Sunday, 18 November 2012

Freebies Header Bersambung Dengan Body



Assalamualaikum . 

apa khabar uols hari ni ? Aku doakan semuanya baik-baik aje okay . Ekceli tadi aku tengah buat header . Try and error sajeee :) But then aku terpikir nak letak kat sini sebagai freebies untuk korang . suka tak ? Opkoz suka kan ! Amboiii . Hihi . Before aku bagi , aku nak credit doodle yang comel gilaa ni : P E A R L . Aku adore sangat doodle yang dia buat ! Tak caye tengok sendiri haaa . Semua ada 7 warna berlainan and korang boleh pilih mana yang korang suka orait .




Header dah siap transparent untuk memudahkan korang ye . Aku guna size 800 x 300 . Korang boleh edit size dia untuk fit kan ke blog korang sendiri takde masalah pun :) Header ni sesuai untuk korang sambungkan dengan body blog korang . Tu la function sebeno awan nano tu okehh .

NotaKaki : 
Nak amik picture , right click and save image .
Nak tukar size picture pastikan ada photoscape and follow the instruction at Gades.Butterfly .
Nak tau size blog korang , TEMPLATE - CUSTOMIZE - ADJUST WIDTHS . Kat entire blog bar tu lah size blog korang okay !

Gud luck ! Sila komen kalau suka :P Walaupun tak lawa tapi kalau dah amik sila credit yaaa ^^

#Oh yaa time korng view header tu macam ada dashed line dekat awan nano tu right ? aku pun tatau kenapa begitu haha . Tapi kalau dah save image otometik benda tu takde dah :) Jangan risau ek .

5 comments:

dEdEQ dE wIshEs said...

AMBOI RAJIN .. COMEL JE HEADER TU .. HIHI

~~zana@pb~~ said...

Salam dik, akak suka benda comel2 ni tp takde masa nak mencuba. terima kasih sudi komen blog akak.

fiza said...

cUTENYA DOODLE.

AishaMyra said...

ddeQ uii takde rajin mane pun . hihi just tengah bosan tu yg buat bende ni :)

wsalam kak zana . hihi takpe nanti ada masa akak pun boleh try buat :) tak susah pun . same2 kak . bukan selalu kite dpt BW ni .

fiza , doodle tu pnjam org punye :P tapi doodle yg PEARL buat mmg lawa gila .

IntaNBerliaN said...

canti2nya.. :-)