Saturday, 28 July 2012

Bercintalah - DisisiMu (Inspirasi)


Assalamualaikum .


video

ni lagu ciptaan siapa aku tak pasti . Tapi yang pasti , ianya hak milik Kelab Inspirasi sepenuhnya . Dengar dan komen :) Mereka dah buat album okay . Jangan tak tahu . Hari tu In-Team dijemput membuat persembahan di UiTM Lendu , dan mereka dah pun dengar lagu kumpulan DisisiMu ini . In-Team kata sedap ! Hoorey !

InsyaAllah , berdakwah sambil berhibur akan sentiasa kami berikan kepada rakan-rakan kami di sini dan juga di luar sana (^_^)

P/S : ABAIKAN VIDEO YANG SENGET BENGET TU YE ! MAAF ATAS KESENGETAN VIDEO TERSEBUT HEHE . 

Ucapan Ikhlas


Assalamualaikum .


Credit to : Nazirul Mubinz dan Naufal Abd Aziz

Amacam banner kelab Inspirasi ? Cun kan ? Hasil kerjasama mereka berdua maka terhasillah banner yang comel ni hahaha . Gud job abang-abang sekalian . *Mereka senior aku walaupun kami berlainan course :D

Doakan kejayaan kelab Inspirasi (^_^)

Selamat Berpuasa !!


Assalamualaikum .

Amboi berhabuknya blog ! Haaachuuummm !! Erghhh banyak sangat debu ! Boleh flu kalau tak kemas ni . Kesian readers aku , datang sini bawak balik penyakit hahaha . So sorry . Uolsss kena faham , as a business student , aku akan sentiasa busy . Sangat-sangat busy with tasks , assignments , quiz etc .

But no worries , aku tetap akan curi masa untuk update anything here . Guys , rasanya belum terlambat untuk aku ucapkan selamat berpuasa kepada uolss kan ? Ala maafkanlah kesilapan hamba , pacal yang hina ini kerana terlupa untuk mengucapkan SELAMAT BERPUASA awal-awal . Di kesempatan ini , hamba tersangatlah ingin meminta maaf atas keterlewatan ucapan tersebut . Maafkan hamba !!

Macam mana puasa uolss ? It was great isn't it ? Berpuasa sambil menimba ilmu , sambil bekerja , sambil mencari rezeki , sambil membantu orang lain , sambil melakukan ibadah-ibadah wajib dan sunat yang lain , tak ke hebat macam tu ? InsyaAllah banyak pahala yang akan kita dapat .

Jadi , janganlah rasa kesal atau tak suka bila bulan ramadhan menjelma ya kawan-kawan . Kalau nak tau , bulan Ramadhan ni lah bulan yang paling dinanti-nantikan oleh kita semua . Bulan yang paling mulia , bulan yang memudahkan doa kita sampai straight kepada Allah . Sebab tu semua orang berebut-rebut berdoa di bulan Ramadhan ni . Bukan nak cakap bulan-bulan lain tak bagus , tapi itu antara keistimewaan bulan puasa ni . Siapa yang nak melepaskan peluang macam tu ?

Adik-adik yang comel-comel ni , puasa cukup tak ? Hahaha terbayang pulak zaman kanak-kanak aku dulu . Istilah puasa setengah hari memang fofuler . Bila balik sekolah je , "mama adik laparlah . tak tahan dah ni . Semalam kan mama cakap boleh puasa setengah hari je ." Ha tu lah padahnya bila mak bapak sendiri yang mengajar anak-anak macam tu . Kekekeke .

Tapi sebenarnya itulah cara-cara paling terbaik nak mengajar anak-anak berpuasa . Kalau tak diajar , sampai bila-bila lah diorang tak nak berpuasa . Tapi bila dah besar-besar macam ni , naik jeles jugak aku tengok adik-adik dapat makan waktu siang-siang kan . Kekekeke . Jeles tak jeles la . Mengenangkan yang aku ni dah besar panjang , so malulah nak tunjuk kejelesan tak bertempat aku tu . *Phuiii .

So akhir kata , aku nak ucapkan :


*Wishing You A Blessed Ramadhan!*