Thursday, 4 April 2013

Adobe Photoshop | Rainbow Sketch

Assalamualaikum .

Mesti korang tertanya-tanya kan kenapa la aku suka sangat update pasal photoshop ni . Ya ya baiklah . Aku dah jatuh cinta dengan mende alah ni sebenarnya . Dan aku memang suka a.k.a minat tahap gaban kalau pasal benda-benda berkaitan arts & photography ni . Minat yang mendalam sampai aku mohon amik kursus ni dulu tapi takde rezeki . Dapat business so amik je la . Lagi pun baba cakap selain minat , course yang kita pilih tu kena la relevant dengan situasi semasa . Nak cari kerja nanti susah . So kalau aku amik business at least aku boleh bukak business . Huhu . Okay sesi luahan perasaan terpendam dah habis .

Sekarang aku nak tunjukkan sesuatu kat korang . Benda ni simple je nak buat . Tak susah pun . Aku memang cari tutorial yang simple-simple je sebab masih amatur lagi kannn . So maaflah ye haha . 

Kali ni aku cuba buat rainbow sketch effect pada gambar .



                        

Cun tak ? Haha . Simple je pun sebenarnya .
Walaupun simple tapi ilmu jugak tu kan kan kan . 


No comments: