Monday, 12 November 2012

AD For The First Time !


Assalamualaikum .
Salam 1 Blogger dan salam 1 Malaysia ^^

Macam biasa , kata-kata aluan aku untuk readers sekalian , maaf dah lama tak update . Kerja part time je pun tapi penat nye mcm kerja full time . Huhu . Tu yang sampai takde masa langsung nak update . Okay kali ni aku ada cerita menarik sikit nak conteng kat sini . 3 hari yang lepas bersamaan dengan 9 Nov 2012 , semua pelajar diploma UiTM seluruh negara dah pun mengetahui keputusan peperiksaan mereka . So amacam ? Bangga tak dengan result korang ? atau dalam hati rasa tak puas hati sangat ? Okay first of all , jangan salahkan orang lain kalau result korang tak memuaskan . Semuanya berpunca dari diri kita sendiri tau . Yang nak berjaya bukan diorang , tapi kita . KITA . K I T A . Paham ??

Okay rileks rileks . Aku tau korang rasa macam nak baling batu je dekat si penconteng blog ni kan ? Haha . Jangan ... Jangan tak baling . Hehehe . Kalau boleh baling la batu belah batu bertangkup ke , terus kena telan senang . Kehh3x . Okay berhenti merepek !

Sebenarnya aku nak habaq ni , keputusan result aku banyak peningkatan (^_^) Happy tak ? Haruslah ... Dan yang buat hati aku bertambah-tambah ceria tu , aku dapat AD aka DL . ahh sama je dua-dua . AD for Anugerah Dekan . Translate kan jadi la DL which is Dean's List . Bangga ? Haruslah . Tapi nak diingatkan ye , aku bukan nak riak . Cuma nak berkongsi kejayaan aku ni dengan korang . Mana tau , tiba-tiba adik-adik ke kakak abang kat luar sana terinspirasi bila tau aku berjaya dapat AD kan ? Cehhh sape aku nak menginspirasikan orang ? haha . Biaselah first time dapat AD memang jakun macam ni . haha kutuk diri sendiri lebih baik :D

Orang cakap , student UiTM senang je nak dapat DL ni . Aku sokong , memang tak susah pun . Usaha , Doa , Tawakal . Usaha lebih , lebih la pointer korang . Tapi , nak capai usaha yang maximum tu yang susah . Kita ni manusia yang selalu leka dengan hal-hal dalam hidup kita . Otak kita selalu diserabutkan dengan benda-benda yang kurang penting . contoh paling mudah , orang lain bercinta , kita pun nak bercinta jugak . Dah syok bercinta , lupa pasal pelajaran . Kalau dulu ke hulu ke hilir dengan buku , sekarang ke hulu ke hilir dengan kekasih . Lupa terus harapan mak ayah kat kampung , hantar kita belajar jauh2 untuk kebaikkan kita . 

Tak salah nak bercinta kat kampus . Tapi jangan sampai mengabaikan pelajaran . Kalau korang boleh bahagikan masa bila nak dating , bila pulak nak study , no hal lah ! Tapi kalau tak pandai , sebaiknya kita tumpukan perhatian pada pelajaran kita dulu okay ? Jodoh tak ke mana . Haha ayat paling power untuk pasangan bercinta nih :D

Contoh kat atas ni bukan untuk orang lain semata , tapi untuk diri aku jugak . Masa sem 1 , aku leka sangat bercinta . Sampai terabai pelajaran aku . Lepas tu , bila bergaduh je ha mula lah takde mood nak pergi kelas . Belajar pun tak masuk dalam kepale . Assignment pun bertangguh . Bila jadi macam tu , memang susah dik oi . Tapi bila aku masuk sem 2 ni , aku betul-betul nekad nak belajar dari kesilapan . Takde dah istilah bercinta selagi aku belum berjaya . Fuhhh matlamat jangka panjang tu . Kau ada ??? keh3x .

Mengaku je la yang kau sebenarnya ditinggalkan si dia , tak gitu ?

Tapi apa-apa pun , bercinta ni bukan penghalang total untuk kejayaan kita , banyak lagi faktor lain yang jadi penghalang . Sekali lagi aku tekan kan di sini , TAK SALAH NAK BERCINTA . Tak salah tau . Tapi yang salahnya , kita tak pandai bahagikan masa dan kawal tahap bercinta kita tu . Okay ayat ni memang kena kat vatang hidung aku . Hamek kau . Huh .

So , tahniah untuk semua classmate aku . Aku bangga dengan korang :) So much improvements than last sem . Aja aja fighting BM 111 3D ! Wow 3D ? Ohsemmm lah kelas kita sem 3 nih . :P


No comments: