , belum google dia punya sate lagi . Perghhh mengancam seh .


Amacam ? nampak cam sedap je kan ? Memang sedap pun ! Dan mengenyangkan , hehehe . Rugi kalau korang tak cuba , aku ni sampai kempunan dibuatnya , takkan korang tak nak try ? Hahaha promote nampak , takpe esok mintak upah dengan Pak Haji Samuri ye . Saya datang jangan halau plak , penat je promote dalam ni kan . hahaha (^,^)

Takpelah next time try datang awal sikit lah baru boleh merasa sate Kajang ni . Lagipun tadi kami sampai agak lewat , dah lengang jugak lah hentian R&R Dengkil tadi . Tapi kami singgah jugak sebab masing-masing dah kebulur . Tak dapat sate , makan nasi pataya pun jadi la daripada tak makan langsung . Aku makan nasi pataya share dengan adik , hehehe . Baba lak makan kuey tiaw goreng . 

Alhamdulillah kenyang jugak sebelum sampai rumah Pak Ngah . Then sampai-sampai je Edin ( cazen ) tanya dah makan belum ? Penat je masak bubur kacang semua supaya kami tak lapar tapi sorry lah kami dah kenyang . Hehehe . Esok masih ada , aku akan melantak sepuasnya . Mana dapat makan macam ni kat UiTM ? So apa lagi , bedal aje lah !

Lagipun sejak jumpa baba & adik tadi badan aku rasa sihat sikit . Sekarang ni tengah ramai yang keracunan makanan kat UiTM Alor Gajah . Kasihan betul . Dengan aku-aku sekali keracunan . Lepas makan muntah-muntah . Tapi aku masih bertahan lagi . Tak nak pergi unit kesihatan dengan alasan masih kuat . Padahal takut masuk air . Niea dan Nanie dah kena masuk air . Aku kan fobia dengan jarum besar dia tuh . memang tak lah . Besides , aku tak seteruk mereka . :)

Jom kita doakan semoga pelajar yang keracunan makanan sampai admit kat hospital tu cepat sembuh . Baru mula semester baru dah sakit-sakit . Ada yang kata punca air dan makanan kurang bersih , ada yang kata sebab salah makan , tapi entahlah . Aku bukan doktor yang jawab kemusykilan korang tu . Kbai .

Mata dah mengantuk . I have to sleep . Lapan hari bercuti di Beijing akan aku nikmati sepuasnya . Nak lari dari kehidupan kampus sekejap . Aku memang macam ni , bulan pertama masuk semester baru mengada-ngada nak balik konon nak dekat dengan family . Padahal malas nak belajar hahaha . InsyaAllah study mood akan ketuk pintu tak lama lagi . Ngeh3x .

No comments: