Sunday, 27 January 2013

Kalau Aku ...

Assalamualaikum .


Maafkan aku wahai kawan-kawan dan lecturers sekalian . Esok aku nak skip class , one whole day :) . This is what happen when i'm stressed . Bukan aku tak mementingkan pelajaran , tak sama sekali . Tapi aku akan lost focus bila aku stress . so there will be no difference sama ada aku masuk kelas atau tak sebab within the class aku tak boleh tumpukan perhatian . Aku nak spend time dengan family sehingga esok . Esok baru lah aku fly back to UiTM . Aku rindu family aku . Dah lama tak lepaking together with baba , abang and adik . Sometimes bila aku balik , only baba and adik je at home . Kali ni abang ada sekali , so aku nak manja-manja sikit lah dengan dia . Kehkehkeh .

Hello ? Sejak bila aku pandai manja-manja dengan abang ? Macam mintak penampo je ?

Hahaha . Seyez lah . Aku tak pernah pun manja-manja dengan abang aku . Kami asyik bergaduh je . So how come there'll be a chance for us nak manja-manja ? Jumpa je bertekak . Heishhh . Nasib baik masing-masing dah besar panjang . Sorang nak masuk 24 tahun , sorang lagi nak masuk 20 tahun . Uihhh ? 20-series dah ? Aiyoo . I'm grown up already heh ? Almost 20-series and yet , still like budak-budak ? Macam tak caya je . Hahaha .


And to be a lady , ops . A lady ? kinda weird . i used to be my daddy's little girl lah . It's Little Girl okay , even though i'm big enough to be his 'little girl' . Haha , sambung balik ayat tadi . And to be a lady , I need to stay classy . Ouch ? Okay whatever . Aku tau aku dah merepek akibat teringat yang aku hampir mencecah 20 tahun .

Dah macam nightmare je angka 20 tu bagi aku hahahha . No more angka 1 kat depan umur . Hello 2 , Goodbye 1 . Kehkehkeh . Dah tiba masa untuk aku jadi lebih matang , dari segi perangai la terutamanya . I'm not childish , it's just , that's my style . Sometimes , orang cakap aku tak matang . Sometimes , orang cakap aku ni macam adik-adik dorang , yang sangat mengada-ngada and yeah , memang aku adik korang pun kan ?!!! Erghhh !!!


Macam mana la dunia bila aku dah matang nanti ? Hahaha .

Hello kau sape sampai dunia terkena effect dengan kematangan kau tu ? Aku manusia la . Manusia mampu mengubah dunia , tahu ! 

Opss , bermonolog pulak . Aicehhhh . Macam la aku ada kuasa yang mampu mengubah dunia jadi lebih baik ?

Kalau aku ada kuasa tu , musnahlah segala kejahatan yang sedang dan akan berlaku . Semua orang akan hidup dengan aman dan tenteram . Semua negara saling bersahabat . Tiada lagi penindasan dan diskriminasi . Segala jenayah akan dibanteras sehabis mungkin . Takkan ada rakyat yang kelaparan , kesejukkan , dan serba kekurangan . Everybody can live happily forever after !


Tapi diakhir-akhir ayat , aku sedar yang semua tu tak mungkin akan kita kecapi ! Kenapa ? Sebab dunia dah dipenuhi dengan macam-macam crime ! Aku tak nampak lagi cara nak 'bersih'kan dunia ni . Takpe . Slow-slow kita bersihkan hati kita dulu :) Insyaallah , yang penting Allah bersama kita . Harap-harap takkan ada lagi kejahatan yang berlaku bila semua orang dah 'bersih'kan hati mereka .

Bak kata pepatah , sikit-sikit lama-lama jadi bukit kan ?

(^_^)



No comments: